Barátok közt

Ez történt a 38. héten

rtl.hurtl.hu

2015. szeptember 18. 22:00

Nóra javasolja Róbertnek, hogy halasszák el az esküvőt. Vajon mit szól ehhez Róbert? Ágnes tanárt fogad, aki meghallgatja Liza zongorajátékát, de nem azt a véleményt kapja, amire számított. Péter bírósági ügye nem várt fordulatot hoz Hannával való kapcsolatában. Ádám megtudja, hogy Aliz Zsolt fegyverével lőtt. Zsolt és Krisztián óvatosságra intik Ádámot, hogy vigyázzon, mit kezd az információval. Gizella történeteket gyűjt Magdiról a szobor elkészítése kapcsán. Nóra Magdihoz hasonlítja Gizellát, akinek a büszkeségét beárnyékolják, a nem egyértelműen pozitív visszaemlékezések Magdiról. Júlia bizonyítani akarja rátermettségét Attilának, és megköt egy üzletet Ágnes nevében. Vajon belemegy Attila egy ilyen csalásba?
 

Rita attól fél, hogy börtönbe kerül. Hiába kéri Miklóst, hogy ne árulja el Nórának, hogy Róbert zsarolja, Miklós figyelmezteti Nórát, hogy van valami, amit nem tud Róbertről. Júlia javaslatára Nóra rákérdez Róbertnél, hogy mire utalhatott Miklós, aki hezitál a válasszal. Nóra emiatt kételkedni kezd Róbertben, és azt javasolja, hogy halasszák el az esküvőt. Róbert azzal fenyegeti Ritát, hogy börtönbe juttatja, hogy megleckéztesse Miklóst. Rita végül Nórától kér jogi tanácsot, Miklós pedig felajánlja Ritának, hogy visszafizeti a biztosítási tartozását.
 
Liza elárulja Timinek, hogy Ágnes nem alaptalanul fél attól, hogy Liza idegei nem bírják majd a magániskolát. Timi elhatározza, hogy alkalmat teremt arra, hogy Liza meg tudja ezt beszélni Ágnessel, és hazacsalja Ágnest Lizához. Miután Liza és Ágnes sikeresen megbeszélik a dolgot, Ágnes magántanárt fogad Liza mellé. Azonban a magántanár amatőrnek titulálja Lizát, aki azt hiszi, hogy Ágnes mesterkedése áll a tanár véleményének hátterében, hogy így tántorítsa el Lizát a zenei céljaitól. Annak ellenére, hogy ez nem igaz, Ágnes magára vállalja, hogy Liza inkább rá haragudjon, mintsem saját magára. Később Ágnes eléri, hogy a tanár felkészítse Lizát a zeneiskola felvételijére.
 
Ádám és Hanna azzal gyanúsítják meg Pétert, hogy csak azért kedves Hannával, hogy így befolyásolja Hanna bírósági vallomását. A csalódott Péter a vádak ellenére megkéri Nórát, hogy ne feketítse be Hannát a közelgő tárgyaláson. Attila büszke Péter döntésére. Nóra megígéri Júliának, hogy mindent elkövet annak érdekében, hogy Péter ne kerüljön börtönbe. Szerencsére a tárgyaláson felmentik Pétert. Júlia és Nóra az eset kapcsán végre kibékülnek egymással. Hanna is megkönnyebbül, azonban Péter letöri a lelkesedését, amikor kijelenti, hogy esze ágában sincs többé barátkozni Hannával.
 
Luca hazaérkezik a Szabinál töltött szünidőről, és aggódva fogadja a hírt, hogy Aliz még mindig nem tért haza. Luca értesíteni akarja a rendőrséget, de Bözsi sikeresen lebeszéli erről. Azonban Luca mégis felkeresi Szabi volt barátnőjét, Olíviát, aki nyomozó. A megrémült Bözsi kénytelen elárulni Lucának, hogy mit tett Aliz, és miért nem lenne tanácsos beszélnie Olíviával. Luca nem érti, miért nem avatták be hamarabb az igazságba. Luca elkotyogja Ádámnak, hogy Aliz Zsolt fegyverével lőtt, ezért Ádám közli Zsolttal, hogy fel is jelenthetné illegális fegyvertartás miatt. Olívia érkezése Zsoltot és Krisztiánt is pánikba ejti. Megfenyegetik Ádámot, hogy amennyiben elköpi az igazságot, azzal bajba sodorja Bözsit és a családját is. Ádám kidobja Krisztiánt a lakásából, így Krisztián beköltözik Zsolthoz.
 
A szobrász nem fényképek, hanem történetek alapján kívánja elkészíteni a Magdit ábrázoló szobrot. Gizella nekilát a történetek összegyűjtésének, amik vegyes képet festenek Magdiról. Gizellát eleinte büszkeséggel tölti el, amikor Nóra Magdihoz hasonlítja, azonban a boldogságát beárnyékolja, amikor Gizella azt tapasztalja, hogy Magdi megítélése igencsak kettős. Gizella már-már úgy érzi, hogy Magdi egy szörnyeteg volt, és őt hozzá hasonlították. Azonban László szerelmet vall az ő „szörnyetegének”, így Gizella végre kibékül vele.
 
Ágnes sajátjaként tálalja Attilának Júlia ötletét, hogy miként szerezhetnének több megrendelőt a Berényi Kft-nek. Júlia számon kéri Ágnest, aki azt tanácsolja, hogy legközelebb álljon ki magáért Attila előtt. Júliának rosszul esik, amikor Attila láthatóan meglepődik, hogy Júliáé volt az ötlet. Amikor egy ügyfél összekeveri Júliát Ágnessel, Júlia nem visszakozik. Azonban Attila ledöbben, amikor kiderül, hogy Júlia Ágnesnek kiadva magát kötött üzletet, sőt, még alá is hamisította Ágnes aláírását egy szerződésre. Vajon belemegy Attila egy ilyen csalásba?
#Barátok közt#esküvő#javaslat#vélemény#felvételi#fordulat#bírósági ügy#kapcsolat#óvatosság#büszkeség#visszaemlékezés#üzlet#csalás#balogh nóra#schneider róbert#holman hanna#illés péter#bokros gizella#takács liza#berényi attila#illés juli#bokros ádám#bartha zsolt#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk