Bulvár

A BTS bevonuló tagjai arra kérik a rajongókat, hogy ne búcsúztassák őket a laktanyáknál

rtl.hurtl.hu

2023. december 6. 14:42

Nem akarnak a többi bevonuló sorkatona és a szüleik terhére lenni.

Már jövő héten megkezdheti kötelező katonai szolgálatának letöltését a BTS dél-koreai fiúegyüttes négy tagja. RM, Jimin, V és Jungkook kedden egy videót tett közzé ezzel kapcsolatban, ebben RM elismerte, hogy bevonulásuk „tehertétel” lehet a többi sorkatonának és családtagjaiknak.

A BBC emlékeztet, hogy a BTS három tagja már a seregben szolgál: bevonulásukkor rajongók tömegei búcsúztatták őket a laktanyáknál. RM azonban kijelentette:

Jól esne, ha aznap nem jönnétek el, hogy lássatok bennünket.

A csapat kiadója, a Big Hit Music is kérte a rajongókat, hogy ne menjenek a laktanyákhoz, mert nem szerveznek külön hivatalos eseményeket a fiúk bevonulása alkalmából.

Kérjük, hogy csak a szívetekkel búcsúzzatok, és küldjetek bátorítást RM-nek, Jiminnek, V-nek és Jungkooknak

– közölték.

A tagok megígérték, hogy 2025-ben újra összeállnak. Dél-Koreában a férfiaknak 28 éves korukig másfél év katonai szolgálatot kell letölteniük.

Némi időbe beletelik, de nem nagy ügy. Tíz éve vagyunk aktívak. Másfél év gyorsan eltelik

– mondta RM.

Jungkook, aki a bevonulásra készülve már leborotválta haját, azt mondta:

Szeretnénk kérni valamit. Más emberek is be fognak vonulni. Ha lehet, szeretnénk, hogy ne jöjjetek.

RM így folytatta:

Ott lesznek más katonák és a szüleik is. Terhükre lehetünk.

Sokáig azt pletykálták, hogy a dél-koreai kormány felmentheti a BTS tagjait a kötelező katonai szolgálat alól, mivel a csapat népszerűségét a Beatleséhez hasonlítják, és dollármilliárdokat hoznak Dél-Koreának. Ilyen felmentést azonban csak kevesen kaphatnak, például olimpiai érmes sportolók, vagy egyes klasszikus zenészek – K-pop sztárok nem.

Jungkook egyébként nemrég Budapesten járt, ahol klipet is forgatott. Erről werkfilm készült, amelybe meglepő magyar mondatok szűrődtek be a stábtagok beszélgetéséből. Hogy mi volt a furcsa párbeszéd, arról itt olvashat.

#Bulvár#BTS#dél-korea#bevonulás#sorkatona#k-pop

Címlapról ajánljuk