Külföld

300 milliót követelt bénító sérülései miatt, karácsonyfadobó fénykép buktatta le

rtl.hurtl.hu

2024. február 26. 10:05

Pert indított egy ír nő, mert egy autóbalesetben súlyos sérüléseket szenvedett, de állításait saját maga cáfolta. 

Egy ír nő több mint 760 ezer eurós (300 millió forint) fájdalomdíjért indított pert, miután állítása szerint a mozgását súlyosan korlátozó sérüléseket szenvedett egy autóbalesetben. Követelését azonban a bíróság elutasította, miután előkerült egy fénykép, amin éppen karácsonyfát hajít el egy karácsonyfadobó versenyen.

Az Irish Independent című ír lap cikke szerint az Ennis városában él, 36 éves Kamila Grabska a bíróság előtt azt állította, hogy a 2017. február 3-án történt autóbaleset óta folyamatos fájdalmat érez a hátában, a nyakában és a gerincében, ami miatt még a bevásárlószatyrot sem tudja felemelni, és a gyerekeivel sem tud játszani. Emellett közölte, hogy öt éven át dolgozni sem tudott a sérülései miatt.

A kétgyerekes nő az elmaradt jövedelmei miatt indított pert biztosítótársasága ellen, azt állítva, hogy fájdalmai olyan nagyok voltak, hogy előfordult, hogy még az ágyból sem tudott felkelni, és férjének kellett odavinnie neki a gyógyszereit.

A nő állításait azonban cáfolták azok a fényképek, amik egy karácsonyfadobó versenyen készültek róla, ahogy éppen elhajít egy másfél méteres fenyőfát. A 2018 januárjában készült fotók akkor megjelentek a Irish Independent című lap nyomtatott és online verziójában is, valamint a BBC News oldalán is. Az Independent cikke szerint ráadásul nem csak részt vett a versenyen, hanem még a nők között az első helyen is végzett. 

Az ügyben döntő ír bíróság ezt látva végül elutasította a nő kártérítési kérelmét. A bíró kijelentette, hogy a fenyőhajításról készült fénykép alapján csak arra tudott jutni, hogy a sérüléseiről szóló állítások „teljes mértékben túlzóak”.

Nyitókép: Karácsonyfahajító verseny egy német városban, 2023. január 7-én. Fotó: Frank Hammerschmidt/picture alliance via Getty Images

#Külföld#biztosítás#per#kártérítés#sérülés#bíróság#karácsonyfa#fenyőfa#dobálás#verseny

Címlapról ajánljuk