Külföld

Kényszerleszállást hajtott végre a Budapest-Szöul járat Kazahsztánban egy részegen tomboló nő miatt

Balogh Veronika FlóraBalogh Veronika Flóra

2024. április 24. 13:02

Jelenetet rendezett a LOT Budapestről Szöulba tartó közvetlen járatán egy koreai nő, miután a kelleténél több alkoholt ivott. Rúgott, kapálózott, ordibált, végül egy kényszerleszállást követően a kazah rendőrök tartóztatták le.

Hétfő délután 2 órakor szállt fel a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről a LOT közvetlen járata, aminek az úti célja Szöul volt. Az utasok ekkor még nem is sejtették, mi vár rájuk.

Egy koreai nő magából kikelve rendezett jelenetet a repülőn, és miután három órán keresztül sem a családja, sem a légiutas-kísérők nem tudták lenyugtatni, a pilóták a repülésbiztonsági protokollt követve kényszerleszállást hajtottak végre Kazahsztánban. Az asztanai repülőtéren rendőrök várták a nőt, aki letartóztatását követően egyszerűen elaludt, majd amikor felkelt, azt állította, nem emlékszik a történtekre, írta meg a koreai SBS News.

Részegen tomboló nő miatt kellett Kazahsztánban kényszerpihenőt tartania egy Budapest-Szöul járatnak
A Budapest-Szöul közvetlen járatnak végül Kazahsztánban kellett leszállnia a részegen jelenetet rendező nő miatt. Kép forrás: FlightRadar24

A repülő végül három óra késéssel, már kedden landolt a dél-koreai Incshoni Nemzetközi Repülőtéren, ahol a koreai rendőrség fogadta a nőt. A repülésbiztonsági szabályozásokhoz igazodva a hasonló, légi közlekedés biztonságát veszélyeztető rendzavarás 3 évig terjedő szabadságvesztéssel vagy 8 millió forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

A lengyel légitársaság az ügy kapcsán mindössze annyit mondott, hogy a nőt előreláthatólag letiltják a légitársaság járatairól, és az okozott anyagi károk kifizetéséért is felelőssé teszik.

Nyitókép: MTI / Faludi Imre

#Külföld#Belföld#repülő#kényszerleszállás#budapest#szöul#kazahsztán#dél-korea

Címlapról ajánljuk