Bulvár

Jin, a BTS-ből megkezdte sorkatonai szolgálatát

rtl.hurtl.hu

2022. december 13. 6:01

A dél-koreai világsztár miatt több száz rohamrendőrt kellett vezényelni a kiképzőközponthoz. 

Megkezdte kötelező sorkatonai szolgálatát a BTS dél-koreai K-pop együttes legidősebb tagja, a harmincéves Jin – jelentette a világsajtó. A világsztár az együttes első tagja, aki elkezdte másfél évig tartó katonai kiképzését, amit eddig külön kormányzati engedéllyel tudott elhalasztani.

Az énekes besorozása miatt majdnem háromszáz rohamrendőrt vezényeltek a hatóságok az észak-koreai határhoz közel található kiképzési központhoz, ahol kedden rajongók hada várta, hogy elbúcsúztassák. A hatóságok még egy külön műveleti központot is felállítottak Jin érkezése miatt.

Jin először egy öthetes kiképzésen vesz majd részt, majd a helyi sajtóban megjelent információk szerint frontvonali szolgálatra küldik. A BTS többi tagjai is jelezte már, hogy mindannyian letöltik a sorkatonai szolgálatot, és 2025-ben állnak majd újra össze, addig szólóprojekteken dolgoznak.

Dél-Koreában minden 18 és 28 év közötti munkaképes férfinak legalább 18-21 hónapot kell szolgálnia a hadseregben. Néhányan azonban kivételt képeznek, például az olimpikonok, zenészek és táncosok, akik bizonyos versenyeken kimagasló eredményeket értek el. Úgy tűnik, a BTS nem lesz kivétel, hiába kezdeményezték többen, hogy esetükben tekintsenek el a jogszabályoktól.

Korábban a hírességek egy különleges katonai egységhez kerültek, hogy a kötelező sorkatonai szolgálat alatt is tudjanak fellépésekre járni, de ezt a rendszert 2013-ban megszüntették, miután kiderült, hogy többen is kijátszották a rendszert, és a megengedettnél többször hagyták el a barakkot.

Nyitókép: Chung Sung-Jun/Getty Images

#Bulvár#BTS#jin#k-pop#sorkatonaság#kötelező sorkatonai szolgálat#dél-korea#katonaság

Címlapról ajánljuk