Barátok közt

Hatalmas sikerrel zárult az RTL Magyarország adománygyűjtése

rtl.hurtl.hu

2021. augusztus 4. 10:00

Az RTL Magyarország társadalmi felelősségvállalási programja részeként idén nyáron több műsorával is az SOS Gyermekfalvakat támogatta. A Fókusz Plusz májusi adománygyűjtő különkiadása, valamint a nemrég véget ért Barátok közt ikonikus tárgyaira meghirdetett, a Vatera.hu oldalon lezajlott jótékonysági aukció során mintegy 14,9 millió forint gyűlt össze az SOS Gyermekfalvak javára, amit az RTL Magyarország további 10 millió forinttal egészített ki.

A Fókusz Plusz nézői az eddigi évek során, több mint 600 millió forintot adományoztak a karitatív adások alatt. Legutoljára a Fókusz Plusz májusi adománygyűjtő műsorán keresztül segítettek, amelynek köszönhetően közel 12,5 millió forint gyűlt össze. Ezt egészíti ki a közelmúltban megszűnt Barátok közt sorozathoz kapcsolódó jótékonysági aukció során összegyűlt közel 2,4 millió forint, amelynek keretében a szériában látott népszerű tárgyakat lehetett megvásárolni a közkedvelt Vatera.hu oldalon. A sorozat rajongói megragadták az utolsó alkalmat: Berényi Claudia kávés szettje több, mint 200.000 forintért kelt el, míg Alíz rózsájára a licit 170.000 forint fölött állt meg.  Az így befolyt, mintegy 14,9 millió forintot az RTL Magyarország további 10 millió forinttal egészítette ki. A teljes összeget, vagyis a közel 25 millió forintot az SOS Gyermekfalvak kapja céljai megvalósítására.

Ez a támogatás azért is fontos, mert Magyarországon közel 23 000 gyermek kénytelen a szülei nélkül, állami gondoskodásban élni. Az SOS Gyermekfalvak a világ 137 országában van jelen, hazánkban 400 gyereknek tud szerető és biztonságos otthont, valamint komoly szakmai segítséget nyújtani. Az alapítvány többek között olyan gyerekeknek ad menedéket, akiknek többsége elhanyagolás, bántalmazás, vagy a szülők szenvedélybetegsége, betegsége, halála miatt került az SOS Gyermekfalvakba.

Az RTL Magyarország CSR programja keretében más alapítványokat is rendszeresen támogat, legközelebb ősszel a Bátor Tábornak gyűjt majd nézői adományokat műsorain keresztül.
  

Amennyiben támogatni szeretné az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványát akkor azt megteheti 

·         átutalással: SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa, 11600006-00000000-27035696 ERSTE Bank számlaszámon, vagy 

·         bankkártyás adományozással a  https://www.sos.hu/adomany/ oldalon.

 

RTL Magyarország

#Barátok közt#23 év#sos gyermekfalvak#fókusz plusz#rtl#RTL Klub#adománygyűjtés

Címlapról ajánljuk