Barátok közt

Előző rész (2012. szeptember 14.)

rtl.hurtl.hu

2012. szeptember 14. 21:00

Kinek fog Linda hinni: Zsoltnak vagy Péternek? Claudia dilemmáját Balázs oldja meg. Egy üzenet a múltból mindent felforgat.

Zsolt is és Péter is azt hazudják, hogy a drog a másiké, és Linda nem tudja eldönteni, hogy kinek higgyen. Zsolt kirúgja Bandit, és megfenyegeti, hogyha bárkinek is megemlíti a kis üzletüket, megöli. Később Bandi azt hazudja Lindának, hogy Péter nem mondott igazat a drogról. Emiatt Linda szakít Péterrel. Péter lerohanja Bandit. Azt akarja tudni, hogy a fiú mért hazudott róla Lindának, és Bandi bevallja, hogy Zsolt megfenyegette. Míg Péter egy kicsit megenyhül Bandi felé, Linda elmondja az apjának, hogy inkább neki hisz, és nem Péternek.

Balázs különös módot talál arra, hogy segítsen Hannának a tanulásban. Claudia örül, hogy Balázs segít Hannának a tanulásban. Claudia hívást kap Vandától, akinek szüksége lenne rá Bécsben, de nem akarja Hannát sem egyedül hagyni a vizsgái közepén. Balázs megígéri, hogy majd ő vigyáz Hannára.

Sem Nóra, sem András nem talál új munkát könnyen. Amikor Miklós emlékezteti Andrást, hogy nála lenne neki és Nórának is munkája, András kijelenti, hogy szégyenli, hogy Miklós a fivére. Később Vilmos és Géza kíváncsi, mit rejt a fémdoboz, amit a tetőt javító munkások találtak. Legnagyobb csalódásukra nem kincseket, hanem régi leveleket találnak benne, amiket az egykori árvaház lakói írtak Zoltánnak, mielőtt az bevonult volna a seregbe. András és Nóra is örömmel vetik bele magukat a múltidézésbe, és áthívják Lászlót és Zsuzsát is. Míg az egykori árvák nosztalgiáznak, Attila és Júlia kirekesztve érzik magukat. Később Miklós tudomást szerez a dobozról és a levelekről, és pánikban elrohan. Mindeközben Nóra épp az utolsó levelet olvassa fel, amiben a fiatal Miklós ír Zoltánnak, és amiből az derül ki, hogy András nem is igazi Berényi.

Címlapról ajánljuk