Belföld

Csengery Antal-díjat kapott Erős Antónia

rtl.hurtl.hu

2024. március 14. 14:26

Csengery Antal-díjban részesült Erős Antónia, az RTL Híradó műsorvezetője, a Népszava szerkesztősége és Szerényi Gábor. Budapest sajtódíját Karácsony Gergely főpolgármester adta át.  

A Fővárosi Közgyűlés döntése alapján Erős Antónia, Szerényi Gábor és a Népszava szerkesztősége kapta az idei Csengery Antal-díjat, Budapest sajtódíját.

A Fővárosi Közgyűlés minden évben azoknak a szakembereknek ítéli oda a Csengery Antal-díjat, akik magas színvonalon művelik az újságírás mesterségét, hiteles és objektív tájékoztatást nyújtanak. A sajtódíj névadója Csengery Antal, az 1848-49-es szabadságharc hőse, a Pesti Hírlap főszerkesztője.

A fővárost és a fővárosi önkormányzat működését érintő hírekről magas színvonalon, hitelesen, pontosan és tárgyilagosan nyújtott tájékoztatásért Erős Antónia, az RTL Híradó műsorvezetője kapott Csengery Antal-díjat.

„Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc, amely során Budapest magyar, európai kultúrájú várossá vált, a sajtószabadság követeléséből született. Ezért Csengery Antal szellemiségében olyan szakembereknek és szerkesztőségnek adtuk a díjat, akik munkájukkal a sajtó és Budapest sokszínűségét képviselik, és nap mint nap hozzájárulnak a Budapestről alkotott képünk alakulásához” – fogalmazott Karácsony Gergely főpolgármester az átadón.

A közlemény szerint mellette független és minőségi tájékoztatásért, a kritikai nyilvánosságban betöltött egyedülálló szerepéért, Budapest történéseinek sokoldalú és hiteles bemutatásáért Csengery Antal-díjban részesült a Népszava szerkesztősége. Díjat kapott Szerényi Gábor újságíró, grafikus Budapest és az V. kerület lakóinak történetét, közösségének mindennapjait művészi színvonalon bemutató, közel fél évszázados munkássága elismeréseként.

Nyitókép: Karácsony Gergely és a díjazottak: Erős Antónia, Szerényi Gábor, valamint a Népszava szerkesztőségének képviseletében Szalai Anna főmunkatárs és Horváth Gábor főszerkesztő-helyettes. Fotó: Huszár Dávid/Népszava

#Belföld#fővárosi közgyűlés#karácsony gergely#budapest#sajtódíj

Címlapról ajánljuk