Műsorújság
RTL Most

Íme 10 érdekesség A szökevényről!

Április 3-án, kedden este 21 órától Tommy Lee Jones Harrison Ford nyomába ered a Film+on - addig is 10 érdekesség a filmről!

1. A szökevényt az azonos című 1963-as TV sorozatból készítették, melyben David Janssen játszotta a főszerepet. Édesanyja, Berniece Janssen pedig a filmben volt statiszta!

2. A főszerepre Alec Baldwin, Andy Garcia, Michael Douglas, Kevin Costner, Christopher Reeve, Mel Gibson, Michael Keaton, Richard Gere, Al Pacino és még Arnold Schwarzenegger neve is felmerült!

3. A forgatókönyvet 5 éven át írták, 9 író is dolgozott rajta, és összesen 25 változatban készült el. A forgatást a végleges forgatókönyv előtt megkezdték...

4. Harrison Ford lába megsérült, amikor az erdőben forgattak, ő azonban nem ment orvoshoz a forgatás végéig, hogy a karakter hitelesen sántíthasson!

5. A Szent Patrik napi jelenet nem volt megrendezve: a direktor engedélyt kapott a polgármesteri hivataltól a parádé forgatására, a színészeket pedig kézikamerás operatőrök követték. Harrison Ford karakterének célja a feltűnés elkerülése volt, ehhez képest pár perc után kiszúrták a rajongók.

6. Tommy Lee Jones egyik színésztársának azt mondta, ezzel a filmmel senki sem fog díjat nyerni. Na ki kapta meg a Legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat abban az évben? Tommy Lee Jones!

7. Mint kiderült, olcsóbb volt egy igazi vonatot használni a forgatáshoz, mint miniatűrökkel megoldani az ütközős jelenetet. Viszont ebben az esetben csak egyszer vehették fel a dolgot - szerencsére sikerült!

8. A főszereplő házát egy igazi doktor otthonáról mintázták, mind alaprajzában, mind berendezésében.

9. A Sziki-szökevényt A szökevény ihlette!

10. A szökevény több hasonlóságot is mutat A sötét lovaggal: mindkettőben szerepelt Ron Dean, mindkettő kapott Oscart a legjobb mellékszereplőnek járó kategóriában, és mindkét karaktert Victor Hugo szereplőiről mintázták (Gerard A nyomorultakból Javert, Joker pedig  A nevető  emberből Gwynplaine).

A szökevény - Április 3-án, kedden 21 órától a Film+on!

További érdekességek:
A 13. harcos >>>
A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége >>>
A hazafi >>>
A sötét lovag >>>
Beépített tudat >>>
Csillagok között >>>
Démonok között >>>
District 9 >>>
John Wick 2 >>>
Mad Max: A harag útja >>>
Saul fia >>>
Tango és Cash >>>
Törésvonal >>>

Forrás: IMDB

Legnézettebb videók