Műsorújság
RTL Most

Íme 9+1 érdekesség a District 9-ról!

Kedd este 22:55-től egy különleges sci-fit láthattok a Film+on!

Nem akármilyen kedd estében lesz részetek, ha a Film+t választjátok: 18:55-től az Iron Sky - Támad a Hold látható, 21-től A kaptár 3. - Teljes pusztulás, 22:55-től pedig a District 9. Addig is nézzünk most meg 9+1 érdekességet utóbbiról!

1. A District 9 (2009) a rendező Neill Blomkamp egy korábbi díjnyertes rövidfilmjéből készült, melynek címe: Alive in Joburg (2005). A District 9 Blomkamp első nagyjátékfilmje.

2. A film végső befejezése mellé öt másik is készült. Az egyik annyira kínosra sikerült, hogy sem a főszereplő Sharlto Copley, sem a rendező nem beszél róla, sőt Blomkamp kijelentette, hogy "soha senki sem fogja látni". Mindössze annyit tudunk, hogy Copley nagyon-nagyon mocskos lett a forgatása közben...

3. Neill Blomkamp készített egy kisfilmet a Halo című játéksorozathoz - a kisfilm után állítólag Peter Jackson odament Blomkamphoz, és azt mondta neki, kap 30 millió dollárt, hogy azt forgasson, amit szeretne. Ennek eredménye lett a District 9.

4. Az első áldokumentarista film, amit jelöltek Oscarra a Legjobb film kategóriában! Ezen felül három másik jelölést is magáénak tudhat: a Legjobb adaptált forgatókönyvét, a Legjobb vágásét és a Legjobb vizuális effektekét.

5. Sharlto Copley, a főszereplő nem színészkedett korábban, és nem is akart színészi karriert. Végül ő is játszott a District 9 elődjének számító kifilmben, és így megkapta a főszerepet a nagyfilmben is.

6. A filmben az összes földönkívüli számítógépes grafikával készült, kivéve azokat, amiket az egyik jelenetben épp műtenek.

7. Nigériában betiltották a filmet, mivel a kormány szerint bűnözőknek és kannibáloknak állítja be a nigériaiakat.

8. William Allen Young az egyetlen amerikai színész a filmben.

9. Az egyik jelenetben maga a rendező is szerepel: amikor a főszereplő tartózkodási helye után kutatnak, Blomkamp mondja a koordinátákat.

+1: több színész is improvizált a forgatás közben, hol reakciókat, hol megszólalásokat, melyek közül több be is került a végleges változatba. Pl. Copley több szöveget is rögtönzött a dokumentumfilmes részeknél, az egyik színész pedig fedezékbe bújik a jelenetében, miközben a rendező azt mondta neki, nem lesz lövöldözés - egy kaszkadőr azonban véletlenül elsütötte fegyverét. 

District 9 - Március 27-én, kedden 22:55-től a Film+on!

További érdekességek:
A 13. harcos >>>
A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége >>>
A hazafi >>>
A sötét lovag >>>
A szökevény >>>
Beépített tudat >>>
Csillagok között >>>
Démonok között >>>
John Wick 2 >>>
Mad Max: A harag útja >>>
Saul fia >>>
Tango és Cash >>>
Törésvonal >>>

Forrás: IMDB

Legnézettebb videók