Műsorújság
RTL Most

Íme 10 érdekesség A hazafiról!

Heath Ledger és Mel Gibson egyik legjobb filmje pénteken 14:45-től az RTL Klubon!

Mel Gibson 25 millió dollárt kapott ezért a szerepéért, Heath Ledgernek pedig megmentette (?) a karrierjét. Ez a film nem más, mint A hazafi, mely 23-tól látható a Film+on. Addig is összeszedtünk 10 érdekességet róla, fogyasszátok őket egészséggel!

1. Az egyik kemény forgatási napon Dean Devlin producer észrevette, hogy a statiszták rottyon vannak a hőségtől, és a nehéz jelmezektől, ezért azt tanácsolta Mel Gibsonnak, hogy adja elő nekik A rettenthetetlen-beli lelkesítő beszédét. Gibson nem sokat teketóriázott, lóra pattant, és megtett minden tőle telhetőt - arról azonban nem szól a fáma, hogy ettől mennyire lelkesültek fel a fáradt statiszták...

2. Amikor Mark Baker technikai tanácsadó Mel Gibsont és Heath Ledgert tanította a fegyverek használatára, azt tanácsolta nekik, hogy "célozz kicsiben, tévessz kicsiben". Azaz ha egy emberre céloznak, és elvétik, egy egész embert elvétenek, ha viszont pl. egy gombra a ruhán, és elvétik, még mindig eltalálhatják az embert. Gibsonnak annyira tetszett ez a tanács, hogy a filmben is elmondta.

3. Heath Ledger nem használt kaszkadőrt, saját maga forgatta akciójeleneteit.

4. Ledger már egy éve nem dolgozott, mivel csak romantikus tinifilmekbe keresték. Ott tartott, hogy abbahagyja a színészkedést, és visszatér Ausztráliába, amikor megkapta a szerepet.

5. Ledger mellett Elijah Wood, Jake Gyllenhaal és Paul Walker is esélyes volt a szerepre.

6. Tavington szerepére elsőként Kevin Spacey-t szemelték ki, de miután Gibsonnak 25 milliót fizettek a szerepléséért, már nem volt keret Spacey-re. A szerepet Jason Isaacs kapta.

7. Mel Gibson és Jason Isaacs minden egyes forgatási napon gyakorolták a közös harcjelenetüket. A forgatás 100 napig tartott.

8. Az egyik jelenet után hullák úsznak le egy patakban - ezek nem mások, mint bábuk. Az egyik bábu pedig John Travoltát mintázza!

9. David Arnold, aki a Csillagkapu, A függetlenség napja és a Godzilla zenéjét is szerezte (mind Roland Emmerich-film), írt egy demóanyagot A hazafihoz is, ezt azonban elutasították. Arnold soha többé nem dolgozott együtt Emmerich-hel... A hazafi zenéjét végül John Williams szerezte.

10. A történelmi hűséget a Smithsonian Intézet felügyelte - ez volt az első alkalom, hogy egy filmes produkción dolgoztak.

A hazafi - December 28-án, pénteken 14:45-től az RTL Klub műsorán!

További érdekességek:
A 13. harcos >>>
A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége >>>
A sötét lovag >>>
A szökevény >>>
Beépített tudat >>>
Csillagok között >>>
Démonok között >>>
District 9 >>>
John Wick 2 >>>
Mad Max: A harag útja >>>
Saul fia >>>
Tango és Cash >>>
Törésvonal >>>

Forrás: IMDB

Legnézettebb videók