CinemaKlub

Íme, a filmek, amiket mi biztosan megnézünk 2017-ben!

Juhász LucaJuhász LucaJenei BrigittaJenei Brigitta

2017. január 4. 16:42

Minden évben alig várjuk, hogy elérkezzen az az időszak, amikor a jobbnál jobb filmek végre bemutatásra kerülnek. Nos, idén sem lesz ez másképp, szerencsénkre jócskán van miből válogatnunk! Lássuk!

Az éjszaka törvénye

Nagyon úgy tűnik, Ben Affleck újabb rendezői bravúrjának lehetünk majd szemtanúi a ’20-as évek füstös alkohol tilalmának idején. A filmben az egykori katonának rá kell jönnie, hogy ha mindentől és mindenkitől független akar lenni, saját szabályokat kell alkotnia. Mindezt pedig három gyönyörű nő kíséretében teszi. Az egyébként Affleck főszereplésével készült filmben olyan színésznők a sztár partnerei, mint Sienna Miller, Zoe Saldana és Elle Fanning.

Szerencsére Az éjszaka törvénye című filmre már nem is kell sokat várnunk, hiszen január 26-tól látható a mozikban!

Lion

A történet, ami a maga 2:21 perces előzetesével is sikeresen kitépte a szívünket a helyéről. Valószínűleg ez lesz az a film, amivel Dev Patel – a Gettómilliomos után – újra visszatérhet a filmvilág krémjébe. A Lion egy kisfiú életét meséli el, aki Kalkuttában elveszíti a szüleit és a testvéreit, évekkel később azonban a családja keresésére indul. Szívszaggató drámának ígérkezik, ami az érzelmek keringőjén túl, gyönyörű képekkel is kecsegtet.

Hogy nálunk mikor játsszák majd a mozik? Nem tudni. De reményeink szerint még januárban találkozhatunk vele!

Fény az óceán felett

Egy újabb dráma és egy újabb trailer, ami könnyekig kínzott minket. A Michael Fassbender és Alicia Vikander főszereplésével készült film egy házaspár életéről szól, akik találnak egy elhagyott kisbabát, akit végül felnevelnek és édes gyermekükként szeretnek. A bonyodalom és a fájdalmas csavar akkor érkezik, amikor megjelenik a kislány valódi édesanyja (Rachel Weisz). Mi már most készítjük a zsepinket!

Hogy mikorra? Nem tudjuk sajnos. Reméljük, még év elején megleshetjük a magyar mozikban is.

T2 Trainspotting

Az általunk egyik legjobban várt film minden bizonnyal Renton és csapatának a visszatérése. Tuti, hogy ismét eldobjuk majd az agyunkat a vicces, olykor meredek, de rettenetesen életszagú kalandjaiktól, és persze él bennünk a remény, hogy a soundtrack is lesz olyan zseniális, mint amilyen az első rész esetében volt.

Hogyan fogjuk kibírni február 2-ig?

Jackie

Vajon mennyi az esélye a főszereplő Natalie Portmannek, hogy hazavigye második Oscar-díját ezzel az alakításával? Mi arra tippelünk, hogy 90%! A színésznő az utóbbi időben eltűnt az A-listás palettáról, már ami a kiemelkedő szerepeket illeti, most azonban Jackie Kennedy megformálásával újra megmutathatja Hollywoodnak, hogy még ő is itt van ám! Az amerikai elnök feleségéről, az 1963-as tragikus gyilkosságról és az ebből fakadó óriási nyomásról szóló életrajzi film tuti befutó a filmes gálákon.

Nálunk február 9-én kezdik vetíteni a mozik!

A régi város

A másik Affleck fiú is bekeményített, bár ő inkább egy melankolikus, de első látásra nagyon szerethető drámával. Casey Affleck és Michelle Williams párosa szerintünk mindenkit meggyőz majd, ahogyan Lee (Casey Affleck) története is, aki árván maradt unokaöccse miatt visszaköltözik szülővárosába, hogy gondját viselje a kamasznak.

A régi város című mozit február 23-tól vetítik a mozikban!

Song to Song

Terrence Malick musicalje már csak a műfaja miatt is felkeltette az érdeklődésünket, bár valószínűleg ez sem a hagyományos értelemben vett alkotás lesz, ahogyan azt már megszokhattuk a rendezőtől. A jobbnál jobb színészeket (Ryan Gosling, Michael Fassbender, Rooney Mara) felvonultató történetben a zeneiparé a főszerep, éppen ezért nem kevés énekest és zenekart (Iggy Pop, Florence + The Machine) is láthatunk majd a moziban!

Már ha lesz olyan szerencsénk, hogy itthon is bemutatják, mindenesetre a tengerentúlon márciustól már látható lesz a Song to Song!

Menedék

Az életrajzi dráma, amit csak azért is megnéznénk, mert az egyik kedvenc színésznőnk, Jessica Chastain látható benne. Ami viszont még ennél is vonzóbbá teszi az egészet, az maga a történet! Egy anyáról, egy feleségről szól, aki a második világháborúban több száz embert mentett meg, akiket a nácik elől bújtatott a Varsói Állatkertjükben. Már az előzetes maga szépségesen komponált képekkel, és egy még gyönyörűbb cselekménnyel csalogat minket.

Nálunk sajnos még nem tudni, mikor lesz látható. A tengerentúlon márciustól vetítik!

Logan

Ryan Reynolds fantasztikusnak nevezte a márciusban érkező harmadik Farkas filmet, és értjük is, hogy miért. Az előzetese alapján egy teljesen új hangulatot hoz majd a folytatás, ami valószínűleg Hugh Jackman utolsó Logan alakítása lesz. Egy komor, szívszaggató, drámai és igazán karakterközpontú filmet ígérnek a készítők, mi pedig hiszünk nekik!

Gifted

Chris Evans félredobta Amerika kapitány gúnyáját és egy picit másfajta vizekre evezett, messze a Marvel-filmek világától. A Gifted című dráma középpontjában egy csodagyerek áll, akit a nagybátyja, Evans nevel. Azonban a történet nem lehet ennyire egyszerű, hiszen egy végtelen küzdelem indul meg a férfi és a kislány anyja között, hogy ki is nevelje a hihetetlenül okos Mary-t. Már csak azért is akarjuk annyira ezt a filmet, mert Evans mindig képes bebizonyítani, hogy több egy csinos pofinál.

Amerikában áprilistól láthatják a mozizók, hogy nálunk egyáltalán lesz-e forgalmazója? Jó kérdés…

A galaxis őrzői 2.

Hogy a viharba ne várnánk Star-Lordék következő kalandját? Már az első részt is imádtuk, sőt ott van a három kedvenc Marvel-filmünk között! James Gunn-ban a végtelenségig megbízunk, hiszen még a rajongóknál is nagyobb lelkesedéssel irányítgatta a forgatást, immár második alkalommal is. És ha ez nem lenne elég biztosíték, akkor már ott az előzetes!

Május 4-e nem tud elég gyorsan eljönni hozzánk!

Alien: Covenant

A Prometheus folytatását biztosan nem kell bemutatnunk senkinek! A kultikus Alien-filmek újabb részében James Franco, Katherine Waterston és persze Michael Fassbender szerepel, akit ezúttal állítólag két szerepben is láthatunk majd. A cselekmény szerint egy kutatócsoport néhány évvel a Prometheus katasztrófája után ismét egy élhetőbb bolygót keres, ám amire azt hitték, hogy a mennyországba kerültek, arról lassacskán kiderül, hogy maga a pokol.

Ahogyan május 19-ig is kész kínzás kibírni, hogy végre láthassuk!

Wonder Woman

Annyi várakozás után, hogy végre a női szuperhősök is teret kapjanak, az első, aki meghódítja a széles vásznat nem más lesz, mint a Csodanő. A Gal Gadot főszereplésével készülő mozi előzetese minket teljesen levett a lábunkról, hiszen benne volt minden, amit egy ilyen filmtől elvárunk: humor, akció és a története is elég izgalmasnak ígérkezik!

Mindezekre azonban sajnos várhatunk egészen június 2-ig!

Szárnyas fejvadász 2049

Ha van valami, amit álmunkban sem gondoltunk volna, akkor az az, hogy a Harrison Ford főszereplésével készült kultfilmnek megkapjuk a folytatását is. A készítők pedig tovább tudták emelni a tétet azzal, hogy a hősök hőse mellé másik kedvencünket, Ryan Goslingot tették. A két nagyágyút pedig mindezek tetejébe kishazánkba küldték a film forgatása miatt, így végleg eldőlt, hogy a Szárnyas fejvadász 2049-et biztosan nem hagyjuk majd ki!

A folytatás október 6-án érkezik a magyarországi mozikba!

Star Wars VIII.

Kell ezt magyarázni? Megőrülünk mindenért, ami SW és idén ráadásul végre visszatérünk a jelenlegi trilógiához, és újra Rey kerül a középpontba. Persze, nem panaszkodunk, hiszen az első előzménytörténet, a Zsivány Egyes is meglepően jól sikerült, de azért a kánon fő szálával foglalkozni mindig nagyobb izgalom.

A szokásoknak megfelelően ez is decemberben érkezik majd a mozikba, a tökéletes karácsonyi ajándékként!

Képek: Fórum Hungary, Tumblr

#CinemaKlub#Kedvencek

Címlapról ajánljuk