Műsorújság
RTL Most

Boldog Születésnapot Ewan McGregor!

Ma ünnepli 45. születésnapját kedvenc skót színészünk, mindenki Obi-Wan Kenobija, és a Trainspotting sztárja. Mi pedig, ennek alkalmából 10 érdekességgel ajándékozzuk meg rajongóit!


Ezt a pár dolgot valószínűleg nem tudtad a színészről! Lássuk, mit érdemes megjegyezni!


1. A vad motoros:Gondoltátok volna, hogy a színész irtózik a nyugalomtól? Bizony, legkedveltebb elfoglaltsága, hogy krém-fekete színű motorjával száguldozzon.

Nem is akárhogy! 2004-ben Hosszú motorozás címmel saját valóságshowt forgatott, melyben ő és barátja, Charley Boorman Skóciából, pontosabban John O’Groatstól, egészen Afrika legdélibb csücskéig motoroztak el!

2. Csillagok között:McGregor szerepet kapott George Lucas Csillagok háborúja filmsorozatában, eljátszhatta Obi-Wan Kenobi szerepét, mellyel gyermekkori álma vált valóra. Állítólag, később azonban megbánta ezt a lehetőséget, szerinte ugyanis ez a sci-fi volt eddigi legrosszabb munkája.

Ennek ellenére szerepelt a Star Wars: Sithek bosszúja című folytatásban. A színész és kollégája, Hayden Christensen több mint két hónapig edzett, a film csupán 12 perces harcjelenetére. Állításuk szerint a nagyjából ezer mozdulat elsajátítása nehezebbnek bizonyult, mint a szövegek megtanulása. Sőt, McGregor azt kérte a rendezőtől, hogy eljátszhassa az egyik vörös ruhás birodalmi testőrt is. Végül engedélyezték neki, de senkinek sem árulták el, hogy melyik maszk mögé bújt.

Valamint, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a Star Wars: Az ébredő Erő legújabb részében, ha látni nem is, hallani hallhattuk, ahogy Rey fejében megszólal.

3. Elismerések:Ewan McGregor az UNICEF egyik jótékonysági nagykövete, arról nem is beszélve, hogy egy hat részes mini sorozatot is forgatott a szervezet számára. Éppen ezért, azon sem lepődünk meg, hogy a színész 2013-ban, érdemeiért és jótékonysági tevékenységeiért a Brit Birodalom Rendjének tiszti fokozatában részesült.

A Szellemíróban nyújtott kiemelkedő alakításáért a legjobb férfi szereplő kategóriájában megkapta az Európai Filmdíjat.

Az évente megrendezésre kerülő San Sebastian Nemzetközi Filmfesztiválon pedig 2012-ben életmű díjat, azaz Donostia-szobrot vehetett át. Persze, rengeteg díjjal büszkélkedhet a tehetséges színész, aki mindezek mellett, ugyanígy 2012-ben, tagja volt a 65. Cannes-i filmfesztivál hivatalos zsűrijének.

4. A szerepért mindent!
 
 

Ewan McGregor bizony híres bevállalóságáról!

Lássuk hát, mennyire:

Azért, hogy megformálhassa Rentont a Trainspotting című filmben, 2 hónap alatt 15 kilót fogyott, illetve a hajától is kénytelen volt megszabadulni. Sőt, a színész hajlandó lett volna belőni magát heroinnal csak, hogy hitelesebb legyen alakítása, szerencsére erre végül nem került sor, mivel McGregor meggondolta magát. Biztosan sokan sajnáltuk, és irtóztunk a jelenettől, mikor az ürülékkel teli WC-ben kell elmerülni a Trainspottingban, a jelenethez azonban csoki krémet használtak.

A Star Wars filmhez pedig a színész még Obi-Wan akcentusát is megtanulta, addig tanulmányozta Alec Guiness beszédstílusát az Új remény című részben.

5. Meztelenkedés:Furcsa, de ha valamilyen színészt már láthattunk ádámkosztümben a filmvásznon, akkor az biztosan McGregor volt, aki már többször bizonyította, hogy nem szégyellős!

A nagy sikert aratott Young Adam egyik jelenetben például szemből láthatjuk meztelenül, de az amerikai cenzúra kivágatta ezt a jelenetet a filmből. A színész nagyon felháborodott ezen, amit szóvá is tett a film londoni bemutatóján. De nem csak az említett alkotásban láthattuk már pőrén: a Trainspotting, a Velvet Goldmine és a Párnakönyv című filmekben is megcsodálhattuk már.

6. Zene:Kevesen tudják, de McGregor nemcsak a színészkedés terén ért el sikereket, hanem a zenében is tehetséges!

Jó példa erre a Moulin Rouge-ban kapott szerepe, melyért olyan nagy nevekkel kellett megküzdenie, mint Heath Ledger, Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal és Ronan Keating. De nemcsak egy zenés szerepet tudhat magáénak, hiszen a Velvet Goldmine című filmben egy igazi rock sztárt testesít meg, valamint nem egy betétdalt írt már filmekhez és tévéműsorokhoz.

7. Szex, drogok, rock’n’roll:
 
 

Szüzességét igen fiatalon, kiskamasz korában vesztette el, egy nála jóval idősebb nővel. Majd a siker beköszöntével, a 2000-es évek elején meggyűlt a baja az alkohollal is, aminek fogyasztásával hála istennek, azóta felhagyott. Ennek ellenére a színészt a gondok nem kerülik el, 2008-ban rosszindulatú, daganatos anyajegyeket kellett eltávolítani az arcáról. Szerencsére, újabb problémák nem akadtak, ezzel kapcsolatban.

8. Család:
 
 

Szülei eredetileg pedagógusok, de édesanyja azóta belekóstolt a filmiparba is producerként.

McGregor 21 éve él boldog házasságban nejével, Eve Mavrakis-szal, akivel közösen nevelik két lányukat, valamint 2006-ban örökbefogadtak egy mongol árvát. Ezen kívül, a családhoz tartozik egy uszkár, melyet akkor vett magához a színész, amikor a Kezdők című film forgatásán egy ebbel dolgozott, előtte sosem volt kutyája.

9. Ki is ő valójában?A színész eredeti neve Ewan Gordon McGregor. Ami amiatt is érdekes, hogy a Szellemíró című film kapcsán a színész bevallotta, karakterét Gordon McFarquornak nevezte el a képzeletében, ugyanis sem az eredeti könyvben, sem pedig a filmben nem ismerjük meg az igazi nevét.

10. Híres barátokVannak barátságok, melyeken nem fog az idő!

Ilyen például Jude Law-val való kapcsolata, hiszen együtt tanultak a színi iskolában, sőt együtt is éltek egy ideig, valamint Jonny Lee Millerel is szoros barátság köti össze. Talán, ez vezetett odáig, hogy közösen alapítsanak filmgyártó vállalatot, Natural Nylon néven.

Képek: Tumblr

Hasonló videók

  • A megcsalás szabályai: Ha állandó kapcsolatod van, és valaki mással szexelsz. Nem minősül megcsalásnak, ha különböző az irányítószámotok. Nem minősül megcsalásnak, ha annyira be vagy állva, hogy nem is emlékszel rá, mert ha nem emlékszel rá, akkor igazából nem is történt meg. Nem minősül megcsalásnak, ha egyszerre két emberrel csinálod, mert érvénytelenítik egymást. De tutira megcsalásnak minősül, ha felveszed videóra és valaki véletlenül postázza a kazettát a csajodnak. Legnagyobb rémületére egy az egyben ez történt Josh-sal (Breckin Meyer) is. Josh ugyanis videóra vette egy röpke pásztoróráját, amit véletlenül élete szerelmének címezve adott postára. Valahogy utol kell érni a bűnjelet, mielőtt mindent végleg elront...

  • Az éjszakai munkából hazatérő Jillt (Amanda Seyfried) döbbenetes hír fogadja: testvérét, Mollyt (Emily Wickersham) elrabolták. Jillt egy évvel korábban szintén elrabolták, de megmenekült. A lány meggyőződése, hogy ugyanannak a sorozatgyilkosnak a fogságába került Molly is. A rendőrség őrültnek tartja a lányt, ezért nem akarnak segíteni neki. Jill érzi, hogy Mollyt megöli az elrablója, ezért maga indul a gyilkos nyomába, hogy megmentse testvérét.

  • Az angol miniszterelnök rejtélyes körülmények között meghal, és temetése kötelező minden nyugati vezető számára. De ami a világ legjobban őrzött eseményének indul, kiderül, hogy egy jól tervezett halálos támadás a világ legbefolyásosabb emberei ellen, hogy elpusztítsák az angol főváros összes nevezetességét. Csak három ember tudja megállítani ezt: az Egyesült Államok elnöke, Mike Banning (Gerard Butler), a titkosszolgálat vezetője és Benjamin Asher (Aaron Eckhart) angol ügynök, aki jogosan nem bízik senkiben.

  • Kate (Sandra Bullock) a munkája miatt megválik a gyönyörű tóparti házától. A postaládában üzenetet hagy a következő lakónak. Alex (Keanu Reeves), az építész megdöbbenve egy elhanyagolt házat talál. Előveszi Kate levelét és válaszol rá. Kiderül, hogy Alex és Kate nem egy idősíkban, hanem kétévnyi távolságban élnek egymástól. Levelezni kezdenek és egy nap úgy döntenek, hogy megpróbálnak találkozni.

  • Parapolis (Luciano Catenacci), a hírhedt görög tartja a markában Miami kaszinóit és fogadóirodáit. O'Connor admirális (Woody Woodbury) megelégeli a dolgot és hadat üzen az alvilágnak. Johnny Firpo hadnagyot (Terence Hill) bízza meg az akció lebonyolításával. Féltestvére, Charlie (Bud Spencer) régen szerencsejátékosként kereste a kenyerét, most betanítja a kártyatrükkökre testvérét is, így a két fivér együtt indul harcba a maffia ellen a kaszinóban.

  • Javában dúl a második világháború. A lelkes és mindenre elszánt ifjú, Steve Rogers (Chris Evans) is jelentkezik a hadseregbe, ám a gyenge fizikuma miatt eltanácsolják. Ezért örömmel jelentkezik a titkos katonai kísérleti programba, melynek keretében szuper katonát csinálnak belőle. Az izomkolosszussá fejlődött Amerika Kapitány feladata megállítani a nácik titkos tudományos részlegét, a Hydrát, melyet a világuralmi törekvéseket dédelgető, rettegett Vörös Koponya (Hugo Weaving) vezet.

  • Wilbur Walsh (Bud Spencer) és Matt Kirby (Terence Hill) a kikötőben bóklászva próbálnak munkát szerezni. Ám a furcsa párosnak nincs nagy szerencséje, munka helyett néhány helyi gengszter és pár autó szétpüfölésével kell vigasztalódniuk. Ezért úgy döntenek, hogy kirabolnak egy szupermarketet, de az akció balul sül el. A bolt hátsó bejárata helyett a helyi rendőrőrs ajtaján robbannak be. Hogy elkerüljék a letartóztatást, beállnak rendőrnek. A törvény jó oldalán állva sem hazudtolják meg önmagukat, aktuális pofonzáporaik között nyomozni kezdenek egy kínai titokzatos halála után, és miközben a szálakat gombolyítják, előszeretettel teszik helyre a környékbeli rossz fiúk állkapcsát és más, ütésre zsibbadó testrészeit is.

  • Will Strongholddal (Michael Angarano) szemben nagyok az elvárások. Szülei, Steve (Kurt Russell) és Josie (Kelly Preston) a világ legnépszerűbb és legbátrabb szuperhősei. Nem csoda, ha a szuperhős-csemeték sulijában mindenki nagy várakozással tekint az érkezése elé. A srác azonban csalódást okoz. Még egyetlen szuper képessége sem fejlődött ki. Egyik nap azonban felbukkan a főgonosz, aki nemcsak barátait és az iskolát, de Will családját is halálos veszélybe sodorja. Itt az ideje, hogy Will végre szuperhős legyen…

  • Charlotte (Diane Keaton) tökéletes karácsonyról álmodik, és mindent el is követ ennek érdekében. Az idillt semmi nem ronthatja el, még az a tény se, hogy házassága Sammel (John Goodman) romokban, a lányuk, Eleanor (Olivia Wilde) meglehetősen frusztrált, míg fiuk, Hank (Ed Helms) egyedülálló apaként próbál kislánya mellett helytállni. De a többiek se különbek. Húga, a kleptomániás Emma (Marisa Tomei) a börtönbe tart, apja, Bucky (Alan Arkin) pedig karácsonyi ajándékként egy pincérnőt, Rubyt (Amanda Seyfried) viszi haza. Lehet tökéletes az ünnep ennyi tökéletlen emberrel az asztalnál?

  • Maria Altmann (Helen Mirren), az idős zsidó asszony hosszú útra kel, hogy visszaszerezze a nácik által elrabolt családi kincseit, köztük Klimt híres festményét. Tapasztalatlan, de vakmerő fiatal ügyvédjével, Randy Schönberggel (Ryan Reynolds) hosszas küzdelem elé néznek az osztrák elittel és az amerikai legfelsőbb bírósággal szemben. Az út során Mariának a családjához kötődő, súlyos tényekkel is szembe kell néznie.

Legnézettebb videók