Műsorújság
RTL Most

Íme 9 érdekesség a Mad Max: A harag útjáról!

Március 10-én 21 órától A harag útját láthatják a rajongók a Film+on, ennek örömére íme 9 érdekesség róla!

Charlize Theron és Tom Hardy nem akármilyet játszottak a 2015-ös Mad Max: A harag útja című filmben, amit George Miller, az eredeti Mad Max-ek alkotója készített. Sőt, jön még egy epizód tőle, de annak egyelőre csak a címét tudni: Mad Max: The Wasteland. 

Most viszont foglalkozzunk A harag útjával, amit március 10-én, szombaton 21 órától láthatnak a Film+ nézői!

1. Margaret Sixel vágónak (aki George Miller felesége) durván 470 órányi forgatott anyagból kellett összeállítani a filmet - ami jól sikerült, még Oscar-díjat is kapott!

2. A film közel 80%-ában nem használtak számítógépes effektet, helyette felépített díszletekkel, eszközökkel, kaszkadőrökkel és sminkkel oldották meg a látványt. A CGI-t mindössze egy-két tájképre, a kaszkadőrök köteleinek kitakarására, és Charlize Theron karjára alkalmazták.

3. 2015. április 3-án bejelentették: Tom Hardy még HÁROM másik Mad Max filmre is aláírt.

4. A dzseki, amit Tom Hardy visel a filmben, Mel Gibsonéról mintázták, amit az eredeti trilógia 2. és 3. részében hordott.

5. Charlize Theron véletlenül belekönyökölt Hardy arcába a forgatáson, méghozzá olyan erősen, hogy Hardy-nak eltört az orra.

6. George Miller elmondta, hogy a film storyboardja (rajzolt vázlatok a jelenetekről) előbb kész volt, mint a forgatókönyv. Ennek oka, hogy Miller egy folyamatos üldözésként látta maga előtt a filmet, kevés párbeszéddel, és a látvány hangsúlyozásával. A storyboardot 5 művész készítette, és közel 3500 képből állt.

7. Charlize Theron leborotválta a haját a forgatásra, ezért a "Hogyan rohanj a veszTEDbe" című filmben parókát hordott.

8. Hugh Keays-Byrne, aki a főellenséget játszotta, ez már a második Mad Max filmje: a '79-es legelsőben ő volt Toecutter! 

9. George Miller és Charlize Theron sem tudott kijönni Tom Hardy-val a forgatás alatt a színész nehéz természete miatt - Hardy később bocsánatot kért.

Ez lenne tehát a 9 érdekesség, és ne felejtsétek:

Március 10., szombat, 21:00 Film+ - Mad Max: A harag útja!

További érdekességek:
A 13. harcos >>>
A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége >>>
A hazafi >>>
A sötét lovag >>>
A szökevény >>>
Beépített tudat >>>
Csillagok között >>>
Démonok között >>>
District 9 >>>
John Wick 2 >>>
Saul fia >>>
Tango és Cash >>>
Törésvonal >>>

Forrás: IMDB

Legnézettebb videók