Külföld

Ezért nem sikerült megrendezni az első dél-koreai szexfesztivált

rtl.hurtl.hu

2024. április 24. 19:48

A hatóságok fellépése ellenére sikerült helyszínt találni a rendezvénynek, de végül a meghívott japán pornószínésznők léptek vissza.

Dél-Korea „első és legnagyobb” szexfesztiválját hirdette meg egy vállalkozó, de egy nappal a rendezvény kezdete előtt le kellett fújni az egészet – írja a BBC.

Dél-Koreában igen szigorúan viszonyulnak az ilyesmihez, a nyilvános meztelenség és a sztriptízshow-k tiltottak, ahogy a pornó árusítása is. Lee Hee Tae, akinek a cége legálisan forgalmazható erotikus tartalmakat gyárt, arra számított, hogy ötezer rajongó látogat el a fesztiválra, ahol találkozhatnak kedvenc japán pornószínészeikkel, de kötözős divatbemutatót és szexjáték-kiállítást is terveztek.

Lényegében minden fejlett országnak van szexfesztiválja, de itt, Dél-Koreában nincs kultúrája a felnőtt szórakozásnak. Meg akartam tenni az első lépést ennek megteremtésére

– mondta Lee.

Eredetileg Szuvon városában tartották volna a rendezvényt, de nőjogi szervezetek tüntettek az ellen, hogy nőket kizsákmányoló fesztivált rendezzenek egy olyan országban, ahol járványszerű méreteket ölt a nemi alapú erőszak. A polgármester kifogásolta, hogy az eseményre egy általános iskola közelében kerülne sor, a hatóságok pedig az engedélyének visszavonásával fenyegették a helyszínt.

Lee más településeken is próbálkozott, ahol ugyanez történt, majd talált egy szöuli folyón horgonyzó hajót, ott viszont a bérbeadó lépett vissza. Eközben egyre jobban vissza kellett vennie a rendezvény méretére vonatkozó terveiből, miközben az elővételes jegyek visszatérítése sok tízmillió forintnyi pénzébe került.

Végül Szöul egyik leggazdagabb kerületében, Gangnamban talált egy kis pinceklubot, ami befogadta volna a szexfesztivált. A helyszínt titokban tartották, így a kerület vezetése az ott található több száz szórakozóhely mindegyikének küldött egy levelet, amiben arról tájékoztatták őket, hogy be fogják zárni, aki az „erkölcsileg káros” rendezvénynek helyt ad.

A klub még így is kitartott, ám a fesztivál kezdete előtt egy nappal a japán fellépők léptek vissza. Ügynökségük arról tájékoztatta Lee-t, hogy az eseményt övező felháborodás miatt a pornószínésznők attól tartanak, hogy megtámadhatják, akár meg is késelhetik őket.

Lee a BBC-nek azt mondta, megdöbbent a történteken. Halálos fenyegetéseket kap és bűnözőként kezelik, miközben szerinte nem tett semmi törvénytelent. A fesztivál is a jogszabályok keretei között zajlott volna, meztelenségre, szexuális cselekményekre nem került volna sor.

A rendezvény ellen tiltakozó szuvoni nőjogi szervezet győzelemnek tartja, hogy elmarad a fesztivál. 

Bármit mondanak a szervezők, ez nem a szex ünneplése, hanem a nők kizsákmányolása és tárgyiasítása, és a szexipar bátorítja a nők elleni erőszakot

– mondta a családon belüli erőszak áldozatainak forródrótot működtető szervezet igazgatója, aki szerint a férfiaknak számtalan lehetőségük van kifejezni a szexualitásukat fesztivál nélkül is.

#Külföld#dél-korea#szex#fesztivál#botrány

Címlapról ajánljuk