Sport

Atlétikai vb: csalók hamisítják a jegyeket

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 25. 21:00

A hét elején minden jegy elkelt az atlétikai vb döntőire, az internetes csalók hamisított belépőkkel próbálják átverni a gyanútlan embereket. 

Hamisított jegyekkel verik át a csalók azokat, akik nem tudtak hivatalos értékesítési forrásból belépőt vásárolni a budapesti atlétikai világbajnokságra. A jegyüzérek túlárazott, többszörösen másolt belépőket kínálnak a gyanútlan vásárlóknak – tájékoztatták a szervezők pénteken az MTI-t.

Mint írják közleményükben, a napokban szinte lehetetlen volt belépőt váltani a vb-s programokra, kedd estig minden jegy elkelt a döntőkre. A vb szervezőbizottsága azt javasolja mindenkinek, hogy csak megbízható forrásból szerezzenek jegyet, ugyanis csalók portyáznak a neten.

A szervezőbizottsághoz több bejelentés is érkezett olyan esetekről, amikor különböző közösségi jegy adás-vétellel foglalkozó internetes oldalon beszerzett belépőről kiderült, hogy csupán másolata az eredetinek. A több példányban sokszorozott belépők közül természetesen csak eggyel volt lehetséges a belépés, az azonos sorszámú jeggyel később érkező szurkolók már nem tudtak belépni a Nemzeti Atlétikai Központba

–  közölték a szervezők.

Nem ez az első csalás a sporteseményen idén: mint arról beszámoltunk, a napokban rátelepedtek az atlétikai vb-re a taxis hiénák, akik 100 ezer forintos fuvart kínálgattak az embereknek. A hatóságok egymás után vonták be az engedélyeket, és volt olyan taxis, aki a 440 forintos kilométerdíj helyett 2500 forintot számolt fel kilométerenként, vagy engedély nélkül fuvarozott.

Nyitókép: Nézők érkeznek a budapesti atlétikai világbajnokságra a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 21-én. Derencsényi István / MTI

 

#Sport#atlétikai világbajnokság#jegyértékesítés#csalók#hamisítvány

Címlapról ajánljuk