CinemaKlub

10 katasztrófafilm, ami megrengette a világot

rtl.hurtl.hu

2016. október 3. 15:27

Ezúttal olyan filmeket gyűjtöttünk össze melyek biztosan nem hagynak hidegen senkit. Mindenkinek van elképzelése arról, hogyan érhet véget a világ, ahogyan rengeteg rendezőt is megihletett már ez a téma. Lássuk!

Ahogyan romantikus filmek és a horror-ok terén is rengeteg típussal találkoztunk már, hajlamosak vagyunk a katasztrófafilmeket egy kalap alá venni pedig, ennek a műfajnak is rengeteg típusa van, mi pedig próbáltunk mindegyikből egy-egy példát hozni:

1. A legsikeresebb:

Juan Antonio Bayona A lehetetlen című alkotása egyszerre nyerte el a kritikusok és a nézők tetszését, a Thaiföldön nyaraló család történetével, akiknek nyugalmát egy hurrikán zavarja meg. Ebben a filmben láthattuk a következő PókembertTom Holland-otis először a vásznon.

2. A legemlékezetesebb:

Ki ne ismerné a Legenda vagyok kultikus jelenetét, amikor Will Smith egyetlen társa a kutyája sajnos zombik áldozatává válik. Valljuk be kevés ennél szomorúbb filmtörténeti pillanat létezik, így nem csoda, hogy aki látta egy életre megjegyezte ezt a filmet már csak emiatt a jelenet miatt is.

3. A legalapabb:

  Az 1996-os Twister című katasztrófafilm, bizonyára mindannyiunk életében meghatározó volt, többen még gyermekkorunkban láttuk és bár azóta rengeteget fejlődött a technika, ez a mű mégis évtizedek távlatából is izgalmas tudott maradni.

4. A legvészjóslóbb:

Tisztán emlékszünk milyen általános érdeklődést váltott ki a maják által megjósolt időpont, amikor a világ véget érhetett volna. Ennek kapcsán pedig egy film is készült 2012 címmel, John Cusack főszereplésével, ami akkor sokakat a mozikba csalt.

5. A legújabb:

A Mark Wahlberg főszereplésével készült Mélytengeri pokol mostindult hódító útjára a mozikban, hogy egy olajfúró torony, vezető technikusaként próbálja megmenteni kollégáit, miközben felesége Kate Hudson és kislánya várja otthon. Az alkotásban feltűnik még Kurt Russelés John Malkovich is!

6. A legromantikusabb:

Az Armageddon című film, amiről talán túlzás ezt állítani, de nem is annyira katasztrófafilm, mint inkább romantikus dráma, ugyanis sokkal inkább megmaradt bennünk az a bizonyos betét dal, valamintBen Affleckés Liv Tyler párosa, mint a fenyegető problémára.

7. A leglélegzetelállítóbb:

A szintén klasszikusnak számító Holnapután képkockái is biztosan örökre az emlékezetünkbe vésődtek, ahogyan láthattuk Amerikát teljesen jégbe borulni, miközben Dennis Quaid és Jake Gyllenhaal tényleg mindent megtesz, hogy megmentse a Földet.

8. A legzombisabb:

A Z világháború című mozi körül is elég nagy volt a felhajtás leginkább a filmben használt kellékek pontosabban fegyverek miatt. Ezt a hírverést pedig sikerült még azzal megfejelnie a filmnek, hogy valami olyat mutatott, amit eddig sem katasztrófafilmben sem pedig zombis adaptációban nem igen láthattunk, nem csoda hát, hogy készül a folytatás David Fincher rendezésében!

9. A legkultikusabb:

A függetlenség napja idén ünnepelte 20. évfordulóját ezért nemrég bemutatták a második részét, amiben ismét idegen inváziótól retteghettünk és, amiben régi kedvenceink mellett, mint amilyen Jeff Goldblum, olyan színészek is helyet kaptak, mint a feltörekvő Liam Hemsworth.

10. A legnehezebb:

Az Everest a világ legmagasabb csúcsának meghódítását tervező két különálló expedíció történetét mutatja be, olyan közelségből, hogy a néző maga is megszédül a film láttán. Mindehhez még hozzá jön a lenyűgöző látvány és az első osztályú szereplő gárda, hiszen olyan sztárok szerepelnek benne, mint példáulKeira Knightley, Robin Wright és Sam Worthington.

Forrás: FreemanFilm
Képek:Tumblr.com

#CinemaKlub#Filmek#katasztrófa#érdekesség#lista#will smith#tom holland#john cusack#brad pitt#everest

Címlapról ajánljuk