Tudomány-Tech

Hasznos új funkciót kap a Viber

rtl.hurtl.hu

2024. április 12. 20:18

Mesterségesintelligencia-alapú chatösszefoglaló érkezik a közkedvelt üzenetküldőhöz.

 

A mesterséges intelligenciát mindenki számára ismertté tevő OpenAI technológiáját beépítik a Viberbe – írja a hvg.hu.

A közkedvelt üzenetküldő képes lesz tömören, pontokba szedve összefoglalni hosszabb beszélgetések tartalmát. A cég ígérete szerint akár száz üzenetet is képes egy ilyen összefoglalóba sűríteni az új funkció, amellyel gyorsan áttekinthetők lesznek az üzenetek.

A funkció kezdetben a csoportos beszélgetésekhez lesz elérhető, a későbbiek azonban bizonyára minden csevegésre kiterjesztik. Azoknak lehet hasznos, akik szeretnének gyorsan képbe kerülni egy beszélgetésben, időt és energiát megspórolni. A Viber üzemeltetői szerint 

kényelmes lehet például iskolás gyerekek szüleinek, vagy akkor is, amikor egy utazást vagy születésnapi bulit szervez valaki.

A Viber ráadásul automatikusan jelzi a az olvasatlan üzeneteket tartalmazó csoportos csevegésbe belépő felhasználók, hogy az összefoglaló a rendelkezésükre áll. A lap szerint a funkciót ki is lehet kapcsolni. A Viber hangsúlyozza, nem fér hozzá a beszélgetésekhez és az összefoglalókhoz, illetve nem tárolja azokat a szerverein sem. A funkciót fokozatosan vezetik be, a hvg.hu szerint a cég Viber közleménye mellé magyar nyelvű példa is tartozik, így borítékolhatóan 

Magyarországra is érkezik az MI-s chatösszefoglaló.

Mint decemberben megírtuk, egy másik hasznos funkciót is kap az üzenetküldő: fizetési lehetőséget vezet be mobiltárcás fizetési megoldásához, Viber Paymentshez.

Nyakunkon a mesterséges intelligencia

Keleti Arthur jövőkutató nemrég arról beszélt a Reggeliben: bár a nagy techcégek álláspontja szerint a mesterséges intelligencia csak feljavítja az emberi tevékenység minőségét, ez idővel tényleg oda vezet, hogy bizonyos embereknek kevesebb lesz a munkája. Szerinte ennek jeleit már most látni lehet: úgy látja, a programozók 60-70 százalékára idővel már nem lesz szükség.


Az RTL Híradó pedig az MI pozitív hatásairól is beszámolt: szegedi kutatók készítettek egy olyan rendszert is, ami érthetően elmagyarázza a pácienseknek az elkészült diagnózist, valamint a radiológiai leletekből pillanatokon belül meg tudja állapítani, mi okozta a beteg panaszait. Jelenleg ugyanis az orvoshiány miatt akár napok is eltelhetnek a vizsgálatok és azok kiértékelése között.


Nyitókép (illusztráció): Nikolas Kokovlis / NurPhoto via Getty Images

#Tudomány-Tech#Viber#üzenet#chatGPT#mesterséges intelligencia#funkció#applikáció

Címlapról ajánljuk