Sport

Havazás okoz fennakadásokat a téli olimpián

rtl.hurtl.hu

2022. február 13. 6:50

Versenyeket is el kell halasztani.

Nagy havazásra ébredt Peking vasárnap reggel, a téli olimpia közlekedése is lelassult – tudósít az MTI. Az olimpiai központba tartó buszok félórás késéssel járnak, a takarító járművek megállás nélkül járják az olimpiai helyszínek közti utakat, de délelőtt is folyamatosan havazott.

Az időjárás miatt nem tudták megrendezni síakrobatikában a női slopestyle selejtezőjét. Az intenzív havazásban a látási viszonyok annyira rosszak voltak, hogy a szervezők előbb halasztották a kezdést, majd hétfőre tették át a selejtezőt, így az magyar idő szerint 3 órakor kezdődik a hét első napján, a döntő pedig átkerült hétfőről keddre. A férfiak slopestyle selejtezőjét és döntőjét is egy nappal halasztották.

A férfi alpesi síelők óriás-műlesiklásának második futamát is halasztották több mint egy órával, így az magyar idő szerint nyolc órakor kezdődik vasárnap. A jencsingi Nemzeti Alpesisí Központban továbbra is esik a hó, és bár valamivel jobbak a látási viszonyok, mint az első futam alatt, de élénkült a szél, a szervezők pedig igyekeznek a lehető legjobb állapotba hozni a pályát. Az első futamot követően Kékesi Márton a 39. helyen áll, az MTI-nek azt mondta, nem akart kockáztatni, mert sokan kiestek és voltak nagy esések is.

Nyitókép: Kékesi Márton az első futamban – Fotó: MTI / Kovács Tamás

#Sport#téli olimpia#peking 2022#havazás##kékesi márton

Címlapról ajánljuk