Barátok közt

Barátok közt: Ez történt a 16. héten

rtl.hurtl.hu

2017. április 21. 22:30

Felvetődik a gyanú, hogy Gigivel nincs minden rendben. Gizella aggódik, hogy a Ludwiggal történtek befolyásolják Stella iskolai előmenetelét. Kristófot visszavárják a volt munkahelyére. Emília és Félix kapcsolata más irányt vesz. Renáta és Bandi ügyeskedni kezdenek a KisSzékben, aminek megjósolhatatlan következményei lehetnek. Júlia elutasítja Miklós segítségét hexafa-ügyben, ám Attila hajlandó Miklóssal szövetkezni, ami könnyen hatással lehet Júlia és Attila kapcsolatára is.

Miután Margó fültanúja lesz annak, hogy Gigi Tomcinak szólítja Bencét, magát pedig anyának, elmondja Tóbiásnak, hogy szerinte valami nem stimmel Gigivel. Gigi később szándékosan félreérthető helyzetet teremt Ádámmal, hogy Margó bemártsa Gigit Zsófinál. Habár Ádám biztosítja Zsófit, hogy semmi köze Gigihez, a még mindig gyanakvó Zsófi számon kéri Gigit is. Zsófi végül Ádámnak és Giginek hisz, és határozottan arra kéri a meglepett Margót, hogy egy ideig szálljon ki az életükből. Ádám szerint azonban Margó helyett inkább Gigi miatt kéne aggódniuk. Tóbiás elgondolkozik Ádám felvetésén.

 

 

Amikor Gizella megtudja, hogy Ludwig meghalt, azon kezd aggódni, hogy Ágnes esetleg nem fogja tovább állni az iskola költségeit. Gizella aggodalmát tovább fokozza, amikor kap egy telefont, amiből kiderül, hogy Piros néhány nap múlva szabadul. Stella biztos benne, hogy Piros még aznap eljön hozzá. László bemegy az iskolába érdeklődni Stella felvételijével kapcsolatban, és később azzal a hírrel megy haza, hogy majdnem biztos, hogy Stellát felveszik a Wittenbergerbe. Stella hiába várja Pirost.

 

 

 

Tóbiás tehetetlenül figyeli, hogy Kristóf Frédi halála miatt elhalasztja a visszatérését a tűzoltósághoz. Tóbiás kinézi Kristóf tűzoltó barátjának a telefonszámát Kristóf telefonjából, és később elcsalja Kristófot a Rózsába, ahol a kollégái várnak rá. Kristóf meghatottan fogadja a meglepetést, és még egy fontos üzenetet is kap a tűzoltóállomás vezetőjétől arról, hogy szeretettel várják vissza a központba. A meghatott Kristóf elfogadja a felkérést. Tóbiás elárulja Kristófnak, hogy ő szervezte oda a kollégákat, amiért Kristóf nagyon hálás.

 

 

 

Miután Ágnes azonosította Ludwig holttestét, nem csinál titkot abból, hogy mennyire felszabadult és boldog amiatt, hogy többé nem kell félelemben élnie Lizával, amit Attila egy kicsit furcsáll, de megért. Júlia megtudja, hogy Attila nem, csakis Ágnes azonosította a holttestet.

 

 

Ágnes hosszú idő után először érzi szabadnak magát, ezért közös programot tervez Lizával, ám Liza inkább Ottóval lenne. Míg Liza egyre közelebb kerül Ottóhoz, addig Ágnesben erősödik a vágy, hogy új életet kezdjen Lizával. Ágnes beszámol tervéről Attilának és Miklósnak, sőt, azt is megemlíti, hogy el szeretné adni a villát.

 

 

Emília találkozik Félixszel, és elmondja neki, hogy Ludwig meghalt. Félix bevallja Emíliának, hogy ő vitte el Ludwigot a villából, és most hibásnak érzi magát a halála miatt. Félix később felkeresi Ágnest, hogy ezt elmondja neki, de Ágnes ellenséges viselkedése miatt úgy dönt, inkább magában tartja a mondandóját. Emília és Félixnek megbeszélik, hogy újrakezdik.

 

 

Bandi – Renáta tervének részeként - megkéri Pétert, vegye vissza dolgozni a KisSzékbe. Péter felajánl egy próbanapot Bandinak. Ottó nem örül Péter döntésének, és elhatározza, hogy szemmel tartja Bandit. Miután Renáta eltereli Ottó figyelmét, Bandi és Renáta elkezdi osztogatni a külföldi vendégeknek gyártott kamu italakciós szórólapokat.

 

 

 

Júlia fél, hogy elveszítik a megrendelőiket, ha nem lesz hexafájuk. Júlia Miklóst okolja saját kudarcáért és nem akarja, hogy Miklós módszerei rá is rossz fényt vessenek. Attila szembeszáll Miklóssal Júlia védelmében, ám végül Miklós meggyőzi, szövetkezzenek Szörényi Pál ellen. Miklós az Attilával való tervük részeként találkozóra hívja Szörényi Pált, elülteti a fülében, hogy a hexafás beszállító nem akar kiszállni az üzletből, majd elfogadja Szörényi segítségét.

 

 

 

#Barátok közt#veintraub gigi#bokros gizi#schneider ludwig#asztalos kristóf#morócz emília#felix#berényi bandi#következmény#illés júlia#berényi miklós#berényi attila#heti összefoglaló

Címlapról ajánljuk