Belföld

Meghalt II. Erzsébet, Rubint Rella egy szellemet vitt haza, Szentkirályi Alexandrának meg elakadt a szava – a hét videói

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 10. 18:01

II. Erzsébet királynő halála nagy változásokat hozhat az Egyesült Királyságban. Ám hazai téren sem volt eseménytelen hetünk: Gulyás Gergely a kormányinfón jelentette be, hogy spórolni kell a fűtéssel, ezért a közintézményekben legfeljebb 18 fok lehet, noha korábban gúnyolódtak azokon, akik takarékoskodásra szólítottak fel. Jön egy új korrupcióellenes hatóság is, ami Hadházy Ákos szerint egy vicc. Villámkérdésekkel bombáztuk a Nyerő Páros új évadának versenyzőit, bemutattuk a X-Faktor első válogatóján remekelő tehetségeket is, és kiderült, hogy Rubint Rellának gondja akadt egy szellemmel. Alfonz gazda meg csak unatkozott. Ezek a hét videói.

Életének 97. évében elhunyt II. Erzsébet, az Egyesült Királyság királynője, aki 70 évig uralkodott. Ő volt a második leghosszabb ideig regnáló uralkodó a világon, a korona most legidősebb fia, Károly fejére kerül, aki III. Károly néven fog uralkodni. II. Erzsébet nem mindennapi életét egy világháború és megannyi botrány kísérte, valamint egy emberöltőn át tartó szerelem. A királynő életútját ebben a cikkünkben tekintettük át, videós összeállításunkat pedig itt nézhetik meg:


A királynő halála most megkérdőjelezi a monarchia jövőjét, hiszen ő volt, aki egyben tartotta ezt az intézményt. Hogy mi jöhet ezután a királyi családban, arról az Egyesült Királyságban élő Kégl Ágnes újságíró beszélt a Reggeliben. A következő napok, hetek eseményeit egyébként részletesen megtervezték, erről itt olvashat.


Idehaza sem volt eseménytelen hetünk. A csütörtöki kormányinfón egyebek mellett bejelentették: jön a kötelező spórolás a gázzal, állami intézményekben legfeljebb 18 Celsius-fok lehet. A közalkalmazottak érdekképviselete szerint ez szabályellenes lehet. A kormánypárti politikusok és a fideszes sajtó hónapok óta kritizálja azokat és élcelődik azokon, akik hasonló takarékoskodásra szólítottak fel. Szentkirályi Alexandra nyáron tiktokos videóban mosolygós szmájlikkal gúnyolódott a kevesebb fűtésről szóló ötleten. Ezzel szembesítettük is a kormányszóvivőt. Hogy mit szólt hozzá, videónkból kiderül:


A kormány ugyanakkor egy független korrupcióellenes hatóság és új, korrupcióellenes munkacsoport létrehozásáról döntött. Ez a kabinet szerint egy újabb lépés, hogy Magyarország ellen lezárulhasson az uniós jogállamisági eljárás, és megnyíljanak a helyreállítási alap forrásai. Hadházy Ákos szerint ez egy rossz vicc, szakértők pedig azt mondják: már most is állami szervek sora üldözi a korrupciót – amiért sok esetben maga az állam felelős.


Az RTL stábja tanáraik mellett kiálló diákokról is forgatott a héten. Négy budapesti iskola előtt egész éjjel virrasztottak a szolidaritást vállaló diákok, tábori ággyal, hálózsákkal, étellel és itallal is készültek, hogy bírják.


Molnár Áron színész-aktivista hétfőn kockás ingben érkezett a Reggeli stúdiójába, ahol arról beszélt, hogy részt vett a Diákok a Tanárokért mozgalom által szervezett tüntetésen, és azt mondta, nagyon menő, hogy 17-18 éves fiatalok így kiállnak a tanáraikért. Örült volna, ha a tüntetésen összefut például Tóth Gabival vagy Kis Grófóval, mert szerinte az oktatás helyzete pártpolitikától független, hiszen mindenkinek a gyereke egyszer iskolába fog járni.


A nyári szünet után visszatért a Házon kívül, és riportjában bemutatta, hogyan érinti az átlag felett fogyasztó családokat, hogy a kormány részlegesen eltörölte a rezsicsökkentést. Egy pécsi nyugdíjas asszonynak például már a gyógyszereire sem futja, a sérült fiát otthon ápoló édesanya gyakorlatilag az evésről is lemondott, egy kis borsodi faluban élő anyuka kézzel mos, úgy spórol, egy sajtüzemet működtető házaspár a bezáráson is gondolkodik, egy asszony pedig hétszeres gázszámlát fizethet, mert nem társasházként van bejegyezve a lakóépülete.


De súlyos krízistől tartanak az önkormányzatok is. Az RTL Híradó arról tudósított, jelentősen többen kérnek valamilyen szociális támogatást, olyanok is, akik eddig még soha nem kértek. A kormánytól választ nem kaptunk arra, hogy számíthatnak-e az önkormányzatok extra támogatásra, hogy növelni tudják például a szociális segélyek összegét.


Rajzokkal búcsúztak osztálytársai attól a „mindig mosolygós, életvidám” magyar kisfiútól, aki a héten vesztette életét édesanyjával, miután kocsijukkal elsüllyedtek egy tóban az angliai Wittering közelében. A magyar család megsegítésére internetes gyűjtés indult, a rendőrség még vizsgálja a baleset körülményeit.


Nézőink és olvasóink kiemelt érdeklődéssel figyelik az igazit kereső gazdák körüli bonyodalmakat. A Házasodna a gazda remek tartalmakkal szolgált az elmúlt héten is. Kiemelnénk Alfonz gazda unatkozását:


Vera gazda udvarlóinak hangos szóváltását:


És Zsolt gazda és Lídia első csókját:


A Fókusz riportjában pedig a gazdák mesélik el, hogyan élik meg eddig a különös párkereső kalandot.


Bár az X-Faktor válogatója még csak most indult, máris számos emlékezetes pillanatot okoztak a jelentkezők. A műsor egyik felfedezettje például Bodrogi Gyula unokája, Enikő lett, aki éneklésével mindenkit levett a lábáról. A fiatal tehetség nagypapájával adott interjút a Fókusznak, olvasóink egy sokkal hosszabb verziót láthattak a beszélgetésből. Íme:


Kiss Kevin egy szál gitárral és fergeteges előadással, Helfy Alexa pedig elementáris erővel, óriási hanggal jutott tovább a szombati válogatón. Őket otthonukban látogattuk meg.


Szeptember 19-én indul a Nyerő Páros, és már tudni lehet, milyen sztárpárok fognak egymással megküzdeni a vetélkedőn. A versenyzőket villámkérdésekkel bombáztuk, hogy kipuhatoljuk, mennyire vannak egy hullámhosszon a párjukkal. Az első részben Muri Enikő és Tóth Szabi adtak emlékezetes interjút. De kérdeztük még Törőcsik Daniékat, Détár Enikőéket, Megyeri Csilláékat és Madár Veráékat is.


Végezetül pedig mindenkit emlékeztetnék a világhálón nagy karriert befutott videónkra, amelyben Rubint Rella a Reggeli műsorvezetőinek arról mesélt, hogy hazavitt a munkából egy szellemet, és a kutyája emiatt napokig furcsán viselkedett vele. A beszélgetéshez később egy mestermágus is csatlakozott, hogy elmondja szakértői véleményét a témában.

 

#Belföld#a hét videói#ii. erzsébet#kormányinfó#gulyás gergely#rezsicsökkentés#rubint rella#szellemek#ma

Címlapról ajánljuk