CinemaKlub

Íme 10 érdekesség A sötét lovagról!

rtl.hurtl.hu

2018. március 11. 11:35

Március 11-én, vasárnap 20:30-tól A sötét lovag látható a Film+on, ennek örömére íme 10 érdekesség róla!

Heath Ledger legendás alakítása, az egyik legjobb Batman történet, és egyben film - ez A sötét lovag, amit kerek 10 éve mutattak be a mozikban. Vasárnap este a Film+on lesz látható, addig is olvasgassunk róla érdekességeket, szám szerint tízet!

1. Michael Caine korábban nem találkozott Ledgerrel, akkor látta először, amikor Jokerként megjelent Bruce Wayne partiján. A színész annyira ledöbbent, hogy elfelejtette a szövegét!

2. A sötét lovag 6 nap alatt kitermelte a 2005-ös Batman: Kezdődik! összes bevételét.

3. Nem csak Heath Ledgert gyászolta a stáb: Conway Wickliffe kaszkadőr is életét vesztette a forgatás alatt.

4. Az egyik üldözési jelenet forgatásakor összetört egy IMAX kamera - akkoriban mindössze négy volt a világon.

5. Az egyik marketingfogás nem a kívánt hatást érte el: néhány helyre olyan sütiket küldtek ki a Joker nevében, amikben egy mobil volt, ezért rezgett, valamint drótok lógtak ki belőle, mintha bomba lenne. Az egyik szerkesztőségben azt hitték, hogy tényleg bomba, és kiürítették az egész épületet!

6. Ez az első olyan Batman film, ahol Batman Gothamen kívül is tevékenykedik.

7. Heath Ledger megkapta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó posztumusz Oscar-díjat (ezzel összesen 32 díjat nyert!) - ez volt az első alkalom, hogy az Akadémia képregényfilmet díjazott egy ilyen fontos kategóriában.

8. Bruce Wayne egy Lamborghini Murcielago-t vezet. A spanyol "murciélago" szó jelentése: denevér.

9. Az első négy forgatási napon egy jelenetet sem vett fel a stáb, mivel Nolan filmeket vetített nekik, hogy hangulatba kerüljenek. Ezek az alábbiak, megtekintési sorrendben: Szemtől szemben (1995), Cat People (1942), Aranypolgár (1941), King Kong (1933), Batman: Kezdődik! (2005), Fekete vasárnap (1977), Mechanikus narancs (1971), A 17-es fogolytábor (1953).

10. Batman és Joker egyszer sem szólítják így egymást a film alatt - illetve ez az egyetlen Batman film, amiben nem használnak batarangot!

+1: Joker film elején látható maszkja majdnem teljesen ugyanolyan, mint amit Cesar Romero viselt az 1966-os Batman TV sorozatban!

Ne felejtsétek tehát: 

Március 11., vasárnap, 20:30 Film+ A sötét lovag!

#CinemaKlub#batman#a sötét lovag#joker#heath ledger#christian bale#christopher nolan#film#film+ érdekességek

Címlapról ajánljuk