Életmód

Megoldás a magányra: bérelhető barát, partner, apa

Balogh Veronika FlóraBalogh Veronika Flóra

2024. április 23. 12:51

Egy koreai részmunkaidős portálon jelent meg a hirdetés, aminek feladója cseresznyevirág-néző randevúra keresett vállalkozókat. A felkérés nagy port kavart, de hamar kiderült, hogy hasonló szolgáltatások már sok helyen elérhetők Japánban, Kínában és Koreában is. De vajon miért döntenek úgy az emberek, hogy barátot, partnert, apukát vagy beszélgetőpartnert bérelnek?

Japánban és Dél-Koreában már iskoláskortól kezdve be van osztva az emberek minden szabad perce, hogy minél kimagaslóbb eredményeket érjenek el tanulmányaikban, és ez az életmód a munkavállalás után sem változik. Emiatt azonban szociális kapcsolataik nem igazán alakulnak ki, ami miatt kimondottan magányosan élnek az emberek, olvasható egy tanulmányban a Koreai Orvostudományi Folyóiratban.

A bérlés folyamata egyszerű: a honlapon bárki kiválaszthatja, hogy milyen célból (baráti, párkapcsolat, szülői támogatás, beszélgetőpartner) keres társat, majd elmegy a megbeszélt találkozóra. Természetesen ez nem veszélytelen, ezért mind a bérlőt, mint a szolgáltató felet szigorú szerződéssel védik, hogy kinek mit szabad és mit nem. Ezek be nem tartása komoly következményekkel járhat.

Igény sok mindenre van. Vannak, akik társaságban szeretnének enni, valaki bevásárló körútjához keres partnert, vagy éppen húszas éveikben járó fiatalok vágynak olyan idősebbek társaságára, akik tanácsot adnak nekik munkát, életüket és egyéb problémáikat illetően. De olyan is előfordul, hogy egyedülálló anyák keresnek bérelhető pótapukát.

Ilyen típusú szolgáltatásokat Japánban már több mint tíz éve kínálnak, azonban egyre több országba gyűrűzik be a magányosság elkerülésének ez a különleges formája, írta meg a KBS News.

Nyitókép: Pexels

#Életmód#párkapcsolat#dél-korea#japán#magány#barát#tanács

Címlapról ajánljuk