Műsorújság
RTL Most

Íme 10 érdekesség a Törésvonalról!

Egy jó Dwayne The Rock Johnson ott segít, ahol tud - vasárnap este pl. 20:50-től a Film+on!

Vasárnap  20:50-től a Törésvonal című katasztrófafilm lesz látható a Film+on - addig is íme 10 érdekesség róla!

1. 2015. május 29-én, amikor a film mozikba került, egy 3.8-as erősségű földrengést mértek Kaliforniában.

2. Brad Peyton rendező leigazolta a Dél-kaliforniai Egyetem egyik professzorát, Thomas Jordant, hogy szakértőként vegyen részt a forgatáson, mivel fontos volt számára a tudományos hitelesség. Jordan később így nyilatkozott: "Adtam nekik néhány tanácsot, amik közül néhányat megfogadtak... de a legtöbbet nem."

3. Egy 2015. áprilisi nepáli földrengést követően a film marketingkampányába beillesztettek új elemeket, melyek a földrengések veszélyeire, és a segítségnyújtás lehetőségeire hívják fel a figyelmet.

4. A stábtagok közül többen is saját maguk forgatták az akciójeleneteiket, kaszkadőr nélkül, mivel a rendező azt akarta, hogy a nézők lássák az arcukat. A színészek szívesen vállalták még a meredekebb dolgokat is, pl. az első negyed órában látható lélegzetelállító jelenetet tényleg maga Dwayne Johnson forgatta!

5. A filmben Kylie Minogue is szerepel. Karakterének központja ugyanaz az épület, amit az 1974-es Pokoli toronyban is használtak.

6. Dwayne Johnson nem vette félvállról karakterét: sürgősségi esetkocsikon, tűzoltókkal, és helikopteres pilótákkal járt bevetésekre, hogy felkészüljön a szerepre.

7. A film eredeti címe: San Andreas. Ez nem más, mint a Szent András-törésvonal, mely nem csak Kalifornián fut át, hanem Észak-Amerika nagy részén is.

8. Jacob O'Connor, egy 10 éves michigani kisfiú egy olyan technikával mentette meg öccse életét, amit a filmben látott.

9. A Törésvonal már a második közös projektje a rendező Brad Peytonnak és Dwayne Johnsonnak: az első a 2012-es Utazás a rejtélyes szigetre volt.

10. A film elején van egy jelenet, ahol a főszereplő régi fotókat nézeget családi nyaralásokról. Az egyiken a Coit Tower látható - ezt az önkéntes tűzoltók tiszteletére emelték San Francisco-ban.

További érdekességek:
A 13. harcos >>>
A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége >>>
A hazafi >>>
A sötét lovag >>>
A szökevény >>>
Beépített tudat >>>
Csillagok között >>>
Démonok között >>>
District 9 >>>
John Wick 2 >>>
Mad Max: A harag útja >>>
Saul fia >>>
Tango és Cash >>>

Forrás: IMDB

Legnézettebb videók