Külföld

Szörnyethalt a chilei exelnök

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. február 6. 20:52

Helikopterbalesetben meghalt Sebastián Piñera volt chilei elnök, rajta kívül még hárman voltak a gépen, ők túlélték a balesetet.

Helikopterbalesetben meghalt Sebastián Piñera volt chilei elnök, írja az MTI a La Tercera  és a La Nación értesüléseire hivatkozva.

A La Nación tájékoztatása szerint a helikopter négy utasával, köztük a volt elnökkel a fedélzetén a déli Los Ríos régióban zuhant egy tóba. Piñera barátja, José Cox üzletember házát hagyta el, amikor felszállt a helikopterrel. A helikopteren volt Ignacio Guerrero üzletember, Guerrero és Magdalena Piñera fia, valamint a volt elnök, és a gép pilótája.

A La Tercera hatósági forrásokra hivatkozva annyit közölt, hogy a Robinson R66 típusú helikopter három másik utasát életben találták a mentőszolgálatok. 

A SENAPRAD chilei katasztrófavédelmi ügynökség megerősítette egy helikopter lezuhanását a déli Lago Ranco település mellett, egy halottról és három sérültről számoltak be.

Sebastián Piñera 74 éves volt, 2010 és 2014 illetve 2018 és 2022 között volt Chile elnöke, írja a Reuters.

Piñera sikeres üzletemberként lett először elnök, első ciklusa alatt elérte a gazdaság gyors növekedését és a munkanélküliség meredek csökkenését. Második elnöksége már nem volt ennyire sikeres, 2018 és 2022 között többször is tüntettek ellene, az emberi jogok megsértésével vádolták.

Első kormányának egyik csúcspontja, amelyet maga Piñera is gyakran emlegetett, az Atacama-sivatag alatt rekedt 33 chilei bányász látványos megmentése volt 2010-ben. 

Nyitókép: Sebastián Vivallo Oñate/Agencia Makro/Getty Images

#Külföld#chile#Sebastián Pinera#elnök#helikopterbaleset#lezuhant#meghalt#halál

Címlapról ajánljuk