KERESÉS search-close

per

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "per"

Hiába bizonygatta az ártatlanságát

13 és fél évet kapott első fokon az a férfi, aki a bíróság szerint jómódú romákat akart kifosztani és megölni az országban. Három éve fogták el őt és társát. Akkor még teljesen más ügyben nyomoztak ellenük.

Kártérítést kérnek a kórháztól

Húszmillió forintra perli az Országos Kardiológiai Intézetet az elhunyt pásztói férfi családja. Az 55 éves férfi október elején halt meg, miután hónapokat várt a budapesti kórházban tervezett szívműtétre - de hiába. Székely László operálta volna, az az orvos, akit közben elbocsájtottak.

Bevallotta tettét a bérgyilkos, nem hisznek neki

Hiába vallotta be a kilencvenes évek hírhedt bérgyilkosa Josef Rohac, hogy ő ölte meg Prisztás Józsefet az ügyészség nem hisz neki. A maffiaperek koronatanúja pedig, akit csak keresztapaként emlegetnek,- váratlanul kikerült a tanúvédelmi programból. Szerinte is Rohac a gyilkos. Vajon kiderülhet-e, hogy mi zajlik a háttérben?

Valótlanságot állított a Fidesz

Bocsánatot kell kérnie a Fidesznek a Helsinki Bizottságtól - ezt mondta ki jogerős ítéletében a Fővárosi Ítélőtábla. A jogvédő szervezetnek összesen 800 ezer forint kártérítést és perköltséget is megítéltek, amiért a kormánypárt szóvivője egy tavalyi sajtótájékoztatón valótlanságokat állított róluk.

Beperelték Sasha Baron Cohent

Cohen az egyik amerikai tévécsatornán futó showműsorában azzal verte ki nála a biztosítékot, hogy a beszélgetés közben egy fémdetektorral vizsgálta őt, amit „pedofildetektornak” nevezett. Az eszköz pedig becsipogott, amikor a politikus közelébe ért.

Zokogott az anya a tárgyaláson


szerző:
2018.08.24. 18:10
Zokogott az anya a tárgyaláson

Megrázó tudósítás. A bírónak kellet megnyugtatnia annak a fiatalembernek az édesanyját, akit még februárban gyilkoltak meg brutális kegyetlenséggel a Borsod megyei Putnokon. Karddal kaszabolták halálra egy kocsmai veszekedés után, majd testét egy emésztőgödörbe dobták. Az ügyben pénteken tartották az első tárgyalást. Az anya akkor omlott össze, mikor az egyik vádlott védekezését hallgatta.

 

Roland kidobta Annát és Sanyát a Bécy-házból

Miután Sanya hamisan vádolta meg Rolandot a rendőrségen, a fiúnál betelt a pohár…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Rolandot emberölési kísérlettel vádolták meg

Sanya megvádolta Rolandot. Tamás és Szofi a szüleik kibékítésén munkálkodtak. Dalmának bűntudata volt.

Cicciolina nevét nem használhatja akárki!

Cicciolina beperel két külföldi éttermet, amelyek véleménye szerint jogosulatlanul használják művésznevét. Egy ausztrál étterem és egy perui bár is Cicciolina néven hirdeti magát. Cicciolina és ügyvédje szerint ezt nem tehetnék meg, mert Ilona neve jogvédett, ezért úgy döntöttek, pert indítanak.

11 év börtönt kapott a lúggal támadó orvos

5 év és számtalan tárgyalás után Renner Erika életében ma lezárult egy korszak. A Kúria 11 év börtönbüntetésre ítélte lúgos támadóját. A lúgos támadással vádolt 5 gyermekes családapát, B. Krisztiánt korábban már háromszor elítélték, de most már a döntés jogerős, fellebbezésnek helye nincs .Erikát 2013. márciusában támadta meg a férfi. Ma életveszélyt okozó testi sértésért ítélték el.

Johnny Depp megverte egyik kollégáját?!

A színész körül mindig történik valami. Legutóbb még állítólagos betegségéről szóltak a hírek, most viszont sokkal agresszívabb kép kezdett el terjedni róla.

Jövőre szabadulhat a rablógyilkosságért életfogytiglant kapott Bene László?

Embertelen bánásmód miatt perel Bene László. Több millióra számít, miközben szociális munkásnak tanul a börtönben, majdnem kitűnő a bizonyítványa. Rablógyilkosságért életfogytiglant kapott, a leghírhedtebb magyar bűnöző akár jövőre szabadulhat is.

Ítélet a 11 halálos áldozatot követelő hurghadai buszbalesetben

7 évvel a hurghadai, 11 halálos áldozatot követelő buszbaleset után ma délután megszületett az első kártérítési ügyben hozott ítélet. Egy súlyosan sérült testvérpárnak ítéltek meg első fokon összesen havi 500 ezer forint életjáradékot életük végéig. A döntést mindkét gyerek édesapjával együtt hallgatta végig. Édesanyjuk és nagymamájuk a balesetben meghalt.

Évek óta perben állnak a Fiesta zenészei, de ki viheti tovább az együttes nevét?

Csordás Tibi és a gitáros Knapik Tamás, azaz a Fiesta együttes a 2000-es évek zenei életének meghatározó figurái voltak 11 évig. A feloszlás után nem sokkal viszont kiderült, hogy nem is volt olyan békés az elválás. 2013 óta ebben a témában nem nyilatkoztak, ám most egy interjú - melyből kiderült, hogy az egykori tagok perben állnak egymással - újra feltépte a régi sebeket.

17 milliót ítéltek a betegnek

Első fokon 17 millió forint kártérítést nyert egy miskolci férfi a Borsod megyei kórház ellen. A férfit 6 éve bokatöréssel műtötték a miskolci kórházban, de elfertőződött a sebe, ezért még hétszer kellett műteni. A férfinak újra kellett tanulnia járni, az operáció óta folyamatos fájdalommal él.

Lagzi Lajcsi ártatlannak vallja magát

Lajcsit három rendbeli, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett lopással és egy rendbeli, nagyobb értékre elkövetett lopással, továbbá gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személy vesztegetésével vádolta meg az ügyészség. A vádpontok felsorolása egy óra hosszán keresztül tartott.

 

Galambos Lajos még mindig tagad

Megkezdődött Galambos Lajos pere, a mulatós zenészt lopással és vesztegetéssel vádolják. A zenész nem akart vallomást tenni, de az eljárás kezdete óta tagadja a vádakat. 

Kilakoltatták Fekete Pákót?

Négy évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy Pakónak csúnyán meggyűlt a baja a főbérlőjével, aki azzal vádolt a férfit, hogy évek óta nem fizetett semmit sem, és egyszerűen nem tudta őt kitenni a saját lakásából, emiatt bírósághoz fordult a fiatal nő.

A Heinekennek adtak igazat


szerző:
2018.04.09. 18:27
A Heinekennek adtak igazat

Nem jogsértő a Heineken vörös csillaga, így továbbra is használhatja a védjegyet. Ezt állapította meg a bíróság első fokon, miután Menczer Erzsébet, a Fidesz óbudai alelnöke beperelte a sörgyárat.

Egyeztetés után per jöhet

Nem született megállapodás az MSZP-Párbeszéd, a DK és az LMP tegnapi esti egyeztetésén a választási együttműködésről. Az LMP most először ült tárgyalóasztalhoz a másik két párttal, de az egyeztetés után arról beszéltek: ők csak teljes ellenzéki összefogás esetén működnének együtt, de világossá vált, hogy a DK nem hajlandó a Jobbikkal megállapodni.

Fetrengett a tárgyalóteremben

Jelenetet rendezett a bíróságon a Teréz körúti robbantás vádlottja. A férfi, aki másfél éve sebesített meg két rendőrt egy házi készítésű bombával, először lefeküdt a padra, majd levetette magát a földre és rúgkapált. A bíró mentőt kért, de a vádlott nem hagyta, hogy megvizsgálják.

Bocsánatkérő levelet kell írnia Shane Tusupnak

Sem Shane Tusup, sem az ügyvédje nem ment el a mai tárgyalásra, ahol Shannek azért kellett volna ott lennie, mert egykori edzőtársa pert indított ellene. Shane tavaly áprilisban egy debreceni úszóbajnokságon  megfenyegette és lökdöste a másik edzőt, amiért nem nevezte be a férfiváltót a versenyre. A szemtanúk szerint többek közt azt ordította angolul, hogy „Te barom, ha még egyszer ilyet csinálsz, megöllek! Darren Waldnak elege lett Shane viselkedéséből és pert indított ellene.

Bartha Zsolt: „Pár napom belül kell a hárommillió!”

Krisztián megtudja, hogy bátyja ismét illegális módszerekhez akar nyúlni, és egyáltalán nem örül neki.

Most is csak mosolygott


szerző:
2018.02.26. 18:12
Most is csak mosolygott

Bizonyítani fogja fia ártatlanságát a következő tárgyaláson – ezt mondta Híradónknak a körúti robbantással vádolt férfi apja. Azt is elmondta, hogy fia nincs túl jó állapotban, nem tud aludni a börtönben és nehezen viseli cellatársát, továbbra is szeretne magánzárkába kerülni.

Mást mondtak a bíróságon

A bíróságon már nem tekinti a Fidesz Soros-szervezetnek a Magyar Helsinki Bizottságot. Pedig Halász János frakciószóvivő korábban egy sajtótájékoztatón a Soros-hálózat tagjának nevezte a civil szervezetet.

ELLENTMONDÁS: „Higgyen a fülének!”

A bíróságon már nem tekinti a Fidesz Soros-szervezetnek a Magyar Helsinki Bizottságot. Pedig Halász János frakciószóvivő korábban egy sajtótájékoztatón a Soros-hálózat tagjának nevezte a civil szervezetet. Halász János ma Híradónknak azt mondta: nem tudja miért védekeztek ezzel a bíróság előtt, de szerinte igenis Soros-szervezet a Helsinki Bizottság.

Per lett a foci kiállításból

Kiállításból bírósági tárgyalás. Nem mindennapi per kezdődött hétfőn Győrben. Jó hírnév megsértéséért perli Kassai Viktor játékvezető a Diósgyőr védőjét, Lipták Zoltánt. A futballista - miután egy tavaly áprilisi meccsen kiállította - azt mondta a fegyelmi tárgyaláson, hogy a mérkőzésen a játékvezető rasszista megjegyzéseket tett kameruni csapattársára. Kassai szerint ez nem igaz.

Kómában fekvő nőt perel

Kómában fekvő volt feleségét perelte be tartásdíjért egy férfi. 4 éve agydaganattal műtötték az asszonyt, bakteriális fertőzést kapott, azóta éber kómában van. A volt férj havi 40 ezer forintos tartásdíjat követel. Ilyen esetben a bíróságra azért lehet szükség, hogy az állam megelőlegezze a tartásdíjat.

Drágább a rezsicsökkentett gáz?

Hetvenezer forinttal fizetett többet egy átlagos magyar család a földgázért - állítják a szocialisták. Az MSZP pert indított, hogy megtudja, mennyiért veszi a gázt a magyar állam. Nyertek és kiderült: 2013 óta jóval alacsonyabb áron szerzi be a gázt az állami földgázkereskedő, mint amennyiért az állami rezsicég a fogyasztóknak adja. A Fidesz frakcióvezetője viszont azt mondja: a szocialisták annak idején háromszorosára emelték a gáz árát, és most csak kampány miatt vették elő az ügyet.

Keleti Györgyit ártatlanul csukták le?

Pont egy évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy több mint 12 millió forintos kártérítésre is számíthat Keleti Györgyi, akit az olasz bíróság ártatlannak talált. Ugyanis 3 hónapig volt előzetes letartóztatásban, ezért  perli be az olasz államot. Keleti Györgyit prostitúció elősegítésével vádolták meg 2011-ben. Olasz ügyvédje telefonon nyilatkozott a Fókusznak.

Bartha Zsolttal ilyen probléma még sosem történt!

A Rózsa tulajdonosa azt hitte, lelkileg sokkal jobban van, viszont mikor egy éles helyzet adódik, kiderül, hogy egyáltalán nincs jól.

RTLII Híradó 2018-02-01


szerző:
2018.02.01. 21:30
Vagyonos romákat akart megölni

Vagyonos romák kirablását és megölését tervezte az ügyészség szerint az a férfi, akinek pere hétfőn kezdődött a Fővárosi Törvényszéken. A szélsőséges nézeteket valló vádlott és társa ellen nem emiatt kezdtek nyomozni. 2015-ben, amikor elfogták őket, fegyvereket, hangtompítókat találtak a kocsijukban. A belügyminiszter akkor azt mondta, a két férfi merényletre készült.

RTLII Híradó 2018-01-22


szerző:
2018.01.22. 21:30

Fókusz 2018-01-22


szerző:
2018.01.22. 19:05
Tagadja, hogy drogosan gázolt

Fékezés nélkül, több mint 60 kilométer/órás sebességgel ütött el egy 85 éves férfit a zuglói gázoló. A baleset 2016 november hetedikén történt. A vád szerint a 23 éves nő vezetés előtt kábítószert fogyasztott.

Zsolt körül nagyobb a baj, mint gondoltuk!

Nóra és Emília mindent megtesznek azért, hogy kiderüljön, az őr hibázott, mikor Zsoltot megverték a fegyházban.

 Véget ért Gáspár Evelin pere

Elítélték, de két év próbaidőre bocsátották Győzike nagyobbik lányát, Gáspár Evelint. Közokirat-hamisítás és egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt indult az eljárás, amelyben most ítélet született.

Story Extra 2018-01-16


szerző:
2018.01.16. 16:15
Beázás miatt elvesztek a bevándorlásról szóló plakátkampány szerződései

Ezt mondta a bíróságon annak a cégnek a képviselője, amelyik országszerte kihelyezte a hirdetéseket 2015-ben. A bíróságra azért idézték be, mert 7 plakátjukat két szegedi aktivista összefestett, és az ügyészség akkori álláspontja szerint rongálást követtek el. A fiatalokat első fokon elítélték, de fellebbeztek. A bíróság most azt próbálja kideríteni, kit ért kár.

Bartha Zsolt támadásba lendül?

A Rózsa tulajdonosa úgy dönt, nem hagyja annyiban a börtönben szerzett maradandó lábsérülését, és perelni fog. 

Boszorkányüldözésről beszélnek

Ügyvédje szerint, ha nem Geréb Ágnesről lenne szó, nem kapott volna két év börtönbüntetést. Jogerősen ugyanis ennyire ítélte a bíróság kedden, az otthonszülés hazai népszerűsítésével ismertté vált nőgyógyászt. Valamint 10 évre eltiltották a hivatásától. Fellebbezni már nem lehet.

 

Perek a tömeggyilkosság miatt

Perek indulnak a Las Vegas-i tömeggyilkosság miatt. Egy az október elsejei lövöldözésben életveszélyesen megsérült nő beperli a hotelt, ahonnan a nyugdíjas milliomos a koncertet hallgató tömegbe lőtt. Szintén perli a zenei fesztivál szervezőit, akik szerinte nem biztosítottak menekülési útvonalakat.

Oszter Sándor nem veszi komolyan a pert

Oszter Sándor több alkalommal késett el tárgyalásairól, vagy éppen szundikált el a teremben - ezért már figyelmeztetést is kapott a bírótól. Befolyással való üzérkedés ellene a vád, a pereskedés pedig még sokáig eltarthat - talán pont ezért kérte a Jászai-Mari díjas színész, hogy távol maradhasson a továbbiakban.

Így csalta tőrbe Szentmihályi Zsófi Berényi Mikit!

Három évvel ezelőtt, ha szavazni lehetett volna a Barátok közt egyik legizgalmasabb viszonyára, akkor biztosan Mikire és Zsófira voksoltunk volna. Egyszerűen olyan dolgokon mentek keresztül, ami egyáltalán nem mondható unalmasnak. Ebben a jelenetben épp Zsófi kerül a nyeregbe.

Előző rész (2017. augusztus 29.)

Bandi perében ítélet születik. Vajon Péter és Natasa felvállalják, hogy járnak? Aliz és Kristóf megoldást találnak a hitel-problémára. Vajon Ágnesék megtalálják Lizát?

A bíróság meghozta Bandi ügyében az ítéletet!

Végre lezárult a per, és kiderült, hogy Berényi Bandi milyen büntetésben részesül.

Következő rész (2017. augusztus 29.)

Bandi perében ítélet születik. Vajon Péter és Natasa felvállalják, hogy járnak? Aliz és Kristóf megoldást találnak a hitel-problémára. Vajon Ágnesék megtalálják Lizát?

Előző rész (2017. augusztus 28.)

Vajon Liza tényleg a Vízüzemnél van fogva tartva? Vajon kibékül Aliz és Krisztián? Krisztián tényleg felveszi Pirost Aliz helyére? Vajon működik Nóra stratégiája Bandi perében?

Következő rész (2017. augusztus 28.)

Vajon Liza tényleg a Vízüzemnél van fogva tartva? Vajon kibékül Aliz és Krisztián? Krisztián tényleg felveszi Pirost Aliz helyére? Vajon működik Nóra stratégiája Bandi perében?

Előző rész (2017. augusztus 17.)

Vajon sikerül Ágnesnek eltitkolni a villa eladását? Nóra újra beszáll Bandi perébe. László titkolózásba kergeti Pirost. Vajon hogy reagál Natasa Hanna és Péter szakítására?

Következő rész (2017. augusztus 17.)

Vajon sikerül Ágnesnek eltitkolni a villa eladását? Nóra újra beszáll Bandi perébe. László titkolózásba kergeti Pirost. Vajon hogy reagál Natasa Hanna és Péter szakítására?

Védi a gyerekeit!


szerző:
2017.07.31. 18:00
Védi a gyerekeit!

George Clooney perre megy azzal a francia magazinnal szemben, amely engedély nélkül közölt fotókat ikerbabáiról.

Felhevült a baba teste a repülőn

Beperli a United légitársaságot egy amerikai nő, aki szerint életveszélybe került 4 hónapos kisbabája egy járat fedélzetén. Akkora hőség volt ugyanis, hogy a több órán át a reptér betonján várakozó gépen kisfiának teste felhevült. A nő azt hitte, gyereke meg fog halni. Végül sikerült hívni a mentőket, a gyerek maradandó károsodás nélkül élte túl az esetet. A légitársaság bocsánatot kért és vizsgálatot indított.

Nóra döntött: Vili bácsi is ott lesz a bíróságon!

Hamarosan kezdetét veszi Bandi bírósági pere, ami minden szempontból nagy vihart kavar a Mátyás király téren.

Terhes kismama is meghalt miatta

Négy évet kapott nem jogerősen az a fiatal férfi, aki a bíróság szerint halálos balesetet okozott 2014. november elsején Nagyvenyimnél. A karambolban hárman haltak meg, köztük egy várandós kismama. A családtagok szerint a büntetés túl enyhe, védője szerint azonban fel kellene menteni a sofőrt. 

Új eljárás a terror-perben

Hatályon kívül helyezte a Szegedi Ítélőtábla annak a szír férfinak az első fokú ítéletét, akit 10 év fegyházra ítélt a Szegedi Járásbíróság még tavaly novemberben a 2015 őszén történt röszkei tömegzavargás miatt, egyebek között terrorcselekmény elkövetésével is vádolták. Az ítélőtábla külön kikötötte, hogy a megismételt eljárást ugyanaz a bíró nem tárgyalhatja.

 

Újrakezdődik a lúggal leöntött asszony pere

Váratlan fordulat következett be az utóbbi évek legszörnyűbb szerelmi bosszújának áldozata ügyében. A tárgyalás előtti reggel a lúggal leöntött Erika kérésünkre dokumentálta hogyan készül a napra, amikor talán lezárulhat ez a több éve húzódó, fájdalmakkal és megaláztatásokkal teli időszak, és ami után új életet kezdhet. De, mint a tárgyalás előtti napon adott interjúban mondta bízni már nem bízik, csak remél.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

 

Fókusz 2017-06-13


szerző:
2017.06.13. 18:55
Váratlanul elmaradt Galambos Lajos tárgyalása

Galambos Lajos ügye már három éve húzódik. A vád szerint a zenész cége által építetett tatai lakóparkban a másodrendű vádlottal éveken keresztül lopták az áramot, a vizet és több más közműszolgáltatást és a mérőórákat kikerülve évekig minimális rezsit fizettek. Mivel a szerdai tárgyaláson nem jelent meg az első- és negyedrendű vádlott, ezért még mindig nem került pont az ügy végére.

Elnapolták Lajcsi perét


szerző:
2017.06.07. 10:13
Elnapolták Lajcsi perét

Ma kezdődött volna Galambos Lajos és társainak a pere. A zenészt még 2015 szeptemberében helyezték előzetes letartóztatásba.

Iskolapénz: kötelező szolidaritás?

Hogyan értelmezi az állam az iskolákra vonatkozó önkormányzati szolidaritást. Adott Budaörs, amely sokat költött iskoláira, ám ezeknek előbb fenntartói, később működtetői jogát vette el az állam. Majd évi 2,3 milliárd forintot követel Budaörstől –szolidaritási pénz címén, ez az összeg majdnem háromszorosa annak, amennyit az önkormányzat költött iskoláira évente. Az összes önkormányzattól összesen évi 21 milliárdot akarnak beszedni – ezek szerint ennek egy teljes tizedét a 30 ezres Budaörstől, amely most perel.

A lakóknak kell fizetniük a vállalkozó helyett

Nem a lakók vették fel a hitelt, mégis nekik kell kifizetni a majdnem 190 milliós kölcsönt. Jogerősen a bank nyert egy szegedi társasház perében. A lakásokat építő vállalkozó vett fel hitelt, de nem fizetett, ezért perelt a bank. A bíróság most azt mondta ki, a lakóknak kell fizetniük annak ellenére, hogy ők a vállalkozónak már kifizették az ingatlan árát. Közben a vállalkozót csődbűntettel vádolják, mert százmilliókat tüntetett el.

RTL II: Vagyonnyilatkozati eljárás Botka ellen

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Botka László ellen a Fidesz és a KDNP szegedi képviselőcsoportja. A kereszténydemokrata Hollik István szerint törvényt sértett az MSZP miniszterelnök-jelöltje, amikor kihagyta vagyonnyilatkozatából, hogy több millió forint értékű luxus órával rendelkezik.

Beperelte az új-zélandi kormányt Eminem

Beperelte az új-zélandi kormányt Eminem, mivel szerinte jogtalanul használták fel egyik dalát a kampányukhoz. A kormányzó Nemzeti Párt azzal védekezik, hogy törvényesen jutottak hozzá a világhírű rapper dalához. A bírósági tárgyalás első napján ott volt az Eminem-dal egyik szerzője is.

Gyerekek perlik Trumpot


2017.04.23. 18:23
Gyerekek perlik Trumpot

Iskolások beperelték Donald Trumpot. Azt követelik az amerikai elnöktől és kormányától, hogy vegye komolyan a klímaváltozást. Alig egy hónapja írta alá Trump azt a rendeletet, amely eltörölte elődje, Barack Obama környezetvédelmi intézkedéseit. A 21 iskolás szerint ezzel megsértette az egészséges bolygóhoz való jogukat.

Azt mondják, nem kaptak végzést

Kiadják a letelepedési kötvények forgalmazásával kapcsolatos adatokat, ha megkapják az ezt kikényszerítő bírósági végzést - közölte Bánki Erik a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke. A Magyar Nemzet és Transparency International perelte ki a dokumentumokat, és most feljelentést tettek, amiért még nem kapták meg azokat. Ők amúgy múlt szombaton bírósági végrehajtást is kilátásba helyeztek, szerintük ugyanis már legalább másfél hónapja megérkezett a végzés a bizottsághoz. 

Végrehajtás indulhat a Parlament gazdasági bizottsága ellen

Végrehajtás indulhat a Parlament gazdasági bizottsága ellen. Ugyanis a jogerős bírósági ítélet ellenére sem hajlandók kiadni a letelepedési kötvényeket forgalmazó cégek adatait. Az ügyben a Magyar Nemzet és a Transparency International indított pert és nyert. A Transparency jogi igazgatója azt mondja, keddig adtak haladékot a bizottságnak, ha addig sem teszik közzé az adatokat, bírósági végrehajtást kérnek.

Azt állítja, 30-an megfulladtak

Mentőben, betegszállítóban és postásautóban is csempészték a menekülteket, 16 év börtönt is kaphatnak. Milliókat kereshettek a menekülteken a nemzetközi bandának a magyar tagjai, akik a vád szerint több mint 1000 menekültet juttattak el a szerb határról Nyugatra. A magyarországi csoport vezetője azt vallotta a bíróságon, hogy 2013-ban 30 menekült fulladt meg egy hűtőautóban. De mivel nem tudta megmondani hová kerültek a holttestek, az osztrákok nem nyomoztak. 

Halálra rázhatta a csecsemőt

Úgy megrázta egy magyar bébiszitter a rábízott csecsemőt, hogy az belehalt a sérüléseibe – írta meg a Daily Mail. Az eset még 2014-ben történt Londonban, a nő elleni per most folyik. Az általunk megkérdezett gyermekorvos szerint sokszor a síró csecsemőt akarják rázással megnyugtatni a szülők, de ez könnyen maradandó sérüléshez vezet, legrosszabb esetben pedig a bele is halhat a gyerek.

Felmentették a repülő tervezőit

Újra felmentették a mérnököket! A bíróság szerint nem a repülőgépet tervező mérnökök miatt halt meg egy pilóta és utasa még 2007-ben. A kisrepülő akkor Kiskunfélegyháza közelében zuhant le, az ügyészség a szakértői jelentés alapján foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolta meg a repülőgép gyártó cég munkatársait. A mérnököket első fokon felmentették, az eljárást meg kellett ismételni. Az újabb első fokú ítélet szerint nem műszaki vagy tervezési hiba okozta a tragédiát.

Elölről kezdik a vörösiszap-pert

Több mint hat év után újra kell kezdeni a vörösiszap-pert. A Győri Ítélőtábla szerint az elsőfokú bíróság nem indokolta meg megfelelően, hogy mi alapján mentette fel a MAL Zrt. 15 vezetőjét és dolgozóit. 2010 októberében a MAL Zrt. ajkai tározójának gátja átszakadt. Magyarország legnagyobb ipari katasztrófájában tízen haltak meg, több mint kétszázan megsebesültek és rengeteg ház lakhatatlanná vált.

Első fokon Rogán Antal vesztett


szerző:
2017.01.24. 18:43
Első fokon Rogán Antal vesztett

Első fokon pert vesztett Rogán Antal Juhász Péter ellen. Az Együtt alelnöke még két éve azt mondta, bűnözőkkel üzletel a Fidesz politikusa, aki ezután indította a pert. A Fővárosi Törvényszék bírája szerint Juhász Péter kijelentései nem személyében támadták Rogán Antalt, hanem az 5. kerületi önkormányzat ingatlanértékesítésére vonatkoztak. Korábban ott volt polgármester a jelenlegi miniszter. Az ítélet szerint baj lenne, ha egy ellenzéki politikusnak a szabad véleménynyilvánításkor jogi retorzióktól kellene félnie. A bíró arról is beszélt, hogy provokatív kijelentésekkel válaszadásra bírhatja egy politikus az ellenfelét. Még nem tudni, hogy Rogan Antal fellebbez-e az ítélet ellen.

Két órán át sorolták a vádakat

Több mint 2 órán át sorolta a vádakat az ügyész a vörösiszap katasztrófa másodfokú büntetőperében. Első fokon mind a 15 vádlottat felmentették. A katasztrófa 2010 őszén történt, az ajkai iszaptározó egyik gátja átszakadt. A maró vörösiszap 10 ember halálát okozta, több mint 200-an megsérültek, rengeteg ház lakhatatlanná vált. Az ügyészség új eljárást akar. Döntés csütörtökön várható.

Ki kell adni az információkat

Ki kell adnia az államnak, hogy mennyit kerestek a letelepedési kötvényeken a közvetítő cégek. Erről döntött első fokon a bíróság a Magyar Nemzet által indított perben. A jogi képviseletet ellátó civil szervezet szerint a rendszer valódi nyertesei ezek az offshore-gyanús cégek. Az MSZP visszafizettetné a nyereség nagy részét. Az Államadósság Kezelő Központ nem árulta el, hogy fellebbeznek-e az ítélet ellen.

Enyhítettek az orvos büntetésén

Nem hálapénzt kért, csak azt kérdezte, van-e pénze a páciensének álmai nyaralására - ezt mondta annak az onkológus-nőgyógyásznak az ügyvédje, akit azzal vádoltak, hogy rákos betegektől csalt ki pénzt életmentő műtétekre. Az orvost első fokon 3 és fél letöltendő börtöntbüntetésre ítélték, ám, másodfokon enyhítettek a büntetésén: két évet kapott, öt évre felfüggesztve. Híradónknak nyilatkozott az ítéletről az a beteg, aki feljelentette az onkológust miután állítása szerint az 150 ezer forintot kért tőle a műtétje után.

„Azóta sem tudok megnyugodni”

A kutyái barátságosak, és mindig meg vannak kötve, így fogalma sincs, hogyan történhetett a tragédia, ezt mondta a bíróságon az a férfi, akit azzal vádolnak, hogy egyik kutyája halálra marcangolt egy 83 éves asszonyt a saját kertjében tavaly októberben Monajon. A férfi tárgyalása most kezdődött, ott voltak az idős nő rokonai is. Fia, akinek a kezei között halt meg az édesanyja, azt mondta Híradónknak, a baleset óta nem tud megnyugodni.

Kutyatámadás: megtörten nyilatkozott az áldozat fia

Vallomást tett a bíróságon a férfi, akit azzal vádolnak, hogy kutyája halálra marcangolt egy idős asszonyt a saját kertjében tavaly októberben Monajon. A gazda állítása szerint fogalma sincs, hogyan történhetett a tragédia. A kutyái barátságosak, senkit nem bántanának. Abban is kételkedett, hogy egyáltalán az ő kutyája támadt az asszonyra.

Nem hisznek neki, ő is perel

Beperelte a biztosítókat az a nyírkátai férfi, akinek lábát két évvel ezelőtt vágta le egy vonat a nyírcsászári vasútállomáson. Hiába volt biztosítva 14 társaságnál, 29 szerződéssel, nem fizetnek neki. A biztosítók szerint ugyanis csalást követett el és ő maga feküdt a sínekre. Ezért ők is perelnek. Bár a rendőrségi nyomozás szerint baleset történt, a bíróság dönt majd. Évekbe is telhet mire jogerős ítélet születik.

Feltalált egy cipőt, majd 14 évig pereskedett érte

Oroszi László a világ egyik legnagyobb sportszergyártója ellen nyert pert. A mostani döntés szerint az történt ugyanis, hogy a cég történetének egyik legsikeresebb focicipőjéhez engedély nélkül használta fel Oroszi úr korábban bejegyzett szabadalmát. Bár jogerős ítélet van, lehet, hogy még nincs vége az ügynek.

Megfizet a Rolling Stone


szerző:
2016.11.05. 18:40
Megfizet a Rolling Stone

Sajtótörténeti botrányt bukott el a leghíresebb rockmagazin. Két éve egész Amerikát megrázta a Rolling Stone cikke, amely szerint csoportos nemi erőszak történt az egyik legkedveltebb egyetemen. Csakhogy a lap forrása hazudott. Most bíróság mondta ki, hogy felelősek az okozott károkért. Eddig harmincöt millió dollárra perelték a magazint, és ez csupán a kezdet. Emiatt pedig akár csődbe is mehet a Rolling Stone.

Pert nyert Spéder a TV2 ellen

Csaknem 6 millió forintos sérelemdíj megfizetésére kötelezte a TV2-t a bíróság egy Spéder Zoltánról, az FHB Bank volt vezérigazgatójáról szóló riport miatt - írta a hvg.hu. Az első fokú ítélet szerint a TV2 tendenciózusan szerkesztette, csoportosította a Spéder Zoltánra nézve sértő állításokat, hogy egy pénzéhes, mindenkit eltaposó bankárnak ábrázolja. A korábban a kormánnyal jó viszont ápolt vállalkozó ellen az elmúlt hónapokban lejárató kampányt indított a kormányközeli média, azóta a legtöbb üzleti vállalkozását eladta, több ügyben is nyomoznak ellene.

Tóbiás ügyvédje szétcincálja Ádámot és Zsófit

Ádám minden vágya, hogy nyíltan vállalja fel őt Zsófi. A bíróságon meg is történik a nagy bejelentés, csak a fotósfiú nem számol Tóbiás ügyvédjével, aki csúnyán darabokra szedi őt és kapcsolatát. 

 

 

 

Ádám rettentő kínos helyzetbe került – VIDEÓ!

Javában folyik Bence baba elhelyezési pere, melybe sajnos nemcsak Kristóf, hanem már Ádám is belekeveredett. Úgy tűnik, hiába akart segíteni a jószívű srác, csak rontott Zsófi és kisbabája helyzetén. 

Hanna megrázó dolgot talált Zsófi lakásában

Zsófi egyre durvább eszközöket vet be Tóbiás ellen a bíróságon. A véletelen úgy hozta, hogy most a saját fegyverével kell majd szembenéznie, ugyanis Hanna talált valamit a fiatal anyuka lakásában, ami ránézve egyáltalán nem lesz jó dolog a tárgyaláson. 

A cél szentesíti az eszközt? – Zsófi megbánja tettét?

Bence felügyeleti jogának bírósági pere még nem zárult le, és a szülők egyre súlyosabb és kegyetlenebb eszközökkel állnak elő. Mi lesz most? Tóbiás felhasználja vajon a legújabb és egyben nem túl tisztességes ütőkártyáját Zsófival szemben? 

Zsófi nem kímélte Tóbiást a bíróságon

Nincs visszaút! Elkezdődött Zsófi és Tóbiás pere. A kérdés csak annyi, kihez kerül majd a kisfiú, illetve Bencének mi lenne a legjobb?! 

Zsófi: „Csak én akartam Bencét”

Eljött a per napja! Mindkét szülő nagyon ideges, és csak egyet akarnak, Bence felügyeleti jogát.

Betörte a szélvédőt a feje

Egy lefejelt szélvédő, és egy per, ami az amerikai rendőrég ellen indul. Túlzott erőszak alkalmazása miatt kezdeményezett eljárást egy fekete férfi Ohióban. Szerinte a rendőrök úgy beleverték a fejét a rendőrautó szélvédőjébe, hogy az berepedt. A rendőrök szerint viszont dulakodás közben esett rá az üvegre. Az egészet a fedélzeti kamera is felvette.

 

Nem fogadják el, hogy nincs felelős

Nem fogadják el, hogy nincs felelős, ezért újabb feljelentést tettek annak a kislánynak a szülei, akire ráborult egy fa az iskolaudvaron egy éve Miskolcon. A kislány koponyasérülést szenvedett, napokig intenzív osztályon volt, még mindig kezelésekre jár. A nyomozást megszüntette a rendőrség azzal, hogy nem történt bűncselekmény.

Ádám szenvedélyesen megcsókolja Zsófit

Ádám egyre többször támogatja Zsófit, a fiatal anyukának pedig jól esik a gondoskodás. Minden jól alakul, míg egy csók el nem csattan közöttük. 

Elképesztő vádak Jim Carrey ellen!

Jim Carrey tehet volt barátnője haláláról – ezt az elhunyt volt férje állítja. Be is perelte a színészt, mert szerinte ő váltotta ki és adta tovább azokat az erős nyugtatókat, amikkel később Cathriona White túladagolta magát.

Védett marad Munkácsy festménye, de senki sem láthatja a Golgotát

Elutasította a bíróság hétfőn Pákh Imre műgyűjtő keresetét, melyet a festmény védetté nyilvánítása ellen nyújtott be. Vagyis Munkácsy Mihály Golgota című alkotását továbbra sem lehet kivinni Magyarországról. A bíróság szerint a festményt a magyar állam nevében védetté nyilvánító Forster Központ törvényesen járt el. Ugyanakkor Pákh szerint ellopták tőle a Golgotát.

Pert vesztett Lindsey Lohan!


szerző:
2016.09.13. 17:25
Pert vesztett Lindsey Lohan!

A színész-énekesnő szerint az ő képeit használta fel egy számítógépes játékot gyártó cég egy karakter megalkotásakor, amihez nem kértek engedélyt tőle. Be is perelte a céget, de nem adott neki igazat a bíróság szeptemberi ítéletében.

Megbánta, hogy agyonverte a kiskutyát

Megbánta az állatkínzást - ezt mondta a deteki alpolgármester fia, aki a vád szerint még tavaly nyáron brutálisan agyonvert egy kiskutyát. Barátja mindezt videóra vette, ami az internetre is felkerült. A fiatalok tárgyalása ma kezdődött. Vallomást nem tettek, a kutyát bántalmazó fiú korábban azt mondta, az állat már sérült volt, így a további szenvedéstől szabadította meg.

 

Balhé volt Budaházyék tárgyalásán

Rendbontás volt a bíróságon, miután 13 év fegyházra ítélték Budaházy Györgyöt. Még feltételesen sem szabadulhat. Bűnösnek találták bűnszervezetben elkövetett terrorcselekmény miatt, mert társaival 2007-től két éven át több alkalommal is erőszakkal próbálták megváltoztatni az akkori kormánypártok politikáját. 16 társát is elítélték. Az ítélethirdetés után többen fújoltak, koncepciós perről beszéltek, majd a rendőrök kiürítették a tárgyalótermet.

Darabolós gyilkosság: nem tudni, hogy történt

A mai napig nem tudja feldolgozni lánya halálát - ezt nyilatkozta Híradónknak annak a nőnek az apja, akit a vád szerint két éve májusban férje brutálisan meggyilkolt. A hentesként dolgozó férfi perét ma folytatták. Azzal vádolják, hogy megölte és feldarabolta feleségét. A most meghallgatott szakértők szerint az biztos, hogy meghalt az asszony, de hogy mikor és hogyan, nem lehetett megállapítani.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!