Kultúra

Két okból került be az öt leggyűlöltebb karácsonyi vásár közé a budapesti

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. május 2. 16:29

A Bazilika előtti és a Vörösmarty téri karácsonyi vásárok legalább olyan szörnyűek, mint a bécsi, a nürnbergi, a londoni és a colmari ünnepi rendezvények.

A Culture Cravings május 1-jén tette közzé az öt legszörnyűbb karácsonyi vásár listáját. A cikk szerint a bécsi, a nürnbergi, a londoni és a colmari ünnepi rendezvények mellett a budapesti karácsonyi vásár az egyik legutálatosabb a világon.

A szerkesztők szerint a Szent István székesegyház előtti tér eleve túl kicsi egy rendes karácsonyi vásár kellékeinek (bódék, miegymás), de ha ehhez még hozzávesszük a hatalmas tömeget, akkor az eredmény kibírhatatlan.

Mindezt tetézik a horribilis árak, amikre példákat is hoznak: húsz dollárt (kb. 7000 forintot) kértek három pici marcipángolyóért, míg egy pohár forralt bor tíz dollárba (3500 forintba) került, és ennyi pénzért még rum se került bele. A lap szerint hasonlóan durva a helyzet a Vörösmarty téri ünnepi vásáron is

A Culture Cravings azt javasolja, hogy aki hozzájuk hasonlóan gyűlöli az elviselhetetlenül nagy tömeget és a lehúzást, az messzire kerülje el a budapesti belváros karácsonyi vásárait.

Az RTL Fókusz stábja a bécsi és a budapesti karácsonyi vásárok árképzését hasonlította össze korábban:


Nyitókép: Az Advent Bazilika elnevezésű karácsonyi vásár Budapesten, a Szent István téren 2023. december 9-én – Fotó: MTI/Balogh Zoltán

#Kultúra#budapest#karácsony#karácsonyi vásár

Címlapról ajánljuk