Barátok közt

Előző rész (2016. május 10.)

rtl.hurtl.hu

2016. május 10. 21:55

Miklós és Attila megtalálják Ludwig szobájában a rejtett kamerát. Irma diagnosztizálja Bözsi Parkinsonját. A joghurtoskocsi felgyullad, benne a bedrogozott Péterrel. Attila rájön, ki Róbert gyilkosa.

Péter és Lili eldöntik, hogy egy romantikus vacsorával ünneplik meg az első csókjukat a joghurtoskocsiban. Péter azzal akarja feldobni az egyébként is emelkedett hangulatot, hogy bedob egy beat-et, de ezzel nagyon megijeszti Lilit, akinek rossz emlékei vannak a drogokról. Összevesznek. A csalódott Péter egyedül marad, és bánatában bevesz még egy beatet. Ez már neki is sok, emiatt elalszik bódultan a joghurtoskocsiban, ahol lángra kapnak a lobogó tűz mellé tett újságok. Péter később ébred, de a kocsi már nagyon lángol, látszólag nincs kiút az amúgy is bedrogozott fiúnak. Kijut élve?

Irmát Bözsi emlékezteti egykori dadusára és emiatt (meg persze amiatt, mert érez némi bűntudatot) elhívja egy színházi előadásra. Bözsi köszöni, de nem él a lehetőséggel. Irma nem adja fel, és Vilmosnak ajándékozza a jegyeket, hátha vele elmegy Bözsi. Vilmos hálás, egyre szimpatikusabb neki a jószívű Irma. Bözsi megtalálja a jegyeket Vilmos zsebében, és kiakad, mert szerinte Vilmost akarta elvinni Irma maga (Bözsi) helyett. Bözsi feldúltan kérdőre vonja Irmát, de annyira belelovallja magát, hogy mutatkoznak rajta a Parkinson kór jelei. Az orvos Irmának ez egyértelmű. Elmondja Bözsinek, de Bözsi nem hajlandó tudomást venni a betegségéről.

Gizellát hiába várja László a gyertyafényes vacsorával, így kapóra jön a hívatlanul érkező Vilmos. László és Vilmos együtt eszik meg a vacsorát. Az étkezés legvégére betoppan az elfoglalt Gizella. László azt hiszi nagyon kínos, hogy Vilmossal osztotta meg a Gizellának szánt vacsorát. Gizellát ez cseppet sem érdekli, sőt örül, hogy nem ment kárba az étel. Lászlónak ez nagyon rosszul esik. Azt hitte nagyobb dolog, hogy készült. Vilmos elújságolja Rudinak, hogy László milyen jó vacsorát főzött. László érkezik a rózsába, Gizellát keresné, de Rudi beszólogat neki, miszerint nincs még egy ilyen konyhatündér, mint László, és az iránt is érdeklődik, hogy László mikor lett főállású háztartásbeli, kitartott. Lászlónak ez sok, ellöki Rudit, aki elveszti az egyensúlyát, és a földre esik a Rózsában (nem lesz baja, ezt látjuk is, de mégis nagyon kínos a helyzet).

Attila és Miklós a verekedésük során feldúlja Ludwig dolgozószobáját, és megtalálják a Róbert által – Ludwig tervezett lebuktatása miatt – elrejtett rejtett kamerát. Visszanézik a felvételeket, és amikor Ágnesnek nyilvánvalóvá válik, hogy a gyilkosságot is rögzítette a kamera, kereket old. Miklós és Attila megnézik a felvételt. Miklós Ágnes nyomába ered, de nem éri utol. Attila hívja a rendőrséget. Ágnes menekül.

 

#Barátok közt#berényi miklós#berényi attila#schneider ludwig#irma#bözsi mama#illés péter#schneider róbert

Címlapról ajánljuk