KERESÉS search-close

lezuhant

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "lezuhant"

Családi ház udvarára zuhant egy motoros siklóernyős

Családi ház udvarára zuhant egy motoros siklóernyős szombaton délután a Békés megyei Mezőberényben. A szerkezet motorja a szemtanúk szerint ereszkedés közben leállt, ez okozta a zuhanást. A siklóernyőt vezető férfi csak könnyebb sérüléseket szenvedett, de kiderült, hogy részeg volt. A rendőrök eljárást indítottak ellene.

Amatőr felvétel a zuhanásról

Folyóba zuhant egy helikopter New Yorkban. A pilóta épp le akart szállni, hogy felvegye utasait, de a manőver nem sikerült. A balesetről amatőr videófelvétel készült.
 

Lezuhant a tapasztalt pilóta

Meghalt a pilóta, miután lezuhant egy könnyűszerkezetes helikopter a Komárom-Esztergom megyei Máriahalom közelében. Néhány perccel a felszállás után zuhant le a gép. A pilóta egyik barátja szerint az 58 éves férfi tapasztalt volt, korábban siklóernyőzött is, gépének pedig friss műszaki vizsgája volt. Hogy mi okozta a balesetet, még vizsgálják a hatóságok.

 

Már sehol sem repülhet a Boeing 737 MAX

Franciaországba vitték a vasárnap lezuhant etióp utasszállító fekete dobozait. A vizsgálatot az amerikaiak is felajánlották, ám az etióp légitársaság inkább a franciákra bízta az adatok elemzését. Közben az amerikai légügyi hatóság - világszerte az utolsók között - megtiltotta a Boeing 737 MAX típusú gépek repülését.

Az etiópiai légikatasztrófa előtt jelezték a pilóták a hibát!

Amerikai sajtóforrások szerint a vasárnapi etiópiai légikatasztrófa előtt már hónapok óta panaszkodtak pilóták a Boeing 737 Max robotpilótájára. Mivel a gyanú szerint az októberi malajziai gép lezuhanását is ennek a rendszerhibája okozhatta, a világ több légitársasága nem engedi felszállni ezt a típust.

Megtalálták a fekete dobozokat

Megtalálták a tegnap Etiópiában lezuhant utasszállító repülőgép fekete dobozait. A repülési adatokat rögzítő eszköz vizsgálatától várják, hogy kiderül, miért csapódott földnek a gép, amelyen 157-en haltak meg. A katasztrófa miatt a járatot működtető Etióp légitársaság és a kínai légügyi hatóság is úgy döntött, nem engedi felszállni Boeing 737 Max típusú repülőit. Fél éven belül ugyanis már a második ilyen gép zuhant le.

Megtaláltuk annak a férfinak a feleségét, aki az etióp légitárasaság gépével zuhant le 23 éve

Valéria huszonhárom éve őrzi a fájdalmas emlékeket. Férje magyar nagykövetként éppen a megbízó levele átvétele után tért volna vissza munkahelyére, amikor az etióp gépet elrabolták. Az üzemanyag azonban kifogyott az utasszállító pedig az óceánba zuhant. Annus Antal altábornagy híres katona volt Magyarországon. Ő felelt a rendszerváltás után a szovjet katonák kivonásáért Magyarországról.
A Fókusz riportját az etióp repülőgép-szerencsétlenségről itt nézheti meg.

157-en voltak a lezuhant gép fedélzetén

Lezuhant az etióp légitársaság egyik utasszállítója. A kenyai fővárosba tartó gép fedélzeten 157-en voltak, és egyikük sem élte túl a katasztrófát. A szerencsétlenül járt gép ugyanolyan típus volt, mint az indonéz Lion Air októberben tengerbe zuhant repülője. Ez is szinte teljesen új volt még: egy éve sincs, hogy használták. Az etióp gépen több mint 35 ország állampolgárai utaztak. Magyar nem volt köztük.

A maláj gép rejtélye


szerző:
2019.03.08. 19:55
A maláj gép rejtélye

Éppen 5 éve, hogy az Indiai-óceán felett eltűnt egy maláj gép. A kapitány szándékosan vitte halálba utasait? Vagy valaki eltérítette a gépet? A repülés történetének még mindig ez az egyik legnagyobb rejtélye.

Lezuhant a menekülő bűnöző

Három emeletet zuhant, miközben a rendőrök elől menekült. Az ablakból esett ki egy férfi Győrben még vasárnap - számolt be róla a Kisalföld. Körözték, kerítés miatt ugyanis 2 év 8 hónapra ítélték jogerősen, de nem vonult be a börtönbe. A rendőrség bejelentésre ment a házhoz. Az ott lakók szerint a parabola antennán akart lejutni, de leesett.

Megtalálták Sala lezuhant gépét

Megtalálták a tenger mélyén annak a kisrepülőnek a roncsát, amely Emiliano Salával a fedélzetén tűnt el két hete a La Manche-csatorna fölött. A roncshoz lemerülő búvárok egy holttestet is láttak kívülről a vezetőfülkében, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az argentin futballistáét vagy a pilótáét.

Lakóházra zuhant a kisrepülő, öten életüket vesztették

A kétmotoros kisgép alig néhány perce volt a levegőben, amikor darabjai hullani kezdtek egy lakónegyedre, 40 kilométerre Los Angelestől.

Kamion tetejéről zuhant le egy jégtábla

Kamion tetejéről zuhant le egy jégtábla, épphogy elkerülte a balesetet egy autós a négyes főúton. A veszélyes helyzetet rögzítette a kocsi fedélzeti kamerája. Egy kamionos videóüzenetben reagált a történtekre. Szerinte lehetetlen a pótkocsik tetejét teljesen megtisztítani, ezért igazságtalan, hogy a sofőrök felelősek jégdarabok miatti károkért.

Magyar nő zuhant le az erdélyi barlangban

Négy métert zuhant, combnyaktörést szenvedett egy magyar nő Erdélyben, a szolcsvai Búvópatak barlangban. Hegyi és barlangi mentők indultak a segítségére, ők mentették meg. Az eddigi információk szerint a nő ismerőseivel engedély nélkül akart végigmenni a barlangon. Úgy tudjuk, egy barlangász feleségéről van szó, aki tudta, milyen kockázatot vállalt, amikor túrázni indult. A szakértő szerint a terep veszélyes, így tragédia is történhetett volna.

 

Légiszerencsétlenség Indonéziában

Valószínűleg senki sem élte túl a katasztrófát, amely a szigetország fővárosa mellett történt. Egy szinte vadonatúj Boeing-737-es csapódott a tengerbe. A belföldi fapados járaton 189-en voltak. A fekete dobozokat még nem találták meg. Ezek adhatnak majd választ arra, mi történhetett.

Felmentették a repülőoktatót

Felmentette a bíróság első fokon a vád alól azt a repülőoktatót, akinek tanítványa tavaly májusban zuhant le egy vitorlázó géppel Nyíregyházán. A 48 éves pilóta a helyszínen meghalt. Emiatt az oktatót bíróság elé állították.

Dráma lett az élményrepülésből

Meghalt egy 40 éves férfi, amikor lezuhant az őt szállító motoros sárkány vasárnap a Pest megyei Inárcsnál - a pilótát súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Szemtanúk szerint felszállás után kezdtek fordulóba, ekkor történt a tragédia. Úgy tudjuk, a gépen utazók egyikén testkamera rögzítette a történteket.

Jobban van a somlói várból lezuhant férfi

Emlékszik a történtekre és már jobban érzi magát az a férfi, aki még szombaton zuhant le a somlói várból, Dobán. Ahogy arról tegnap beszámoltunk: családjával kirándult, amikor egy pillanatra megpihent, leült a várfalra, de nem vette észre, hogy nincs korlát, így hátradőlt, majd leesett. 7 métert zuhant.

Repülés közben lett rosszul

Repülés közben rosszul lett, fiával zuhant le az apa Hajdúszoboszlón. Vasárnap késő délután szálltak fel egy sárkányrepülővel, úgy tudjuk az apa hirtelen rosszul lett és megpróbálta letenni a gépet. A pilótát mentőhelikopterrel vitték kórházba, fia sérülések nélkül megúszta a balesetet.

 

Két vitorlázó repülő ütközött

Összeütközött két vitorlázó repülő Vésztőnél. Mindkét gépet tapasztalt pilóta vezette, egyikük sem sérült meg. Egy versenyen vettek részt. Az egyik gép lezuhant, pilótája azonban még időben kiugrott és mentőernyővel ért földet. A másik pilótának sikerült leszállnia a vitorlázógéppel a békéscsabai reptéren. További felvételek

LEZUHANT: Így keresték a gépet a kukoricásban

Két vitorlázó gép ütközött össze egy vésztői versenyen. Az egyik pilóta kiugrott a repülőből. A gép roncsát és a pilótát a kukoricásban keresték...

Direkt zuhant le az ablakszerelő?

Főnöke szerint öngyilkos akart lenni az a munkás, aki 2 éve ablakszerelés közben zuhant le egy fővárosi panelház hatodik emeletéről. A szerelő súlyosan megsérült, kártérítést szeretne. Ügyvédje a főnök állítását abszurdnak tartja.

Tíz másodperccel a felszállás után zuhant le a gép

Tíz másodperccel a felszállás után zuhant le egy repülő Mexikóban. A gép ezután még ki is gyulladt, de csodával határos módon mindenki túlélte a balesetet.Sőt, nem csak túlélték, de a legtöbben egy karcolás nélkül úszták meg a zuhanást. A helyi hatóságok szerint a repülő a rossz időjárás miatt zuhant le.

Tíz másodperc múlva zuhant le a gép

Tíz másodperccel a felszállás után zuhant le egy repülő Mexikóban. A gép ezután kigyulladt, de a csodával határos módon mindenki túlélte a balesetet. Sőt a legtöbben karcolás nélkül úszták meg a zuhanást.

Lezuhant a magyar hegymászó


szerző:
2018.07.31. 18:15
Lezuhant a magyar hegymászó

Tapasztalt és higgadt hegymászónak ismerte barátja azt a magyar alpinistát, aki tegnap szenvedett halálos balesetet az olasz Alpokban. A 40 éves hegymászó skót társával egy 3700 méteres, meredek sziklafalon mászott, amikor egy hirtelen kőlavina elszakította a biztosítókötelüket.

Túlélte a hatalmas zuhanást


szerző:
2018.07.30. 18:24
Túlélte a hatalmas zuhanást

Elképesztő balesetet élt túl hatalmas szerencsével egy 19 éves fiatal sofőr Buenos Airesben. Egy térfigyelő kamera felvette, ahogy az argentin főváros egy sztrádájának a felüljárói szakaszán 170 km per órás sebességgel átszakítja a szalagkorlátot, és szó szerint átrepül az alatta futó autópálya fölött.

Hat métert zuhant a várfalról

Lezuhant egy 16 éves lány hajnalban a budai Várnál. Körülbelül hat métert zuhant és egy erdős részre esett, nem messze a Siklótól. Rokonaival sétálgatott, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogyan zuhant le. A tűzoltók csak nehezen tudták megközelíteni a lányt, akit végül speciális gerincágyon hoztak le, majd kórházba vitték. Súlyos sérüléseket szenvedett.

Felvette, ahogy lezuhannak


szerző:
2018.07.19. 18:20
Felvette, ahogy lezuhannak

Videón a tragédia. Egy utas felvette, ahogy lezuhan a repülőjük. Múlt héten számoltunk be róla, hogy egy kisgép lezuhant Dél-Afrikában. Ketten meghaltak, húszan súlyosan megsebesültek. A minap napvilágra került videón az látszik, hogy a bal oldali hajtómű kigyullad, majd a repülő egy gyár épületére zuhan.

A teljes videót, ide kattintva nézheti meg.

 

5 méterről zuhant a földre

5 méter magasból a földre zuhant, súlyos gerincsérülést szenvedett egy építőmunkás kedden, délután Mohácson. A 60 év körüli férfi kihajolva betonvasat szerelt, amikor elvesztette az egyensúlyát és átbukott a korláton. Mentőhelikopter vitte kórházba.

Másfél kilós vakolatdarab esett a járdára

Egy másfél kilós vakolatdarab esett a járdára Pécs főterén a napokban. Egy éppen arra járó férfitől karnyújtásnyira csapódott a járdára, ahol szétrobbant. Nem sérült meg senki, ami csak a véletlennek köszönhető a forgalmas járdaszakaszon. Az épületet több mint 10 éve újították fel, most megvizsgálják, és ha szükséges, újra renoválják.

FÖLDBE CSAPÓDOTT: Se a pilóta, se utasa nem élte túl a zuhanást

Földbe csapódott és kigyulladt egy kisrepülő délelőtt Pécs mellett. Egy magyar fejlesztésű elektromos kisrepülőgépen végeztek gyakorló repülést, amikor - még nem tudni, miért - a gép szinte függőlegesen zuhanni kezdett, majd a becsapódás után kigyulladt. A két férfi szörnyethalt.

A tragédia előtti utolsó percek

Videón a tragédia előtti utolsó percek az egy hónappal ezelőtti budapesti munkabalesetről. Az ELTE kollégiumának felújításakor szörnyű baleset történt, 8 emelet magasban leszakadt az állvány, két munkás lezuhant és szörnyethalt. A videón látszik, hogy a munkásokon semmilyen védőfelszerelés nem volt, és rögzítve sem voltak.

Hibák sorozata miatt zuhant le a focisták gépe

Elfogyott az üzemanyag, ezért zuhant le a brazil labdarúgó csapatot is szállító repülőgép másfél évvel ezelőtt Kolumbiában. A katasztrófában akkor 71-en haltak meg. Most hozták nyilvánosságra a szerencsétlenségről szóló jelentést. Eszerint a gép személyzete tudta, hogy nem lesz elég a kerozin. Ugyanakkor még mindig nincs minden kérdésre válasz.

 

Cirque du Soleil : Előadás közben lezuhant és meghalt a légtornász

 Meghalt a Cirque du Soleil kanadai cirkusztársulat egyik légtornásza, miután egy floridai előadás közben a színpadra zuhant...

Mentőre zuhant a miniszter gépe

Lezuhant a mexikói belügyminisztert szállító helikopter. A politikus az ország déli részén a földrengés okozta károkat mérte fel, amikor a gépe a földbe csapódott. Ketten meghaltak, de a miniszter nem sérült meg. A 7 egész 2 tizedes erősségű földmozgásnak nincsenek halálos áldozatai.

 

Néhány centin múlt a tragédia


szerző:
2018.02.16. 18:15
Néhány centin múlt a tragédia

Néhány centin múlt, hogy nem történt tragédia Miskolcon, amikor egy háromemeletes házról lezuhant egy vakolatdarab és vállon talált egy idős nőt. A városban néhány éve egy férfira gipszstukkó esett, ő meghalt.

 

Senki sem élte túl a zuhanást

71 emberrel a fedélzetén lezuhant egy orosz utasszállító Moszkva közelében. A gép nem sokkal a moszkvai felszállás után tűnt el a radarképről. Szemtanúk szerint már a levegőben kigyulladt.

LEZUHANT REPÜLŐ: Senki sem élte túl

71 emberrel a fedélzetén lezuhant egy orosz utasszállító repülő Moszkva közelében. A gép nem sokkal a felszállás után tűnt el a radarképernyőkről.

Szakadékba zuhant egy kiránduló

A huszonéves fiatal barátnőjével sétált a Tündér-sziklánál, amikor megcsúszott és több tíz métert zuhant. A mentősök a tűzoltókkal együtt segítettek rajta, csaknem egy órán át tartott, amíg ki tudták hozni a szikla alól. Súlyosan megsérült, több csontja is eltört.

BRUTÁLIS BALESET: Vonat zuhant autókra

Autópályára zuhant több vasúti kocsi az Egyesült Államokban, Washington államban. 400 méterrel a baleset előtt óránkénti 130 kilométeres sebességgel haladt a személyszállító szerelvény, az autópálya fölötti felüljárón viszont a legnagyobb megengedett sebesség alig 50 kilométer per óra. A balesetben legkevesebb hárman meghaltak, és több mint 70 ember megsérült. 

Lezuhant a Mikulás


szerző:
2017.12.06. 18:50
Lezuhant a Mikulás

A Mikulásoknak nem természetes közege a napos floridai tengerpart. Ha a szán és a rénszarvasok nem tudnak segíteni, kénytelenek más módszert választani az ajándékok célba juttatására.

Lezuhant egy kamion az algyői Tisza-hídról!

A csodával határos módon csak könnyebben sérült meg a sofőr. A kamion Hódmezővásárhely felé tartott a 47-es úton, amikor áttért a szemközti sávba, majd a sofőr hirtelen jobbra rántotta a kormányt, átszakította a szalagkorlátot és a Tisza ártérébe zuhant.

Kifogyhatott a gép üzemanyaga

Elfogyhatott az üzemanyag abból a kisrepülőgépből, ami péntek délután zuhant le a Bács-Kiskun megyei Érsekcsdanád közelében. Így értesült az RTL Híradó. A pilóta kényszerleszállást akart végrehajtani a helyi repülőtér közelében, de a szántóföldre zuhant. A mentők a fölön fekve találták meg, koponyasérüléssel szállították a Pécsi Klinikára.

Lesodródott az útról a motoros, meghalt

Halálos motorosbaleset. Szalagkorlátnak csapódott és egy ötméteres árokba zuhant egy motoros vasárnap este a Heves megyei Felsőtárkány és Lillafüred között. A sofőr a mélyben egy fára esett, sérülései olyan súlyosak voltak, hogy már nem lehetett segíteni rajta. Egy az RTL Híradó által megkérdezett motoros egyesület vezetője azt mondta, ősszel már hűvösebb az aszfalt ezért jobban oda kell figyelni a vezetésre.

Még vizsgálják a hegymászó tragédiáját

Még mindig tart a Magyar Szövetség vizsgálata annak a fiatal hegymászónak az ügyében, aki kedden a mélybe zuhant az Alpok hetedik legmagasabb pontján. A férfi egy kilenc fős társaság tagjaként vágott neki az útnak. Az RTL Híradó által megkérdezett szakértő szerint, több fontos kérdés is felmerül. Elsőként például az, hogy miért másztak kilencen a 4478 méter magas csúcsra, amikor oda a gyakorlott hegyi vezetők biztonsággal maximum két embert visznek fel.

Rosszul lett, ezért zuhant le az egyetemista

Csütörtökön hozták haza Olaszországból annak a fiatal egyetemistának a holttestét, aki 8 métert zuhant egy meredek hegyoldalról. Úgy tudni, vacsora után rosszul lett, ezért ment ki levegőzni a tragédia előtt. A baleset múlt kedden történt egy templom közelében. Az olasz lapok értesülései szerint az ügynek több gyanúsítottja is van. Egyikük a szentély 70 éves plébánosa, akit mulasztás miatt hallgathattak ki.

HEGYMÁSZÁS: Ki (ne) induljon el?


szerző:
2017.08.31. 15:54
HEGYMÁSZÁS: Ki (ne) induljon el?

Még mindig tart a vizsgálata annak a fiatal hegymászónak az ügyében, aki kedden a mélybe zuhant az Alpok hetedik legmagasabb pontján. A férfi egy kilenc fős társaság tagjaként vágott neki az útnak. Az RTL Híradó által megkérdezett hegymászó szerint több fontos kérdést kell még megvizsgálni.

Tetőről zuhant betonra


szerző:
2017.08.04. 18:15
Tetőről zuhant betonra

12 méter magasból zuhant le egy épület tetejéről egy férfi Mosonmagyaróváron még hétfőn - tudta meg a Kisalföld. Az építőmunkás egy sportcsarnok szigetelésén dolgozott, amikor a betonra esett. Mentőt hívtak hozzá, életveszélyes állapotban vitték a győri kórházba, ahol megműtötték. Az orvosok szerint túl van az életveszélyen.

Szelfizés közben zuhant le

Életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba azt a fiatal lányt, aki szerda hajnalban szelfizés közben lezuhant a Margit híd korlátjáról. Az esetről a zoom.hu írt először. A lány legalább 10 métert esett, rá a futópályára. Keze, lába, bordája és a gerince is eltört, több életmentő műtétet is végrehajtottak rajta. A közösségimédia-szakértő szerint egyre extrémebb helyzetekben fotózzák magukat az emberek. Két napja Szardínián meghalt egy 15 éves magyar lány, őt a hullámok ragadták el szelfizés közben.

Szörnyethalt a lezuhant fiatal

Lezuhant egy félkész ház harmadik emeletéről, és szörnyethalt egy férfi a Heves megyei Mátraderecskén. Négy társával ment be a lezárt területre péntek este. Egyelőre nem tudni miért zuhant le. Az egyik fiatal édesanyja a Híradónak azt mondta: az áldozat méterekre volt a többiektől, amikor leesett. A helyiek szerint a fiatalok kábítószert fogyaszthattak.

16 halott a légikatasztrófában

Mind a 16 utasa meghalt annak az amerikai katonai repülőnek, amely hétfőn lezuhant a Mississippi - folyó közelében. A teherszállító gép egy szójaföldre zuhant le, és egyből kigyulladt. A tűzoltók sokáig meg sem tudták közelíteni, drónokkal kellett oltaniuk a tüzet. Hogy mi okozta a balesetet, egyelőre nem lehet tudni.

A roswelli titok 70 éves


szerző:
2017.07.07. 19:30
A roswelli titok 70 éves

70 éve történt a világ eddigi legtitokzatosabb eseménye, a roswelli incidens vagy, ahogy a köznyelvben megmaradt: az UFO katasztrófa. 1947. július 8-án zuhant le valami Új-Mexikóban. A kormány szerint egy meteorológiai ballon, a sci-fi hívők szerint egy földönkívüli csészealj. Az idők során rengeteg dokumentumfilm, 3367 könyv született a témában és UFO egyház is létrejött. Azt, hogy pontosan mi történt Roswellben, talán soha nem tudjuk meg, hiszen mint közismert: az igazság odaát van.

Új felvétel került elő a gép zuhanásáról

Egy eddig nyilvánosan nem ismert videó került fel az internetre egy 2013-as repülő balesetről. A San Franciscó-i reptér egyik biztonsági kamerája által rögzített felvételen az látszik, hogy az Asiana Airlines 214-es járata lezuhan, ellentétben azzal, amit a négy évvel ezelőtt megjelent videók igazolni látszottak. A vakszerencsén múlott, hogy nem történt tömegkatasztrófa, és csupán hárman haltak meg, 49-en pedig súlyosan megsérültek.

 

Autóra zuhant a repülő


szerző:
2017.07.01. 18:22
Autóra zuhant a repülő

Forgalmas autópályára zuhant egy kisrepülő Kaliforniában. A gép egyik hajtóműve nem sokkal a felszállás után leállt. Ezután a pilóta próbált visszafordulni, de már nem jutott el a reptérig, és egy autóra zuhant autóra. A repülő kigyulladt, de óriási szerencsével a gép és az autó utasai is túlélték a balesetet.

Lezuhant egy repülő: 2 halott

Lezuhant egy kisrepülő Tökölön. A vitorlázógépet péntek délután érte a baleset. A rendőrség szerint két férfi meghalt, most is szakértőkkel vizsgálják, hogy pontosan mi történhetett.

Visszazuhant és összetört a több tíz milliós helikopter

Felszállás után visszazuhant a földre egy ultrakönnyű helikopter vasárnap,  a Budaörsi repülőtéren. A gép farokrotorja letört, a pilóta nem sérült meg.  Egy embert mégis kórházba kellett szállítani, ő a szétrepülő alkatrészektől sérülhetett meg a kezén. A több 10 millió forintos gép összetört. A légügyi hatóság vizsgálatot indított.

Ipari kamera vette fel a repülő becsapódását

Felvételek a hétvégi repülőgép balesetről. Egy ipari kamera rögzítette a vitorlázógép zuhanásának utolsó pillanatait Nyíregyházán. Ezt elsőként a Blikk hozta nyilvánosságra. Látszik az is, ahogy a gép a földhöz csapódik. A pilóta életét vesztette. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta a tragédiát. A híradónak nyilatkozó oktató szerint valamiért túl lassan repült a vitorlázógép.

Meghalt a világ legjobb hegymászója, korábban Klein Dávidék is találkoztak vele

Meghalt a világ legjobb hegymászójának tartott Ueli Steck. A svájci férfi a Mount Everest mellett lévő Nuptse hegynél kicsúszott és több száz métert zuhant. A lendületes mászóstílusa miatt csak „Svájci gépnek” becézett 41 éves sportoló holttestét már megtalálták és lehozták a mentőalakulatok. Steck kétszer is megnyerte a hegymászás legelőkelőbb díját, és több gyorsasági rekordot tart. Tavalyelőtt mindössze két hónap alatt megmászta az Alpok valamennyi, négyezer méternél magasabb csúcsát. 

Lezuhant a legjobb hegymászó


szerző:
2017.04.30. 18:27
Lezuhant a legjobb hegymászó

Meghalt a világ legjobb hegymászójának tartott Ueli Steck. A svájci férfi a Mount Everest mellett lévő  Nuptse hegynél kicsúszott és több száz métert zuhant. A lendületes mászóstílusa miatt csak Svájci Gépnek becézett 40 éves sportoló holttestét már megtalálták és lehozták a mentőalakulatok. Steck kétszer is megnyerte a hegymászás legelőkelőbb díját, és több gyorsasági rekordot tart. Tavalyelőtt mindössze két hónap alatt megmászta az Alpok valamennyi, négyezer méternél magasabb csúcsát. 

Bénázott a betörő


szerző:
2017.04.26. 18:22
Bénázott a betörő

Pancser betörő! Ruhaboltot akart kifosztani egy férfi az Egyesült Államokban. A plafonon át, kötélen jutott be az üzletbe, a riasztó azonnal beindult. Kétségbeesetten próbált elmenekülni, de csak nagy nehezen tudott visszamászni a magasba. Rögtön vissza is zuhant onnan. Végül a vészkijáraton át jutott ki a boltból, még most is keresik.

Meghalt az aknába zuhant munkás

Aknába zuhant és meghalt egy munkás Budapesten, a Margitszigeten. Éppen szerelt, amikor a baleset történt. Kollégája kezdte újraéleszteni, majd a mentők is lemásztak hozzá, de már nem tudtak rajta segíteni. Testét a tűzoltók emelték ki a tíz méteres mélységből. A balesetet vizsgálja a munkaügyi hatóság és a rendőrség. A beruházásért felelős cég a vizsgálatok után ígért részletes tájékoztatást.

Házra zuhant a repülő

Lakóházra zuhant egy kisrepülő az amerikai Georgia államban. A kétmotoros Cessna egy közeli repülőtérre tartott, amikor becsapódott az épületbe. A pilóta életét vesztette, a házban élők közül senki nem sérült meg. Már megtalálták a gép fekete dobozát. A légügyi hatóság egyelőre csak annyit közölt, hogy a gépet vezető férfi jelezte az irányítótoronynak, hogy gond van a robotpilótával. Ezután nem sokkal lezuhant.

40 métert zuhant, szörnyethalt

Tapasztalt, összeszedett hegymászónak ismerték társai azt a 36 éves magyar férfit, aki 40 méter magasból zuhant le egy erdélyi sziklafalról. A baleset szombaton délután történt az erdélyi Kőközi szorosban. A férfihoz mentőhelikoptert is hívtak, de az életét már nem tudták megmenteni.

Repülő száguldott az autóba

Meghalt egy kisrepülő pilótája Szicíliában, amikor egy országútra zuhant. Kínában is hasonló baleset történt, ott egy személyzet nélküli mini-repülőgép csapódott bele landolás közben egy parkoló autóba. A repülő és a kocsi is összetört, mivel azonban a sofőr nem volt az autóban, senki nem sérült meg.

A Duna-parti kövekre zuhant

Tíz méter magasból zuhant a Duna partra egy fiatal Budapesten péntek délután. A rakpart támfalán lévő létrán akart lemászni a folyóhoz. Úgy tudjuk: részeg volt, valószínűleg elszédült és megcsúszott. A tűzoltóknak először egy kötélpályát kellett kiépíteniük, amihez egy speciális hordágyat csatlakoztattak. Így hozták fel a fiatalt, aki súlyos sérülésekkel került kórházba.

Lakóházra zuhant a család gépe

Hárman meghaltak egy öttagú családból, amikor repülőjük lakóházakra zuhant Kaliforniában. A szülők három gyerekükkel egy disneylandi kirándulásból tartottak hazafelé, amikor kisgépük ismeretlen okból lezuhant. A becsapódás után a gép azonnal kigyulladt, a két lakóház pedig, amelyre rázuhantak, teljesen leégett.

Áruházra zuhant a kisrepülő

Áruházra zuhant egy kisrepülőgép az ausztráliai Melbourne-ben. A pilóta és négy vakációzni induló amerikai utasa meghalt. A földön senki sem sérült meg, a szerencsétlenség ugyanis még a bevásárló központ nyitása előtt történt.

Tengerbe zuhant egy orosz repülő

A Fekete-tengerbe zuhant egy orosz katonai repülő. A Szíriába tartó gépen 92-en voltak. Ezen utaztak az orosz hadsereg világhírű Alekszandrov kórusának tagjai, akik egy szíriai orosz katonai támaszponton adtak volna újévi koncertet. Túlélőkről egyelőre nincs hír. Az orosz hatóságok szerint nem terrortámadás okozta a katasztrófát.

 ÉLETVESZÉLYES: 10 métert zuhant a kiránduló

Eszméletlenül, a sziklafal előtt feküdt a kiránduló. Az orvosok itt látták el a sérüléseit. A 21 éves férfi több mint tíz métert zuhant, majd 30 métert gurult a meredek lejtőn. A baleset még vasárnap délután történt a Rám szakadékban.

Túlélte a 20 méteres zuhanást

Még mindig életveszélyben van az az ipari alpinista, aki múlt pénteken zuhant le mintegy 20 méter magasból Szegeden. Egy 10 emeletes panelház szigetelését ellenőrizte, amikor a 6. magasságából a betonra esett. A testnevelés szakos tanárként is dolgozó alpinista magánál volt a zuhanás után, a szemtanúk beszélni is tudtak vele, amíg megérkezett a segítség. Egyikük, aki a mentőket hívta, nyilatkozott az RTL Híradónak.

Üzemanyag hiány miatt zuhantak le

Kifogyott az üzemanyag a brazil focistákat szállító repülőgépen, ezért zuhant le, mielőtt elérte volna kolumbiai célját - közölték a kolumbiai hatóságok a gép fekete dobozainak első vizsgálata után. A gyanú szerint a pilóta tudta, mit kockáztat, és azért nem szólt erről időben a földi irányításnak, mert abban bízott, még épp le tudja majd tenni a gépet.

Jég csapódott a kocsiba


szerző:
2016.11.15. 18:10
Jég csapódott a kocsiba

Egy hatalmas jégtábla zuhant le egy kamion tetejéről és törte össze a mögötte haladó kisteherautó szélvédőjét a 89-es úton. A kamiont követő kocsi vezetője a jég- és szilánkdaraboktól könnyebben megsérült, de arra elég ereje maradt, hogy biztonságosan lefékezze autóját. A téli fagyok idején rendszeresen látni teherautókról lezúduló jégdarabokat. Az általunk megkérdezett szakértő szerint ilyenkor a legfontosabb, hogy gyorsan reagáljon a hátul haladó autós.

Három emeletet zuhant a munkás

Megműtötték, de még mindig az intenzív osztályon ápolják azt a férfit, aki pénteken három emelet magasból zuhant le egy építkezésen a XIII. kerületben. A súlyos balesetet az okozta, hogy elszakadt egy sodronykötél, mivel nem bírta el az 5 tonnás vasbetonköteget és felborította az állványt, amelyen az áldozat állt. Úgy tudjuk végtagjai több helyen eltörtek és a gerince is megsérült.

Felderítő repülő zuhant le

Öt ember meghalt, amikor nem sokkal felszállás után lezuhant egy katonai kisrepülő Málta nemzetközi repülőterén reggel. A luxemburgi felségjelzésű kétpropelleres gépen francia állampolgárok utaztak, akik felderítésre készültek Líbia felett: drog- és menekültcsempészek tevékenységét kellett volna megfigyelniük.

Kizuhant a harmadikról, túlélte

Három emeletet zuhant, de túlélte egy 19 éves lány. A harmadikról esett ki Hajdúszoboszlón még kedden. Úgy tudjuk, az erkélyről meg akarta nézni, hogy megvan-e még a biciklije, amit az utcán hagyott lelakatolva. De olyan mélyen hajolt le, hogy kiesett. Körülbelül 15 métert zuhant. Életveszélyes állapotban vitték kórházba.  

Nem a pilóta a felelős a balesetért

Nem a pilóta felelős azért, hogy májusban lezuhant egy szúnyogirtó repülőgéppel, ezt állapította meg a Nemzeti Közlekedési Hatóság a Kisalföld értesülése szerint. A pilóta elvesztette uralmat a gép felett és Győr határában fákat letarolva egy erdős területen lezuhant. A gép kigyulladt, a pilóta szinte karcolásokkal megúszta. Állítólag az üzemanyag ellátással lehetett probléma.

Rutinos pilóta zuhant le a vitorlázógéppel

Egy beakadt kábel miatt zuhanhatott le a vitorlázó gép szombat délután Kaposújlaknál. Nem sokkal a felszállás után történt a baleset. A repülő mellé készített tartalékkábel akadt bele valamiért a gépbe, ez fékezte le a repülőt, ami körülbelül 10 méteres magasságból csapódott a földbe.  Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a 72 éves pilótának még mindig súlyos az állapota.

6 métert zuhant a túrázó fiú


szerző:
2016.08.22. 18:17
6 métert zuhant a túrázó fiú

Agyrázkódása és mellkassérülése lett egy 15 éves fiúnak, aki a Bakonyban zuhant le több méter magasból. Úgy tudjuk, a családjával kirándult Bakonynána térségében a római fürdőnél, amikor megcsúszott és a patakmederbe esett. Mentőhelikopterrel vitték kórházba.

 

Pláza elé zuhant egy kocsi

Egy bevásárlóközpont bejárata elé zuhant egy kocsi a chilei fővárosban. Az idős sofőr kisebb sérülésekkel túlélte a balesetet. Nem ez volt az első ilyen baleset Santiagóban. A korábbiról egy térfigyelő kamerák is készítettek felvételeket.

Érettségi közben zuhant le

Súlyos gerinc- és csípőzúzódást szenvedett, azóta is rémálmok gyötrik. Öt méter magasból zuhant a padlóra a testnevelés érettségije közben egy 19 éves lány Kecskeméten. Az eset még június közepén történt. A lánynak az egész nyarat az ágyban kell töltenie. Azt a rendőrség vizsgálja, miért szakadhatott el a kötél.

Kertbe zuhant a lőszerszállító

Lezuhant egy éles lőszereket szállító teherautó az M1-es autópályáról Tatabánya közelében. A sofőr 200 ezer lövedéket vitt volna Csehországból Debrecenbe, amikor hátulról belérohant egy kamion és letolta az útról. A teherautó egy kertbe zuhant, a sofőr súlyosan megsérült. Rakománya szétszóródott az úttesten és az árokban. 20 km-es dugó alakult ki, ugyanis órákra lezárták a sztrádát.

Kivágott fákra zuhant, tűzoltók mentették

6-8 métert zuhant a hegyoldalról Nagykovácsiban egy 35 éves túrázó. A férfi kivágott fákra esett, eltört a lába. Ráadásul a helyszínre érkező mentők attól féltek, hogy gerincsérülése is van. A baleset az erdőben történt, a tűzoltóknak nem volt könnyű dolguk a megsérült férfi szállításával. Hordágyra tették, és egymásnak adogatták, hogy kijutva az erdőből a mentők kórházba vihessék.

Így mentették a Nagykovácsiban lezuhant turistát

Speciális hordággyal mentették ki azt a férfit, aki több métert zuhant egy meredek partoldalon Nagykovácsiban. 

Videón a Nagykovácsiban lezuhant turista mentése

A 35 év körüli férfi Nagykovácsiban a Berkenye utca végén csúszott meg egy 6-8 méter magas partoldalon. Innen csúszott a kivágott fák közé. A túrázóhoz először a fővárosi hivatásos tűzoltók és a nagykovácsi önkéntes tűzoltók érkeztek ki.

Folyóba zuhant a világháborús gép

Egy II. világháborús repülő zuhant a Hudson folyóba New York és New Yersey között. A becsapódásról felvétel is készült. Az egyszemélyes gépen csak a pilóta utazott, aki vészjelzést adott le, mielőtt a vízbe zuhant. A búvárok sokáig kutattak utána, már csak a holttestét találták meg.

Fák közé zuhant, és kigyulladt a repülő

Letarolta a fákat, lezuhant majd kigyulladt egy szúnyogirtó kisrepülő Győr határában. A pilóta csodával határos módon túlélte, karcolásokkal megúszta a péntek este történt balesetet. Most a győri kórházban ápolják, de napokon belül hazaengedik. A közelben lakók látták, amikor a gép zuhanni kezdett. Az egyik szemtanú elmesélte az RTL Híradónak a történteket, azt mondta, hogy időnként egyszerűen leállhatott a kisgép motorja. Még vizsgálják, hogy mi okozhatta a balesetet. A dél-szláv háborút is megjárt Dromedart két hete vásárolta a győri  városüzemeltetési cég.

Aknába esett 7 méter zuhanás után

Súlyos gerincsérüléseket szenvedett az a munkás, aki hét métert zuhant és szerelőaknába esett hétfőn a IX. kerületben. Az épületben falakat bontottak, a férfi az első emeleti födémről zuhant le. Tűzoltók mentették ki. Miután az aknában stabilizálták az állapotát, speciális gerincágyra fektették és kötelek segítségével húzták ki. Végig filmezték a mentést.

„Nem történt semmi rendkívüli a gépen”

Tengeralattjárókkal keresik a Földközi-tenger mélyén, a csütörtökön lezuhant egyiptomi gép roncsait. A feketedobozokat akarják minél előbb megtalálni, hogy végre kiderüljön: mi okozta a tragédiát. Eközben nyilvánosságra hoztak egy rádiófelvételt, amely a pilóták és a légiirányítók közötti beszélgetést rögzítette. Ebből az derül ki: semmi rendkívüli nem volt a gépen, minden rutinszerűen történt.

Felszállás közben zuhant vissza a vitorlázó

Lezuhant egy vitorlázó repülő szombat este a Gyöngyös melletti Pipishegyen. A baleset felszállás közben történt, a gép pilótáját most is kórházban ápolják. Úgy tudjuk, gerincsérülést szenvedett. Azt, hogy miért zuhant le a gép, még vizsgálják.

Előbb lezuhant, aztán felborult vele a mentő

A vizes vébé épülő Duna parti úszóstadionján dolgozott az a férfi, aki múlt szombaton rövid időn belül kétszer is balesetet szenvedett. Először az építkezés állványáról zuhant le. A mentőautó már majdnem a kórházba ért vele, ám alig 50 méterre a céltól karambolozott és felborult. Ekkor sérült meg másodszor, de a mentőkocsi személyzetét is kórházba kellett szállítani.

40 métert zuhant


szerző:
2016.04.10. 18:05
40 métert zuhant

Elesett és lecsúszott egy 40 méteres, meredek domboldalról egy 15 éves lány. A baleset az eplényi sípálya közelében történt. Súlyos fej és lábsérülésekkel került a veszprémi kórházba. Úgy tudjuk, hogy fényképet akart készíteni, társaival ezért másztak fel a magaslatra.

Patakmederbe zuhant a hídról

Több méter mély patakmederbe zuhant egy hídról egy fiatalember hétfőn este Egerben. Mentőt kellett hozzá hívni. A környék a helyi fiatalok kedvelt találkozóhelye, kollégium és középiskola is van a közelben. Stábunk ma a helyszínen járt, most is sokan voltak ott, megkérdeztük, pontosan hogyan történhetett a baleset.

Szikláról zuhant a patakba

Négy méterről zuhant a Cuha-patakba egy turista a Bakonyban. A férfit súlyos törésekkel szállították a győri kórházba, de nincs életveszélyben. Egy hete szintén a Bakonyban egy fiatal zuhant a mélybe. A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy még egy egyszerű túrára is megfelelően fel kell készülni.

Sziklafalról zuhant le a 14 éves fiú

Szakadékba zuhant és súlyosan megsérült egy 14 éves fiú a Bakonyban vasárnap délután. Egy sziklafalról esett le, 16 méter magasból, a Gaja-patak völgyében. Tűzoltók mentették ki, mert a baleset olyan helyen történt, amit autóval nem lehet megközelíteni.
A mentők ezután tudták kórházba vinni. A fiú most is ott van, az állapotáról nem adtak felvilágosítást.

Húszéves volt a pilóta

Egy húsz év körüli fiatal vezette a pénteken lezuhant kisrepülőt. Úgy tudjuk: tavaly szerezte meg az engedélyét. A Gödöllő mellett történt balesetben ketten szörnyethaltak. Egyelőre nem tudni mi okozhatta a szerencsétlenséget. A Magyar Repülő Szövetség elnöke a Híradónak azt mondta: hasonló baleset hirtelen manőver miatt történhet.

Repülőgép-baleset: a pilóta és utasa is meghalt

Ketten szörnyethaltak, amikor lezuhant egy kisrepülő Gödöllő közelében. Még nem tudni, miért történt a szerencsétlenség. A pilóta mellett az egyik ismerőse volt a gépen. Péntek délután szálltak fel a gödöllői repülőtérről. Amikor a gép eltűnt a radarról, azonnal keresni kezdték. Végül csak ma reggel, egy szántóföldbe csapódva találták meg. A két férfin már nem lehetett segíteni.
 

Senki nem élte túl a légi szerencsétlenséget

Lezuhant egy utasszállító Oroszországban. A repülő az Egyesült Arab Emírségekből tartott a Don folyó melletti Rosztovba, amikor a reptéri pályától pár száz méterre a földbe csapódott. A fedélzeten lévő 62 ember közül senki nem élte túl a katasztrófát. Magyar áldozatokról nincs információ. A katasztrófát egy térfigyelő kamera is felvette.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való