Külföld

Történelmet írt a dél-koreai BTS egyik tagja

rtl.hurtl.hu

2023. április 4. 13:12

Az énekes „Like Crazy” című szólódala csak március végén jelent meg, de alig két hét alatt a a slágerlisták tetejére jutott. 

Jimin, a dél-koreai BTS egyik oszlopos tagja lett az első dél-koreai szólóelőadó, aki az amerikai slágerlisták élére került – írja a BBC.


Az énekes „Like Crazy” című dala csak március végén jelent meg, de alig két hét alatt a Billboard Hot 100-as lista első helyre került. A 27 éves előadó a Instagramon ünnepelte a mérföldkövet, a streaming és rádiós rádiós lejátszások alapján készült összesítést megosztotta mintegy 49 millió követőjével is.


A Luminate adatai szerint az angol és koreai dalokat is felvonultató kislemezből idén 164 ezer példányban adtak el az Egyesült Államokban, ezzel idén eddig a második legerősebben nyitó albumnak számít – írja a Variety

A BTS volt az első dél-koreai együttes, ami 2020-ban a Billboards listájának élére került, az USA-ban jelenleg a legsikeresebb K-Pop formációnak számítanak. Mint arról az rtl.hu is beszámolt, világhírű fiúbanda tavaly vonult szünetre, mert többen sorkatonai szolgálatot teljesítenek. 2025-ben állnak majd újra össze, addig szólóprojekteken dolgoznak.

Nyitókép: Edward Berthelot / Getty Images

#Külföld#BTS#k-pop#dél-korea#slágerlista#rekord

Címlapról ajánljuk