Műsorújság
RTL Most

Íme, 5 dolog, amit tudnunk kell Oscar Isaac-ről!

Ugyebár a Star Wars legújabb részével, újabb majdnem Han Solo született, a rajongók pedig azonnal a tenyerükön hordozták és mindenki csak annyit kérdezgetett: ki ez az ember és hol bujkált eddig?

Most megpróbáljuk a lehetetlent és összefoglaljuk öt – kicsit sem velős pontban –, hogy mit is kell, és érdemes tudni erről az eredetileg guatemalai, ámde Miami-ban felnőtt fiatalemberről.

Kezdjük a legalapvetőbb tényekkel, amelyek felett – több mint valószínű, hogy – lazán tovasiklottunk:

Milyen filmekben találkozhattunk vele eddig?

Legutoljára Poe Dameronként láthattuk a J.J. Abrams rendezésében készült Az ébredő Erőben, azonban rengeteg olyan filmben is szerepelt már, melyekbe korábban is bele futhattunk, csak nem tudtuk feldolgozni, hogy kit is látunk.

Ilyen például a Drive, a Russel Crowe-féle Robin Hood, az Álomháború, a Madonna rendezésében készült W.E. vagy éppen az Újra együtt, amelyben nem másokkal, mint Chris Prattel és Channing Tatummal hódították meg közösen a női szíveket egy gimis találkozón.

Azonban a filmvilágnak is rá kellett eszmélnie egy idő után, hogy ezt az embert nem szabad a kispadra ültetni: főszerepek dukálnak neki! Ez az áttörés 2013-ban jött el az Llewyn Davis világával, amit a Coen testvérek rendeztek és meghozták Isaac-nek első Golden Globe jelölését. Ezt az idei Goldenen díjra is váltotta csupán egy másik szereppel: a Mutassatok egy hőst minisorozattal.

A Star Wars előtt pedig akadt egy másik munkája is, mellyel már nagyobb erővel vonzotta be a nézőket is a bűvkörébe, ez az Ex Machina volt. A film csípőrázós, sokkoló táncjelenete lehet ebben a ludas.

Így kell nekiindulni a filmes karriernek!


A híres művészképzőben, a Juilliardon kezdte meg tehetsége pallérozását, ahol nem más volt a legjobb barátja csaja, mint Jessica Chastain. A vörös démonnal persze a mai napig jóbarátok, olyannyira, hogy A Most Violent Year férfi főszerepét kolléganőjének köszönheti. Chastain ugyanis egy végtelen hosszú e-mailben győzte meg a rendezőt, hogy Isaac az ő emberük.

„Akárhányszor látom egy filmben, sosem tudom, hogy akkor éppen kivel találkozom majd a vásznon.”- nyilatkozta róla Chastain.

A nagy példakép

Már fentebb is kiderül, hogy egy barát segítsége bármikor jól jöhet, pláne, ha ugyanaz a barát több varázslatot csal az életünkbe. Isaacnek pont ilyen Chastain, hiszen a szerepszerző akcióján túl még arra is képes volt, hogy bemutassa Oscart a legnagyobb példaképének: Al Pacinónak (aki Chastain egyik mentora és felfedezője is).


Aki táncolni tud, énekeljen is!

Imád mások bőrébe bújni, de azt is, ha gitárt ragadhat és zenélhet. Emberünk ugyanis gyerekkora óta űzi ezt az ipart, tiniként SKA zenekarokban tevékenykedett, ez mára persze letisztult picit és megmaradt a női szíveket tépdeső balladáknál.

És nemcsak a négy falat örvendezteti meg mindezzel! Az Újra együtt című film kedvéért például írt egy dalt, amit a filmben – és azóta megannyi fellépésen – elő is adott. A Never Had tényleg egy kihagyhatatlan muzsika, ennyi szent. Arról pedig már ne is beszéljünk, hogy a Llewyn Davis világában – amiben egy folk zenészt alakított – a felvételek alatt élőben énekelte el a dalokat.


És akkor egy kis SW befejezésképp

Ó, igen a Star Wars. Az egy dolog, hogy borzasztóan örült, hogy őt választották ki az egyik szerepre - körbeugrálta a szobáját és hasonlók -, de nagybátyja, aki hardcore Csillagok háborúja fan, még inkább elvesztette a kontrollt a boldogság miatt.

Egyrészt kifaragott Oscarról egy saját készítésű SW akcióbábut. Másrészt, amikor Oscar elvitte a forgatásra magával, hogy bepillanthasson a kulisszák mögé, J.J. Abrams-nek annyira szimpatikus volt, hogy felajánlotta, legyen statiszta egy jelenet erejéig. A rendező jószívének köszönhetően van egy közös jelenete saját unokaöccsével!

Utolsó és plusz infónk: ha esetleg találkoznánk Oscarral az utcán, akkor egy tipp, a nevét Oszkár Iszáknak ejtik!

 

Boldog 38. születésnapot Mr. Isaac!

 

Képek: Tumblr

Legnézettebb videók