Műsorújság
RTL Most

Íme 10 érdekesség a Csillagok közöttről!

A 10. a legdurvább...

Következzen 10 érdekesség Christopher Nolan 2014-es sikerfilmjéről, a Csillagok közöttről!

1. Eredetileg Steven Spielberg rendezte volna a filmet, de más munkákat választott helyette. 2006-ban Jonathan Nolant kérték fel a forgatókönyv megírására - testvérének ő említette a projektet.

2. Christopher Nolan a kukoricamezős jelenethez kukoricát termesztetett, amit a forgatás után eladtak!

3. A 2002-es Álmatlanság óta ez az első Nolan film, amiben elhangzik a "f*ck" szó!

4. A filmben ugyanaz a gleccser látható, mint a Batman: Kezdődikben!

5. A jelmezkészítők 12 hét alatt dobták össze a szkafandereket, és mivel sokat volt a színészeken, működött az oxigénellátásuk is. Sőt, hűtés/fűtés is volt bennük, a sisakokba pedig egy kommunikátor került, így Nolan forgatás közben közvetlenül is tudott instrukciókat adni a színészeknek.

6. Miután Nolan felkérte Hans Zimmert a zeneszerzésre, nem mondta el neki, miről szól a film, mindössze egy oldalt adott, amin Cooper és Murph párbeszéde volt olvasható. Zimmer azt gondolta, Murph egy kisfiú, és a zene megírásában egy apa-fia kapcsolatot igyekezett megjeleníteni.

7. Kip Thorne Nobel-díjas elméleti fizikus együtt dolgozott Nolannel, hogy tudományosan minél hitelesebb legyen a film. Sőt, írt pár képletet is, a grafikusok pedig külön programot készítettek, ami a képletet felhasználva modellezte le a fekete lyukakat. 

8. Amikor Nolan és McConaughey először találkoztak, egy szót sem váltottak a Csillagok közöttről. Arról beszélgettek, milyen 43 évesnek lenni, milyen apának lenni, illetve egy-két filmről. Nolan meg akarta ismerni McConaughey-t, mielőtt rábízza a szerepet.

9. Nolan régóta akart forgatni egy filmet az űrről: kiskorában a Star Wars és a 2001: Űrodüsszeia volt rá nagy hatással. Olyannyira, hogy lényegében ezek miatt lett rendező!

10. A filmet ma este  láthatjátok az RTL Klubon 20:45-től! :) 
 

 


További érdekességek:
A 13. harcos >>>
A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége >>>
A hazafi >>>
A sötét lovag >>>
A szökevény >>>
Beépített tudat >>>
Démonok között >>>
District 9 >>>
John Wick 2 >>>
Mad Max: A harag útja >>>
Saul fia >>>
Tango és Cash >>>
Törésvonal >>>

Legnézettebb videók