Műsorújság
RTL Most

Íme 10 érdekesség A Gyűrű Szövetségéről!

Egy Gyűrű mind felett - ma délután 14 órától az RTL Klub műsorán! Addig is tíz érdekesség eme remekműről!

1. Sir Christopher Lee igazi Gyűrűk Ura rajongó volt: megjelenése óta minden évben kiolvasta a könyveket, sőt ő az egyetlen a stábból, aki találkozott J.R.R. Tolkien-nal élőben is! És ha mindez nem lenne elég: nem csak színészként, de szakértőként is megcsillogtatta tehetségét, a maszkosokat és sminkeseket mindig ellátta tanácsokkal.

2. Amikor Gandalf lefejeli a plafont Bilbó otthonában, eredetileg nem volt benne a forgatókönyvben, Sir Ian McKellen viszont olyan profin reagálta le a dolgot, hogy Peter Jackson benne hagyta a végleges változatban.

3. Viggo Mortensen beleélte magát a szerepbe: saját maga forgatta az akciójeleneteit, és ahol lehetett, igazi kardot használt, sőt a forgatások szüneteiben is magával vitte a kelléket. Egyszer még a rendőrök is megállították, hogy "hova, hova, Aragorn uram azzal a hatalmas pallossal?". Na jó, nem biztos, hogy ezt mondták neki, de az eset megtörtént!

4. A film eleji narrációt eredetileg Elijah Wood mondta volna el Frodóként, de valahogy nem passzolt a karakterhez a dolog. Felvették Sir Ian McKellen-nel is, mint Gandalf, de még ez sem volt az igazi. Végül Cate Blanchett mellett döntöttek, hogy Galadriel meséljen, ezzel is szimbolizálva a tündék időtlenségét.

5. A stábtagok közül nyolc színész is ugyanolyan tetoválást csináltatott: tünde betűkkel a "kilenc" szavacskát varratták magukra, ezzel is utalva a 9 tagú szövetségre. John Rhys-Davies lett volna a 9., de ő inkább a kaszkadőrét küldte maga helyett. A premier után Peter Jackson is csináltatott egy tetkót, neki tündéül a "tíz" található a bőrén.

6. A forgatás alatt a stábtagok közül sokan szörföztek szabadidejükben - így tett Viggo Mortensen is, aki viszont megsérült, és a fél arca csupa seb volt. A sminkesek nem tudtak mit kezdeni a dologgal, azonban Peter Jackson megoldotta a problémát: csak egyik oldaláról filmezte a színészt. Mória bányáiban, amikor hőseink megtalálják a sírt, Aragorn arca csak az egyik oldalról látható!

7. Sir Ian Holm, a Bilbót játszó színész egy 1981-es BBC rádiójátékban Frodót keltette életre hangjával!

8. Galadriel szerepét eredetileg Lucy Lawless (XÉNA!), Arwenét Uma Thurman kapta volna, ám mindkét színésznő terhes lett, így landolt a szerep Cate Blanchett-nél és Liv Tylernél. Aragorn szerepére meghallgatták Vin Dieselt is, Bruce Willis pedig szívesen eljátszotta volna Boromirt. Ejha!

9. Peter Jackson eredetileg James Hornert kérte volna fel a zene megírására, ő azonban az Egy csodálatos elmén dolgozott épp. Jackson Howard Shore-t választotta, ami sokakat meglepett: Shore korábban még nem írt ilyen monumentális filmzenét. Végül Oscar-díjat kapott érte.

10. A Beatles majdnem készített egy Gyűrűk Ura filmet: McCartney lett volna Frodó, George Harrison Gandalf, Ringo Starr Samu, John Lennon pedig Gollam...

A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége - Ma délután 14 órától az RTL Klub-on!

További érdekességek:
A 13. harcos >>>
A hazafi >>>
A sötét lovag >>>
A szökevény >>>
Beépített tudat >>>
Csillagok között >>>
Démonok között >>>
District 9 >>>
John Wick 2 >>>
Mad Max: A harag útja >>>
Saul fia >>>
Tango és Cash >>>
Törésvonal >>>

Forrás: IMDB

Legnézettebb videók