CinemaKlub

Milyen cameók várhatóak a 2017-es filmekben?

rtl.hurtl.hu

2017. február 13. 15:55

A mozizóknak már semmi sem elég, a filmesek pedig igyekeznek minél több ingerrel kielégíteni a vágyaikat. A legjobb eszközük erre, ha olyan ismerős-meglepetés arcok köszönnek vissza a vászonról, akiket már korábbi filmekből ismerhetünk.

Mi is az a cameo? Manapság sokszor hangoztatott fogalom ez, hiszen a filmek fordulatai nem csak abból adódhatnak, hogy a cselekményt meglepő módon csavargatják, hanem abból is, hogy ismerős, ex-szereplők, egy híresség vagy egy-egy szorosan kapcsolódó másik film karaktere beköszön a filmekbe.

Ilyen zseniális meglepetés volt például Bill Murray a Zombieland-ben, Tom Cruise a Trópusi viharban, Batman az Öngyilkos osztagban vagy éppen David Bowie a Zoolander-ben. Természetesen a lista akár végtelen is lehetne, hiszen jó ideje bevett szokás már egy ilyen húzással megmozgatni a mozizók ingerküszöbét.

Mégis, melyek azok a sokat emlegetett cameók, amelyeket a legjobban várnak a rajongók? És a mennyi az esély rá, hogy a hőn áhított emberek tényleg beugranak majd egy kicsit?

1. Bosszúállók: Infinity War – A galaxis őrzői

Ez az a kapocs, ami most már 100%, hogy össze is jön, hiszen a hétvégén a Marvel kiadott egy teasert, amiben a készítők mesélnek egy kicsit a most készülő Infinity War részleteiről. Noha, májusban megkapjuk a második Galaxis őrzői filmet, az biztosan önálló, a Tony Stark-féle csapattól független történetet mesél majd el. Ami persze késik, nem múlik. Sokan találgatnak, hogy vajon milyen ponton toppanhatnak be Star-Lordék a nagy Bosszúállók buliba, több mint valószínű, hogy a nagy – és régóta beharangozott – ellenség, Thanos kapcsolja majd össze a hősöket.

2. Justice League – Joker

Miután David Ayer színt vallott, és beismerte, hogy az Öngyilkos osztagban óriási öngól volt nem Jokernek adni a főgonosz szerepét, lassan már tényleg kijárna némi elismerés a Jared Leto-féle őrültnek is. Egy Batman-Joker leszámolás pedig elkerülhetetlen a DC jövőjében, a kérdés az, hogy vajon mikor kezdik meg felépíteni a karakterek közötti ellentétet? Vajon már a Justice League amúgy is bőséges szereplőgárdája között felbukkanhat? Ha erre igen a válasz, akkor sajnos az eddigi tapasztalatok alapján fennáll a veszélye annak, hogy megint háttérbe szorul a többi nagy név között.

3. Logan – Deadpool

Az egyik legjobban várt vendégszereplés, amiért minden fan megőrülne. Mégis, pont ez az a cameo, amire a legkevesebb esélyünk van, hiszen maga Reynolds ismerte el, hogy ehhez a komor történethez nem igazán illene egy Deadpool megjelenés.

Hasonlóan érzünk mi is, azonban az is benne lehet a pakliban, hogy a színész mindenkit szeretne mellékvágányra terelni a nyilatkozataival… Mindenesetre, mi ezt a szuperhős mozit várjuk az egyik legjobban az idei felhozatalból.

4. Spider-Man: Homecoming – Fekete Özvegy

Azt már most tudjuk, hogy ha valaki, akkor Robert Downey Jr. Tony Stark-ja tutira bekukkant majd az ifjú és sokadjára újra castingolt Pókemberhez. El tudjátok képzelni az egocentrikus, megtört hőst a mentor szerepében? Mi simán! Megannyi poént tartogat ez a felállás! Azonban nem csak ő nézhet be a Bosszúállók közül Peter Parkerhez, hiszen a cameo királynő Fekete Özvegyet – vagyis Scarlett Johanssont – is látták a forgatáson.

5. Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja

Az ötödik rész, amire 6 évet kellett várnia a rajongóknak, hamarosan startol a mozikban. Johnny Depp oldalán ráadásul biztosan ott feszít majd – ha csak rövid időre is – Will Turner (Orlando Bloom). A kalóz megjelenése persze felveti szerelme, Elisabeth (Keira Knightley) felbukkanását is. Főleg azután, hogy a női főszereplő utolsó szereplése során kiderült, hogy Will-lel van egy közös gyermekük… Ez pedig megkavarhatja a történetet egy picit, annak ellenére is, hogy korábban a színésznő elutasította, hogy szerepeljen a sorozat további részeiben

5+1. Szárnyas fejvadász 2. – Rutger Hauer

Óriási várakozás övezi a Denis Villeneuve rendezésében érkező Blade Runnder 2049-et, amiben Harrison Ford mellett most Ryan Gosling-ra osztották a főszerepet. A történettel kapcsolatban rengeteg talány merült fel, hiszen a készítők igyekeztek mindent lakat alatt tartani, azonban az a hír járja, hogy egy ikonikus karakter még visszatérhet az eredeti, első részből, akit digitálisan megfiatalítanak. Sokan Rutger Hauer karakterére tippelnek.

Forrás: Screenrant
Kép: InterCom

#CinemaKlub#cameo#vendégszerep#Filmek#bosszúállók#joker#a galaxis őrzői 2#justice league#batman#pókember#spider-man: homecoming

Címlapról ajánljuk