CinemaKlub

10 színész, akinek a hangjától is eláll a lélegzetünk!

Juhász LucaJuhász LucaJenei BrigittaJenei Brigitta

2017. január 13. 14:59

A színészi teljesítmények nem mindig merülnek ki abban, hogy valamit eljátszanak a kedvenceink, hanem sokszor dalra is kell, hogy fakadjanak, de van olyan, akiről mi sem sejtettük, hogy rocksztárnak teremtette az ég is!

1. Michael Fassbender

Mindenki kedvenc Magnetója már dudorászott nekünk egy sort az Akvárium című filmben, majd a kissé elvont, de nagyon szórakoztató Frank című alkotásban már tényleg megmutatta nekünk mire is képes valójában! Nem is csoda, hiszen a film egy zenekarról és annak frontemberéről, Frank-ről szól, akit Fassbender alakít. A bársonyos hang csak még inkább hozzáad a színész sármjához!

2. Ewan McGregor

Ha valaki tud énekelni, akkor az ő! Megbizonyosodhattunk erről már a Moulin Rouge-ban nyújtott teljesítményekor, amit azóta sem tudunk elfelejteni és hála neki, egy örök életre az egyik kedvenc filmes zenénk lett a Your Song című dal! De hallhattuk dalra fakadni az Emma, Nora, Bálványrock – Velvet Goldmine, valamint a Pokolba a szerelemmel című filmekben is! Legközelebb pedig A szépség és a szörnyetegben szólal meg a csilingelő hangja!

3. Jamie Campbell Bower

A Sweeney Todd szerelmes Anthony Hope-jára, ha másért nem is, a hangja miatt megéri emlékezni! A fiatal színész olyan szívbemarkolóan énekli el a Johanna című számot, hogy el sem tudtuk képzelni, hogy valóban az ő hangján csendül fel a dal, pedig de! Jamie pedig azóta kissé visszavonult a filmezéstől és helyette inkább a zenélésre összpontosít, aminek köszönhetően tavaly nyáron a magyar rajongók is hallhatták őt és a Counterfeit nevű punk-rock bandáját!

4. Jonathan Rhys Meyers

A méltatlanul elhanyagolt színész, ismerős lehet számunkra Woody Allen Matchpoint című filmjéből, valamint Meyers volt McGregor partnere is a Bálványrock – Velvet Goldimne-ban. De a tehetséges színész eljátszhatta a fiatal Elvis-t, valamint a The Clash frontemberét, Joe Stummer-t is, ami nem is csoda, hiszen Meyers-nek minden hangi adottsága megvan, hogy komoly zenészeket alakíthasson a vásznon!  A szeretet szimfóniája című filmmel pedig mindenkit meg is győz erről!

5. Oscar Isaac

A mai kor Al Pacinója, akit még csak most kezd pedzegetni a világ… pedig ideje lenne tényleg árgus szemekkel követni Oscar munkásságát, hiszen egy multitálentumról beszélünk.  Azon túl, hogy a Julliardon végzett színész remek szerepeket tudhat már így is maga mögött, gyerek kora óta zenél, és ezt a tehetségét már több filmben is megcsillogatta. Az Újra együtt című mozihoz írt egy dalt is, a Llewyn Davis világában pedig minden felvételen élőben énekelte el a dalokat – méltán jelölték érte Golden Globe-ra.

6. Kevin Bacon

A Footloose sztárja nemcsak táncoslábú, hanem aranytorkú is! Ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy testvérével, Michael Bacon-nel 1995-óta együtt zenélnek a The Bacon Brothers nevű bandájukban!

7. Hugh Laurie

Laurie egy igazi blues rajongó, aki nemcsak zongorán, de gitáron, dobon, harmonikán és szaxofonon is játszik. És nem rejtegeti a tudását: igazi blues rajongóként két albumot is kiadott, amelyeken klasszikus blues slágereket dolgoz fel – óriási sikerrel, jegyeznénk meg. 2011-ben jelent meg a Let Them Talk, 2013-ban a Didn’t it Rain, mindkét lemez remek kritikákat kapott.

8. Joseph Gordon-Levitt

A színész már többször is bebizonyította, hogy mindent megtesz a művész társadalomért, hiszen létrehozott egy olyan internetes közösséget – HitRecord –, ahova bárki bármilyen alkotását feltöltheti, akiknek pedig tetszik, tovább alakíthatják a művet. Így versekből dalok, rajzokból animációk születnek. A lehetőségek száma korlátlan. Nem meglepő, hiszen Joseph maga is énekel, gitározik és dobol. Többek között az 500 nap nyár című filmben is villantott egy karaoke jelenetben, de megannyi kollégájával és a bandájával is fellépett már.

9. Robert Downey Jr.

Mindenki Vasembere is tartogathat meglepetéseket, így például azt, hogy meglehetősen jó hangja van, amit több filmben is megcsillogtatott már, 2004-ben pedig kiadta első és egyben utolsó szólóalbumát is, amelyen a dalok többségét is ő írta. Akkora visszahangot azonban nem okozott a dolog, hogy még egyszer belevágjon a zeneiparba.

10. Ryan Gosling

A Golden Globe-díjas aranyifjú, aki mindenre képes. Mi még mindig lebegünk a Kaliforniai álom miatt, a Kék valentinben is megdobbant a szívünk, amikor ukulelézés közben énekelt Michelle Williams-nek. De jobb, ha mindenki tudja: Gosling-nak bizony saját zenekara is van, Dead Man’s Bones. Egyetlen albumuk jelent meg, amit csak csak óvatosan hallgassunk, hiszen erősen depresszív hatása lehet (ámbár zseniális).

#CinemaKlub#Filmek#zene#hugh laurie#oscar isaac#kevin bacon

Címlapról ajánljuk