Fókusz

Schobert Norbit első fokon bűnösnek ítélte a bíróság

Süle LászlóSüle László

2024. március 12. 20:07

Schobert Norbert 2021-ben még azt mondta magáról, hogy felépített egy brutális, milliárdos birodalmat, rohadt sikeres, és ezt biztosan nehéz másoknak elviselni. 2023-ban pedig 40 millió forintra büntették a vásárlói félrevezetése miatt. Idén március 8-án a Pesti Központi Kerületi Bíróság kimondta: Schobert Norbert bűnös egy több mint 10 éve húzódó ügyben. A fitneszgurut két ismert magyar DJ, Hamvai P.G. és Roberto Winny perelte be, mert Norbi több szerzeményüket is engedély és fizetség nélkül használta fel dvd-n kiadott videóiban.

2013-ban két ismert magyar DJ, Hamvai P.G. és Roberto Winny beperelte Schobert Norbit, mert több szerzeményüket is engedély és fizetség nélkül használta fel aláfestő zenének a dvd-in. 

A több mint 10 éve húzódó ügyben március 8-án hozott elsőfokú ítéletet a Pesti Központi Kerületi Bíróság, és kimondta: Schobert Norbert bűnös.

Schobert az eljárás során beismerő vallomást tett, és már 2015-ben több mint 30 millió forintot fizetett az Artisjus jogvédő egyesületnek, később pedig a kiadóknak is átutalt 15 milliót. Viszont továbbra sem ismerte el, hogy a szerzőknek is kellene fizetnie. Az ügy már a kezdetek kezdetén tartogatott váratlan fordulatokat. Norbi ellentámadásba ment át, és ő is beperelte a lemezlovasokat hitelrontásért.

2021 nyarán Norbi sztrókot kapott, ezzel együtt pedig egyre több csapás érte az üzleti életben is, boltjai sorra zártak be, végül ki is szállt a bizniszből, eladta érdekeltségeit. 2023-ban a vásárlóit félrevezető Schobertet 40 millió forintra büntette a Gazdasági Versenyhivatal, majd a határidő lejárta utána megtoldották azt újabb 23 millióval. A már egyébként is rogyadozó cégbirodalom összeomlott, Norbi pedig bejelentette visszavonulását.

Schobert Norbertet is kerestük a DJ-kkel kapcsolatos ügyben, de ő csak annyit üzent, hogy nem nyilatkozik, mert ez még nem jogerős ítélet, és különben sincsen semmiféle tartozása a kiadók felé.

#Fókusz#Videó#schobert norbert#fitneszguru#hamvai p.g.#Roberto Winny#dj#per#színes#celeb

Címlapról ajánljuk