Belföld

Karácsony Gergely ott lesz az atlétikai vébén, megegyezett a kormánnyal

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 11. 12:41

Karácsony Gergely köszönetet mondott Gulyás Gergelynek és Fürjes Balázsnak. 

Ott lesz a bő egy hét múlva kezdődő atlétikai világbajnokságon Karácsony Gergely, miután csütörtök este lezárultak azok a tárgyalások, amelyek „az atlétikai világbajnokság megrendezésének feltételeit tartalmazó Főváros-kormány megállapodás érvényre juttatását célozták”. A főpolgármester erről Facebook-oldalán számolt be.

Karácsony emlékeztetett arra, hogy a 2019 végén megkötött megállapodás részeként a kormány vállalta, hogy öt éven keresztül évente 10 milliárd forint fejlesztési támogatást ad a kerületi egészségügyi intézményeknek, és a fővárosi CT/MR programra, valamint, hogy Ferencvárosban a tömegsport céljait szolgáló sportpark épül.

Karácsony közölte:

A megállapodás teljesítése 2022-től felfüggesztésre került. Nem tehettem mást, mint hogy visszavontam támogatásomat a rendezvénytől.

Karácsony elmondta, hogy Gulyás Gergely csütörtök este, Orbán Viktor kormányfő meghatalmazásával „írásban is megerősítette, hogy a kormány betartja a megállapodást.”

Nyitókép: Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a 3-as metró felújított Nagyvárad téri állomásának avatásán 2023. május 22-én. Fotó: MTI/Mónus Márton:

 

#Belföld#atlétikai világbajnokság#főváros#budapest#karácsony gergely#gulyás gergely#orbán viktor

Címlapról ajánljuk