KERESÉS search-close
Csak a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "hitel"

Kinek segíthet az elsétálási jog?

Lehet itt az új menekülési út a devizahiteleseknek: az elsátálási jog. Ez segítséget nyújthat a jelzáloghiteleseknek, viszont súlyos terheket róna a bankredszerre. De hogy pontosan mit jelent ez, és kik vehetnék igénybe, erről beszélgetett Anna és Miki Bódizs Kornéllal, az InHold Zrt. vezérigazgatójával és Dr. Nemes Ákossal, a MAKISZ főtitkárával.

Csak a tervezés 30 milliárd

Csak a Paksi Atomerőmű tervezési munkáira 30 milliárd forintot fizet ki a kormány a következő hónapokban az orosz fővállalkozónak. Ehhez 24 milliárd forint hitelt vesznek fel Oroszországtól, ez a paksi bővítésre adott orosz kölcsön első részlete.

Újra több a hitelből vett lakás

Csaknem 30 százalékkal többen vettek fel kölcsönt egyetlen év alatt a rekord alacsony kamatok miatt. Az RTL Híradó által megkérdezett szakemberek a kockázatokra figyelmeztetnek: az adósok többségének 8-9 százalékkal drágulhat a törlesztője, ha akár csak 1 százalékkal emelkedik a kamat.

Rossz feltételek autóvásárlásra

Csak akkor ad a kormány állami támogatást mozgáskorlátozottaknak autóvásárlásra, ha hitelt vesznek fel egy Garancsi István érdekeltségébe tartozó lízingcégtől. Mindezt ráadásul tizenhét és fél százalékos kamatra, miközben a piacon ennek töredékéért lehet autót hitelre vásárolni. Az LMP szerint ez uzsorakamat, és a konstrukcióval az állami támogatás tulajdonképpen átfolyik Garancsi lízingcégébe. A kormány azt ígéri: jövőre felülvizsgálják a rendszert.

 

30 ezer család kerülhet utcára!

Több mint 30 ezer család kerülne utcára a jelenleg árverésre meghirdetett ingatlanokból - az Igazságügyi Minisztérium adatai szerint. A Széchenyi Hitelszövetség azt mondja, a többség bedőlt jelzáloghiteles, akik közül még soha ennyien nem kényszerültek az otthonuk elhagyására. Az MSZP a kilakoltatási moratórium azonnali bevezetését követeli. A Fidesz kommunikációs igazgatója nem zárta ki, hogy új mentőintézkedést hoznak.

Gyermekvállalásra ösztönöznek

A jövő évtől születő gyerekekre jár hitelcsökkentés a nagycsaládosoknak. A harmadik, és minden további gyerek után vállal majd át fejenként 1 millió forint tőketartozást az állam. A részleteket csütörtökön ismertette a kormány. Szerintük több mint 200 ezer család lehet érintett. Az ő törlesztőjük legalább tizedével csökkenhet majd meglévő kölcsön esetén - az RTL Híradónak nyilatkozó szakértők szerint. Új hitelnél viszont nem biztos, hogy érezhető lesz az előny, az ingatlanok drágulása miatt.

Előző rész (2017. augusztus 29.)

Bandi perében ítélet születik. Vajon Péter és Natasa felvállalják, hogy járnak? Aliz és Kristóf megoldást találnak a hitel-problémára. Vajon Ágnesék megtalálják Lizát?

A CSOK-os hitel kizáró ok

Nem vehetnék igénybe az új jelzálogkedvezményeket, akik korábban CSOK-os hitelt kaptak. Erről Novák Katalin államtitkár beszélt délelőtti sajtótájékoztatóján. Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön jelentette be, hogy 2018. a családok éve lesz Magyarországon, és a kormány számos intézkedéssel szeretné ösztönözni a gyermekvállalást. A harmadik gyerektől például egy-egy millió forintot elengednek a meglévő, ingatlanra felvett jelzáloghitelből. Most kiderült az is, a kedvezményekkel nem kell megvárni a gyermek születését, már a terhesség harmadik hónapjától igényelhetők.

Olcsóbb lehet a lakáshitel

Átlagosan egy millió forinttal olcsóbb lehet a lakáshitel, és fele annyi ideig tarthat a kérelem elbírálása - a Bankmonitor szerint ezt eredményezheti a jegybank frissen bejelentett minősítő rendszere. A Nemzeti Bank két hónapig tárgyalt a pénzintézetekkel, mire meghatározták a fogyasztóbarát minősítés feltételeit. Egyik ilyen a legfeljebb 3 és fél százalékos kamatfelár. Jelenleg a lakáshitelek kétharmada sem felel meg a kritériumoknak.

Budapest-Belgrád vasútvonal: Kinek az érdeke a felújítás?

Több száz milliárd forintos kínai kölcsönt vesz fel a kormány a Budapest és Belgrád közötti vasútvonal magyar szakaszának átépítésére. A részletekről Orbán Viktor a pekingi tárgyalásai alatt állapodott meg a kínai vezetőkkel. A hitelt húsz év alatt kell visszafizetni, a Fidesz frakcióvezetője szerint a beruházás extrabevételeket jelenthet a magyar költségvetésnek. Az Együtt szerint a felújítás nem Magyarország, hanem Kína érdeke - ezért inkább vissza nem térítendő támogatást kellene adniuk.

Hová vezet a világszerte erősödő orosz propagandagépezet?

Paks2 orosz megahitelből, orosz szerverekre továbbított nemzeti konzultáció, orosz kiképzés szélsőséges csoportnak, moszkvai vízumgyár, világszerte erősödő orosz propagandagépezet, meglehet választások befolyásolása, és Magyarországon ellenzéki kérdések és bírálatok, de kormányzati hallgatás és milliónyi kérdőjel. Ez így rendben, vagy? Magyarul Balóval este 23.50-től az RTL-en!

A lakóknak kell fizetniük a vállalkozó helyett

Nem a lakók vették fel a hitelt, mégis nekik kell kifizetni a majdnem 190 milliós kölcsönt. Jogerősen a bank nyert egy szegedi társasház perében. A lakásokat építő vállalkozó vett fel hitelt, de nem fizetett, ezért perelt a bank. A bíróság most azt mondta ki, a lakóknak kell fizetniük annak ellenére, hogy ők a vállalkozónak már kifizették az ingatlan árát. Közben a vállalkozót csődbűntettel vádolják, mert százmilliókat tüntetett el.

Árfolyamgát után drágulás jöhet

Akár 15 %-kal drágulhat a volt devizahitelesek egy részének törlesztője. Ha ennél többel emelkedik, meghosszabbítják a futamidőt, így lehet, aki 75 éves koráig fizeti majd a részleteket. Most járnak le az első, 5 évre kötött árfolyamgátas szerződések, az adósoknak pedig kamatostul kell visszafizetniük a felhalmozott tartozásukat, ez 100 ezer családot érinthet. A kormány szerint ők még így is jobban járnak, mint a többi devizahiteles.

Mindenét elveszítette, csak a hite maradt! – RIPORT!

Két évvel ezelőtt a Fókusz Plusz egyik riportjában ismerhettük meg Józsefet, akinek története igencsak szívfacsaró. Kiderült, hogy akik már ismerték az akkor  52 éves pilótát, tudták róla, hogy hadnagyként szerelt le a seregből. Később elhunyt szülei devizahitele miatt mindenét elvesztette. Kertész és gyógymasszőr a szakmája, de ha úgy adódott, elvégzett szobafestő, burkoló munkát is. Igazából bármit, mert például a riport napján sem evett semmit.

Kedvezőbb hitelből lakást venni

Történelmi fordulópont: érdemesebb lehet kölcsönből lakást vásárolni, mint megtakarításból - a Bankmonitor szerint. Jelenleg 1 százalékkal alacsonyabb kamatra adják a legkedvezőbb jelzáloghiteleket, mint amennyi pénzt a legnépszerűbb befektetések, az állampapírok hoznak. A Nemzeti Bank ugyanakkor a szokottnál is nagyobb körültekintésre figyelmezteti a családokat, óriási eltéréseket mutattak ki ugyanis az egyes lakáshitelek kamatai között.  

Tízezrek kerülhetnek utcára

Mindössze 2700 bedőlt hitelessel tudtak egyezséget kötni a bankok a 66 ezer érintettből - a Nemzeti Bank közlése szerint. Az adósok egy része túl nagy kedvezményt akart, másoknál a futamidőt nem lehetett tovább hosszabbítani. Pedig az átütemezést az utolsó esélynek szánta a jegybank. Most több tízezer családot fenyeget árverés, akik legalább fél éve képtelenek fizetni a hitelüket. 

Karácsonyi költekezés: milyen mélyen nyúlunk a zsebünkbe?

Fantasztikus időszak ez. Csodásan feldíszített fák, gőzölgő ételek, karácsonyi vásárok, meghittség, meglepetések készítése. De ugye önöknek is ismerős a roham, amikor bankkártyával, spórolt pénzzel, netán hitellel a zsebben igyekeznek az emberek gyorsan valami karácsonyi ajándékot vásárolni. Na de: mégis mennyit költünk ilyenkor? Kapaszkodjanak meg, idén 1000 milliárd forint fölé is ugorhat a decemberi bolti költekezés.

Bajban lehet a Paksot finanszírozó orosz bank

Veszélybe kerülhet a paksi atomerőmű bővítése. A világ vezető gazdasági hírügynöksége szerint ugyanis komoly bajban van az orosz bank, amely nagyjából 3 ezer milliárd forint hitelt adna a beruházáshoz. A Bloomberg szerint a Vnyesekonombank már nem folyósít új kölcsönöket és a meglévőket sem fizeti. Lázár János miniszter azt mondja, nem lesz gond a hitel felvételével. Az MSZP szerint a kormánynak vissza kellene mondania a beruházást.

Évi több tízezer forintot lehet megspórolni

25-30 százalékot, évi több tízezer forintot spórolhatna egy átlagos magyar a banki kiadásokon, ha körültekintőbb lenne - a Bankmonitor friss kutatása szerint. Az ügyfelek döntő többsége ugyanis kedvezőbbre cserélhetné a hitelét, és sürgősen bankszámlacsomagot is kellene váltania. Az emberek több mint negyede azt sem tudja, hogy a kölcsöne után mekkora kamatot fizet.

Saját cégétől kapott hitelt Matolcsy rokona

Szemerey Tamás saját cége is hitelt kapott saját bankjától - erről elsőként a 444.hu írt. A szocialisták törvénytelennek tartják. A portál összesítése alapján több milliárd forint értékben kaptak kölcsönt a banktól olyan cégek, amelyek egykor Matolcsy György unokatestvérének érdekeltségébe tartoztak. Szemerey Tamás pénzintézete viszont azt közölte, az úgynevezett belső hitelek folyósítását semmi sem tiltja.

CSOK: Ki húz hasznot az egészből?

Boldog boldogtalan a Családi Otthonteremtési Kedvezmény igénylésén töri a fejét. A feltételek részben változtak. Akár palotákra is jár állami támogatás, de akinek nem születnek meg vállalt gyerekei, nagyon eladósodhat. Mit gondolnak a pártok? Mennyibe fog kerülni az államnak, tehát az adófizetőknek a CSOK? És ki húz hasznot az egészből? Politikai vita és szakmai elemzés.

Sokan lecsúszhatnak a kedvezményről

Az érdeklődők nagy része lecsúszhat a sokszorosára bővített CSOK-ról a Bankmonitor szerint, amiért a negatív adóslistán szerepelőket kizárták a kedvezményből. Jelenleg több mint 1 millió 800 ezer bedőlt hitelt tartanak nyilván, sokan azt sem tudják, hogy szerepelnek a rendszerben.

Miért kell plusz pénz az Eximbanknak?

Az Andy Vajnának adott hitel miatt kell újabb állami milliárdokat adni az Eximbanknak. Ezt gyanítja a Jobbik és az MSZP. A kormány nemrég döntött arról, hogy húszmilliárd forinttal feltőkésíti az Eximbankot. Ez az állami pénzintézet adott több mint 6 és fél milliárd forint hitelt a filmügyi kormánybiztos cégének a TV2 megvásárlásához. Kerestük a kormányt, az Eximbanktól jött válasz. Azt írták, a nagyobb hitelezés miatt kell a tőkeemelés, de az Andy Vajna cégének adott kölcsönről szóló kérdésünkre nem válaszoltak.

Még egy állami bank ad hitelt Vajnának?

Az állami tulajdonú MKB Bank is hitelt ad Andy Vajnának, hogy megvásárolhassa a TV2-t. Erről a Világgazdaság írt a filmügyi kormánybiztos ügyeit közelről ismerő forrásokra hivatkozva.

TV2: Három ellenzéki párt feljelentést tett

Három ellenzéki párt is feljelentést tett a TV2 eladása miatt. A csatornát részben az állami tulajdonban lévő Eximbank hiteléből vásárolta meg Andy Vajna filmügyi kormánybiztos. A DK, az LMP és az Együtt szerint viszont az Eximbanknak a gazdaságélénkítés a feladata, nem pedig, idézem, kormányközeli oligarchák magánbefektetéseinek a finanszírozása. A kormány nem reagált megkeresésünkre. Az Eximbank azt közölte: nem pártok véleménye alapján döntenek a hiteleikről.

Állami bank adott hitelt a TV2-re

Majdnem 7 milliárd forint hitelt kapott Andy Vajna az állami Eximbanktól a TV2 megvásárlására – derítette ki a Heti Válasz. Szijjártó Péter külügyminiszter korábban azt mondta, a bank közpénzből semmilyen médiavásárlást nem finanszírozott. Az Együtt felszólítja a kormányt, hogy mondja fel a hitelszerződést.

Felfoghatatlan: SMS-t kapott róla, hogy elviszik az autóját

Önök mit szólnának hozzá, ha egyszercsak kapnának egy sms-t, hogy a távollétükben az autójukat lefoglalták és elszállították? Ez történt Attilával, akit ráadásul külföldön ért a váratlan hír. Azóta nemcsak a tulajdonát, de a beletett több, mint másfél millió forintját sem látta viszont.

Elvették az autóját, nem tud dolgozni

Mészáros Attila taxival, busszal, villamossal, vagy gyalog közlekedik. De nem önszántából. A 44 éves férfi azt mondja, ellopták az autóját. Egy cég embere állítólag jogerős bírósági vagy közjegyzői határozat nélkül odament Attila lakásához, és elszállíttatta a kocsiját, amíg ő külföldön tartózkodott.

Kétszer kellene kifizetni a házuk árát

Harminc szegedi és makói család kerülhet az utcára, ha nem fizetik ki lakásukra a jelzálogot, amit tudtukon kívül a házak építője tett az ingatlanokra. A vállalkozó hitelből építkezett, de a törlesztést nem fizeti, a bank pedig így a lakókon hajtaná be a tartozást. Az ott élők állítják, lakásmaffiával állnak háborúban.

A drága albérletek miatt érdemes lakást venni

Jobban járhat az, aki hitelt vesz fel, és úgy vág bele egy lakásvásárlásba, mint aki az egyre dráguló albérleti díjakat fizeti. Az ingatlanszakértő szerint ráadásul pár év múlva a lakások is drágábbak lesznek. Az általunk megkérdezett albérlők viszont inkább maradnak, nem mernek belevágni egy hitelbe.

Házon kívül 2015-12-02

Trendi politikusok. Divatmárkák és drága holmik nyomában. Kukában végezte a drága zakó, elárverezték a méregdrága hátizsákot.
 

Mire várnak a végtörlesztő devizahitelesek?

A kedvezményes végtörlesztéssel megszűnt hitelnél – ha a fogyasztó kérte – a pénzügyi intézmények november végéig küldik meg az elszámolási értesítőket. A törvény szerint ugyanakkor a visszajáró összegből levonják a korábban igénybe vett kedvezményt, vagyis a piaci és a kedvezményes árfolyam különbözetét. Így sokaknak nem jár visszatérítés. Hogy is van ez? Erről kérdeztük Dr. Fülöp Zsuzsannát, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivő-helyettesét.

Örültek a vásárlók a nyitott üzleteknek

Bár még nincs advent, tele voltak a nyitva tartó üzletek. Jövő vasárnaptól pedig mindenki kinyithat. Sokan már az ajándékokat is elkezdték beszerezni, idén is sokan keresnek okostelefont és a tévét. A boltok külön karácsonyi akciókat és kedvezményes hiteleket hirdetnek, az állami hírügynökség szerint az ünnepek előtt személyi kölcsönt is többen vesznek fel.

Többen fordulnak az eszközkezelőhöz

Háromszor annyian akarnak szerződést kötni a Nemzeti Eszközkezelővel, mint egy hónappal ezelőtt. Sokan azért adnák el és bérelnék vissza az államtól otthonukat, mert lecsúsztak a családi csődvédelemről a vártnál szigorúbb szabályok miatt - a Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete szerint. Az Eszközkezelőnél viszont azt mondják, azért nagy az érdeklődés, mert a feltételeken könnyített a kormány. Magyarországon jelenleg több százezer embert fenyeget végrehajtás a 90 napon túli tartozás miatt.

Házon kívül 2015-09-23

Szennyezés az Illatos úton, élet a veszélyes anyagok között. Pletykák, félelmek és információhiány. Két lakópark bedőlt hiteleseknek. Van, ahol sikerült, van ahol kevésbé sikerült. Vaskályhás házak az államtól és termálvízzel fűtött bérlakások az önkormányzattól.

Magyarul Balóval 2015-09-22

A devizahitelek forintosítása ellenére forintban is egyre többen képtelenek fizetni hitelüket. A nemfizetők  száma heteken belül tízezrekkel nőhet. Elveszíthetik otthonukat? A kormány a devizaalapú autóhiteleseket menti, holott a forintban felvett autóhitelek felét már nem fizetik. Mit mond az illetékes államtitkár és mit a szakértő?

Újságíró hitelét emlegeti a jegybank

A jegybank szerint a Magyar Nemzet újságírója saját hitele miatt írt bíráló cikket a Nemzeti Bankról, ezt egy hétfői közleményükben írták. A Magyar Nemzet a Nemzeti Adatvédelmi hatósághoz fordult, ahol kivizsgálják az ügyet.

Mennyit spórolhatunk, ha most váltjuk ki a hitelünket?

Mostanában egyre népszerűbbek a hitelkiváltó kölcsönök, de nemcsak a lakáshiteleket keresik az ügyfelek, hanem a személyi kölcsönök népszerűsége is megugrott. Ráski Péter pénzügyi szakértővel arról beszélgettünk, hogy milyen konstrukcióval és miért pont most érdemes a hitelünket kiváltani.

Megszavazta a parlament a megállapodást

Elfogadta az athéni parlament a hitelezők feltételeit. A szavazást heves vita előzte meg. Már ekkor kiderült, hogy a kormányzó Szirizának sem minden képviselője ért egyet a megszorításokkal, ugyanakkor több ellenzéki képviselő is igennel szavazhatott.

Nemmel szavaztak a görögök: mi lesz az euróval?

András Bence makrogazdasági elemzővel próbáltuk feltérképezni a népszavazás várható gazdasági hatásait.

Vasárnap voksol Görögország

Alig 12 óra múlva kezdődik a népszavazás Görögországban arról, hogy a kabinet elfogadja-e az ország hitelezőinek ajánlatát vagy sem. A dolog szépséghibája, hogy az EU visszavonta az ajánlatát, így már értelme sincs a voksolásnak.

Sok a kérdés a hitelkiváltással kapcsolatban

A devizahitelesek 10 százalékát érintheti a hitelkiváltás, rengeteg kérdés merül fel a tanácstalan ügyfelek részéről, hogy egyáltalán nekik van-e erre lehetőségük, és ha igen akkor hogyan válasszanak a bankok ajánlatai közül. Dr. Fülöp Zsuzsannával, a Magyar Nemzeti Bank felügyelei szóvivő-helyettesével jártuk körbe a témát.

Vendégünk lesz a Konyhafőnök győztese!

A forintosítás utáni hitelkiváltás nem megy zökkenőmentesen, így a Magyar Nemzeti Bank szóvivőjétől kérünk segítséget. Hol szeretünk nyaralni, mi magyarok? Milyen szezonra számíthatunk és mik a legkedveltebb úti célok? Erről is beszélgetünk majd. De hétfő reggel vendégünk lesz a Konyhafőnök győzetese is.

Ősztől lehet csődvédelmet kérni

Ősztől jön a családi csődvédelem, ami az adósságspirálba került emberek nagyjából felén segíthet az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint. A KDNP szerdán nyújtotta be azt a törvénytervezetet, ami végső mentsvára lehet azoknak, akik nem tudják fizetni a hiteleiket, közüzemi számláikat. Az önként vállalt törlesztési terv betartását csődbiztos ellenőrzi majd öt évig, ami után a tartozás egy részét elengedik.

Ezek a csődvédelem feltételei

Ősztől jön a családi csődvédelem, ami az adósságspirálba került emberek nagyjából felén segíthet az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint. A KDNP szerdán nyújtotta be azt a törvénytervezetet, ami végső mentsvára lehet azoknak, akik nem tudják fizetni a hiteleiket, közüzemi számláikat. Az önként vállalt törlesztési terv betartását csődbiztos ellenőrzi majd öt évig, ami után a tartozás egy részét elengedik.

Csalódott devizahitelesek panaszai

Eddig 137, az elszámolással és forintosítással kapcsolatos panaszos levél érkezett a Pénzügyi Békéltető Testülethez. Binder Istvánt hívtuk meg, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivőjét, hogy megtudjuk, mit kifogásolnak leginkább, illetve mit tehetnek az elégedetlen ügyfelek.

Segítene-e a forintosítás az autóhiteleseknek?

Megmentenék az autóhiteleseket is. Legalábbis a miniszterelnök azt mondta: ezen dolgozik a kormány. Hasonló megoldáson gondolkoznak, mint ahogy a lakáshiteleket forintosították. Csakhogy az autósok ebből nem kérnek.  Ezt mondták a Házon kívülnek, miután többüknek lakáshitele is van, és nagyon kiakadtak az elszámolás után. A legtöbben nem luxusautót vettek. Kálmánék például egy Suzukira kértek kölcsön 2 és fél millió forintot 7 évvel ezelőtt. Mire kifizetik, az autó 13 éves lesz, és a háromszorosába kerül majd. Moskovics Judit és Serdült Szilvia riportja.

Hitelt adnának a praxisvásárláshoz

Kedvező hitelt kapnának a fiatal háziorvosok a praxisvásárlásra, és szakorvosként is rendelhetnének ezután a háziorvosok a rendelőjükben, ha van képesítésük. Ezt is tartalmazza az új alapellátási törvény tervezete, amit a kormány már elfogadott. Az Együtt politikusa, aki háziorvos is, azt mondja, sok a meggondolatlanság a tervezetben.

Devizahitelesek, akik többet vártak az elszámolástól

Dühös, csalódott devizahitelesek írtak nekünk leveleket, a forintosítás miatt bosszankodnak. Úgy érzik, hogy amit az elmúlt években befizettek, milliókat, mintha egy feneketlen kútba dobták volna. Nem értik, miért nagyobb a tartozásuk most, mint a hitel, amit 7-8 évvel ezelőtt felvettek. És úgy számolnak, mire lejár a hitel, az eredeti összeg 3-4-szeresét fizetik vissza. És nem érzik azt, hogy a kormány megmentette volna őket.

Devizahitelek: nagyüzem a postán

A bankok után most a postán van nagyüzem a devizahiteles elszámolás miatt. Április 30-ig több mint 1,6 millió levelet adtak postára a pénzintézetek, 700 ezer küldemény feldolgozása és kézbesítése még most is tart. Szombaton több dolgozót hívott be a posta, hogy az ügyfelek a lehető leghamarabb kézhez kapják a leveleket. Van, aki elégedett az elszámolással, de olyan is, aki azt tudta meg, hogy az 52 négyzetméteres panellakásáért 29 milliót kell fizetnie.

Bíró Ica talán megmenekül az anyagi csődtől

Az elmúlt napokban szomorú hírek érkeztek a Metal Lady háza tájáról, ugyanis kiderült, súlyos anyagi gondokkal küzd. Ica ma már sokkal optimistábban tekint a jövőbe.

Hitelből adnak enni a bermendi gyerekeknek

Egyelőre hitelre esznek a gyerekek a beremendi iskolában, ugyanis a közétkezetést fizető önkormányzat pénze is a DRB bankban ragadt. A településnek csaknem 200 millió forintja van, ehhez nem jutnak most hozzá. A helyi boltok is konganak az ürességtől. Az egyik üzlettulajdonos szerint az embereknek a legalapvetőbb élelmiszerekre is alig futja. Közben a kormány 245 millió forintos rendkívüli támogatást nyújt, 67 érintett önkormányzatnak.

Változások a kamattámogatott hiteleknél

Számos változás lépett életbe az utóbbi időben a különböző hitelekkel kapcsolatban. Ezek közül az egyik és sokakat érintő módosulás, a kamattámogatott hitelek sorsa.

Orbán: Tárgyaljanak a bankok és a hitelesek

Nem segít az autóhiteleseken a kormány. A lízingszövetség elnöke szerint 250 ezer autós kerülhet bajba a svájci frank jelentős erősödése miatt, és ha nem tudják fizetni a törlesztést, akár a házuk is veszélybe kerülhet.

Bevezetnék a magáncsődöt

Bevezetné a magáncsőd intézményét a KDNP. Ha egy család már nem tudja fizetni a hiteleket, csődbiztos segítene nekik. A szakember lenne az, aki a bankkal beszélne, de abba is beleszólna, hogy a család mire mennyit költhet.

 Január

Az év első hónapjában Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök 10 milliárd eurós hitel- és együttműködési megállapodást írt alá Moszkvában a paksi atomerőmű bővítéséről. A váratlan bejelentést hiába bírálták ellenzéki pártok és civil szervezetek is, a parlament áldását adta a megállapodásokra.


 

Bíróság előtt az uzsorás boltos

A Pándon élő boltosnál a vád szerint hitelre lehetett vásárolni, a következő hónapban azonban az élelmiszer értékének a többszörösét kellett visszafizetni. Volt olyan vevő, aki az évek alatt 200 ezer forintnyi áruért 800 ezret fizetett vissza. Az uzsorás akár 5 évet is kaphat.


 

Hitelt vehetnek fel a betétesek kártalanítására

Ha kell, hitelt vesz fel az Országos Betétbiztosítási Alap azért, hogy kártalanítsa a Széchenyi Bank és a vele egyidőben bezárt Tisza Takarékszövetkezet ügyfeleit. A kártalanítás legfeljebb 100 ezer euróig, vagyis nagyjából 30 millió forintig jár.
 

Karácsony hitelre?

A korábbi évek tapasztalatai szerint az év végi ünnepi kiadások fedezését sokan fogyasztási hitelek felvételével oldják meg, így november-decemberben megugrik az ilyen hiteltípusok iránti érdeklődés. Ilyenkor azonban "pénz nem számít" alapon, sokan felelőtlenül veszik fel ezeket és akár évekre is eladósodnak. Mire kell figyelni, mit kell mérlegelni, milyen buktatói lehetnek a kedvezőnek tűnő ajánlatoknak?

Üdülési joggal húzták csőbe az idős házaspárt

A zirci nyugdíjas házaspár betegség miatt akarta eladni üdülési jogát, de a cég olyan konstrukciót ajánlott, amit nem tudnak rendezni. A történtekről az érintetteket, míg az ilyen esetek elkerüléséről egy szakértőt kérdeztünk.

A késve fizetők hitelét is forintosítják

Minden ötödik hitelfelvevő legalább három hónapos késésben van a törlesztéssel. Ez derül ki a Nemzeti Bank Híradónkhoz eljuttatott adataiból. Az Országgyűlés kedden fogadta el a devizahitelek forintosításáról, és a Fair Bankokról szóló jogszabályt.

Többen maradhatnak devizahitelesek

Így módosították a forintosításról szóló törvényjavaslatot. Az igazságügyi miniszter elmondta, azok dönthetnek így, akiknek a kölcsönszerződése 2020 végéig jár le, a korábbi javaslat szerint ugyanis csak a 2015 végéig lejáró szerződések esetén engedélyezték, hogy ne forintosítsanak.
 

Sok devizahiteles jobb megoldásra számított

Rengetegen évek óta várják, hogy végre megoldódik a helyzetük, és leveszik a nyakukból a devizahitelük terhét. Lehetőségek eddig is voltak, a végtörlesztés vagy az árfolyamgát, de ezek messze voltak a tökéletes, mindenki számára elérhető és vonzó megoldástól. A tétet nemrég magasra emelte a kormányzat: a banki elszámolási törvény és a forintosítás sokak számára megnyugtató megoldásnak tűnhetett. De a helyzet mégsem ilyen egyszerű. Egyáltalán nem az. Ezért érzi magát csalódottnak rengeteg devizahiteles. Moskovics Judit riportja.
 

Házon kívül 14-11-19

Házon kívül: Adósmentés: rengetegen várták és rengetegen csalódtak. Kiszámoltuk, mit fizethetnek majd a hitelesek. Milliárdos kaszinóvállalkozás, szárnyaló családi cég, és hatalmasat szakító állami óriás. Nagyon jól keresnek, mégsem fizetnek külön adót, mikor extra profit a nyereség.

Nem tudni, mi lesz a megcsúszott hitelesekkel

A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára sem tudta megmondani, hogy mi lesz a legkilátástalanabb helyzetbe került 110 ezer családdal, miután piaci árfolyamon forintosítják az ő hiteleiket is.
 

Magasabb kamatra adhatnak majd hitelt

Drágulhatnak a lakáshitelek az úgynevezett fairbank törvény következtében. A Fidesz frakció is támogatja azt a javaslatot, hogy a bankok 3 évig ne változtathassanak a kamatokon. Ez védi a hitelfelvevőket, de meg is drágítja a hitelt.
 

Pénzügyileg is készüljünk az ünnepekre!

Fontos, hogy a lehetőségeinkhez mérten előre megtervezzük a kiadásainkat, hogy ne adóssággal vágjunk bele az új esztendőbe. Ehhez ad tippeket Csapó Ida pénzspecialista.
 

Versenyeznek majd a devizahitelesekért

A jó adósok jól járhatnak a forintosítással. Tavasztól ugyanis várhatóan versenyezni fognak a bankok a legjobb devizahitelesekért, akik bármelyik banknál forintosíthatják majd a hitelüket.
 

Kedvező hitel a fideszes polgármester-jelöltnek

Az árfolyamváltozás és a kamatemelkedés miatt sem kell aggódnia Szentgyörgyvölgyi Péternek, ugyanis kamatmentes és költségmentes hitelt kapott a lakásvásárlásához saját önkormányzatától.
 

Jól járnak a képviselők az adósmentő csomaggal

A vagyonbevallások szerint minden második képviselőnek van hitele. A Parlament szezonnyitó ülésén Orbán Viktor azt mondta: a bankoknak minden szerződést újra kell számolniuk. A Blikk úgy számol, a legnagyobb nyertes Gyurcsány Ferenc lesz, akinek 20 millióval kell kevesebbet visszafizetnie.

Mi a különbség a lízing és a hitel között?

Szinte alig van olyan ember Magyarországon, akinek ne lenne valamilyen hitelszerződése. A lízingről viszont sokkal kevesebben és kevesebbet tudnak. De vajon mi a legfontosabb különbség a kettő között? Videónkból kiderül!

Gazdálkodj okosan! 13-11-14

Gazdálkodj okosan!: 25 év után újra egymásra találtak, közös otthont akartak, csúnyán átverték őket. Két házuk, két hitelük van, és az utcára kerülhetnek. Van remény?

Házon kívül 13-10-02

Házon kívül: Kik az utcai devizaharcosok? Kinek lesz jó a devizahitelek forintosítása? Ki nyer az extra GYED-del?

Kinek lesz jó a devizahitelek forintosítása?

Mit akar a kormányzat, kinek segítenének, és valóban levennék-e a hatalmas terhet a hitelesek válláról? És mi lesz a forinthitelesekkel, akik közül sokan szintén egyre nehezebben fizetik a megemelkedett törlesztőrészleteket?

Mi történik a hiteltartozás miatt lefoglalt ingatlanokkal?

Sokan kedvezményesen bérelhetik otthonukat, ami egyébként már a Nemzeti Eszközkezelőhöz került a tartozás miatt. Utánajártunk, hogy ezen kívül mi történhet a lefoglalás után, például hogyha rendeződik a hitelprobléma, akkor vissza lehet-e vásárolni a már lefoglalt ingatlant.

Váláskor a hitel is közös?

Váláskor általában a vagyonmegosztásról hallunk a legtöbbet, de arról már kevesebb szó esik, hogy a kötelezettségek hogyan oszlanak meg a felek között. Családjogászunk arra hívta fel a figyelmet, hogy nem csak a vagyon, hanem a hitel is közös, de még akkor is, ha csak az egyikük vette fel a kölcsönt! Sőt, ha személyi kölcsönről van szó és a másik fél nem tud róla, akkor is vállalnia kell a költségeket, ha válásra kerül a sor.

Gazdálkodj okosan! 13-09-12

Gazdálkodj okosan!: A Deluxe Dollz lányai a Gazdálkodj okosan stábjához fordultak: segítsünk nekik, hogy profi vállalkozássá alakulhassanak. Nedda és Eszter álmodozó, kreatív, igazi művészlélek. És mindketten ugyanabba a dologba szerettek bele.

Gazdálkodj okosan! 13-09-05

Gazdálkodj okosan!: Saidi Mejdiék szintén nagycsaládosok. Tunéziai férj magyar feleségével Balatonszabadiban él. Három generáció egy családi házban. 13 milliós forintos lakáshitelt próbálnak rendezni egy keresetből, de másfél éve képtelenek fizetni. A családnak mérlegelni kellett: törlesztik tovább az adósságukat, vagy a napi megélhetésüket biztosítják? Döntöttek, törlesztenének. Össze is gyűjtöttek hatmillió forintot, abban a reményben, hogy befizetik és le tudják zárni a hitelüket. A bank viszont köszönte szépen, de nem fogadta el a pénzüket. Mi történt, mit lehet ilyenkor tenni?

Házon kívül 13-05-15

Házon kívül: Megtudhatják, mihez kezdjen az a devizahiteles, aki kimaradt az eddigi kormányzati segélyakciókból. Aztán gyanús eredetű áruk, bizonytalan származású élelmiszerek nyomába eredünk. Végül kiderítjük, miért nem fizet a biztosító.

Marad még egy esély az adósoknak

Vége az adósmentésnek, százezrek maradtak ki belőle. Még rendesen fizetnek, de hatalmas lemondások árán. Az árfolyamgát az utolsó esély? Megmondta a szakértő.

Hogyan érdemes alkudozni a bankkal?

Segített a tanácsadó: négymillió forintot engedett el a bank a tartozásból. Elmondjuk, hogyan érdemes alkudozni.

Ki lehet-e mászni a 13 milliós hitelcsapdából?

Élesben teszteltük a túlélési tanácsadó tanácsait egy családnál, amely már szerepelt a Házon kívülben: van-e remény, hogy megszabaduljanak a 13 milliós hiteleiktől?

Lakásmizéria: Venni vagy bérelni?

Két család, két dilemma, egy szakértő. A hitel drága, a pénz kevés, mi a megoldás? Saját lakás vagy nem saját? Melyik éri meg?

A politikusokat is elérte a kivándorlási hullám

Egy osztrák hegyi szállodában vállal munkát Siklós fideszes alpolgármestere, és külföldre tart egy komlói kormánypárti önkormányzati képviselő is. Elmesélik, miért külföldön próbálnak boldogulni.

Segítenek vagy rontanak a helyzeten az adósmentők?

Utánanéztünk, hogy ér-e bármit is az erőszak a bankok ellen: jó-e hallgatni az úgynevezett adósmentőkre, akik lebeszélik a hiteleseket a törlesztésről, és perre biztatnak. Elmondjuk, mi történik azokkal, akik hallgatnak rájuk.

Reggeli - Csak csajok 12-09-10

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Hitelesek a válság kezdetekor és most

Három és fél év után visszatértünk oda, ahol az első riportunkat forgattuk a válságról. Azóta munkahelyek szűntek meg, lakások úsztak el a hitel miatt, és majdnem a duplájára nőtt a benzin ára.

Árfolyamgát vagy eszközkezelő - mit válasszon az adós?

Újabb lehetőségek, újabb remény: jön az árfolyamgát és a Nemzeti Eszközkezelő, ami sok devizaadósnak nyújthat segítséget. De nem mindenkinek, és nem ugyanazokkal a feltételekkel. Utánajártunk a részleteknek, hogy segítsünk a bonyolult döntések meghozatalában.

Házon kívül 12-03-28

Házon kívül: Az erőszakoló sorozatszínész - Mi vitte Damu Rolandot arra, amiért négy és fél év börtönt kapott? És más megítélés alá esik-e a nemi erőszak, ha az ember barátnőjéről van szó, aki önként megy fel hozzá, sőt kihívóan öltözködik? Vallomások a családon belüli nemi erőszakról. A bajai kocsmáros, a pultoslány és a hitelügyintéző - Egy több tízmilliós csalássorozat, egy gyanús haláleset, egy megbolygatott sír és egy hosszan húzódó bírósági ügy. A kecskeméti börtönben találkoztunk a történet főszereplőjével, aki a csalásokat elismeri, de az ellen tiltakozik, hogy megmérgezte volna a bűntársait, a két fiatal lányt. Újabb lehetőségek, újabb remény - Jön az árfolyamgát és a Nemzeti Eszközkezelő, ami sok devizaadósnak nyújthat segítséget. De nem mindenkinek és nem ugyanazokkal a feltételekkel. Utánajártunk a részleteknek, hogy segítsünk a bonyolult döntések meghozatalában.

Reggeli - Csak csajok 12-03-26

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Árván maradtak, 7 milliós hitellel a nyakukon

Egyedül kell felnőttként boldogulnia a 17-18 éves testvérpárnak, akik közül az idősebb, hogy fizetni tudják a hitelt és a rezsit, még a középiskolát is abbahagyta. Ki segíthet a korán felnőtt testvéreknek?

Házon kívül 12-03-07

Házon kívül: Egyedül kell felnőttként boldogulnia a 17-18 éves testvérpárnak, akik közül az idősebb még az iskolát is abbahagyta, hogy fizetni tudják a hitelt és a rezsit. - A gyerekek nemrég még kesztyű és meleg ruha nélkül fagyoskodtak, riportunk óta viszont elárasztották az adományok Szemerét. - Sokan kaptak mostanában 540 ezer forintról szóló csekket az egyik gázszolgáltatótól, mert állítólag lopták a gázt. De mi van, ha a szolgáltató téved?

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!