Híradó

„Azt látták, hogy egy sikoly, és hogy zuhan” – megszólalt az RTL Híradónak a Jordániában elhunyt magyar fitneszedző fia

Debreczeni CsillaDebreczeni Csilla

2023. szeptember 27. 18:21

Kozma Zsuzsáról az terjedt el a közösségi médiában, hogy szelfizés közben érte a tragédia, ezt azonban cáfolta az RTL Híradónak az elhunyt fia. Ő úgy tudja, hogy édesanyja a tájat fotózta, amikor lezuhant egy szikláról a Közel-Keleti országban. Családját, kollégáit és követőit sokkolta halálhíre.

Kozma Zsuzsának a mozgás volt a mindene. Mottója szerint rendszeres tornával és tudatos táplálkozással a betegség megelőzhető. Erre ő maga volt a legjobb példa, 50 év felett is kirobbanó formában volt. Évtizedek óta rendszeresen tartott edzéseket, gyerekeknek és időseknek, ő dolgozta ki a Fittmóka edzést. Fia megtörve beszélt édesanyjáról az RTL Híradónak.

„Egészségesen élt nagyon. Gyógyszerellenes volt, alkoholellenes volt, cigarettaellenes volt. Az egész világot meg akarta váltani, hogy egészséges legyen mindenki. 104 éves bácsit is tornáztatott, ezért volt Magyarországon ismert, mert mindenkit meg tudott mozgatni. Ő tiszta szívből csinálta, az egészet” – mondta könnyek közt Vitos Norbert Elemér.

Kozma Zsuzsa szenvedélye a fitnesz mellett az elmúlt években a túrázás lett. Családjával, kollégáival és követőivel is rendszeresen megosztotta élményeit. Múlt szombaton Jordániába indult. Vasárnap az egyik leghíresebb világörökségi területre, Wadi Rumba érkezett társaival. Másnap hajnalban történt a tragédia.

„Este ott aludtak a sátorban. Napfelkeltekor meditált, felállt, elindult visszafele és megcsúszott, majd leesett. Elvileg ott páran végignézték. A 20 fős társaságból mondták, hogy ők azt látták, hogy egy sikoly, és hogy zuhan” – mondta az elhunyt fia, aki cáfolta, hogy szelfizés közben történt a tragédia.

Tájat fotózott. Ebből a tájfotózásból szelfizés lett, mert ugye ezt sokkal jobban fel lehet kapni a médiának.

Az 53 éves nő 20 métert zuhant a sziklás terepen. A hatóságok egyik testvérét értesítették a történtekről. Fiai nem értik, hogy ők miért csak órákkal később, este tudták meg, mi történt. Azt mondják, egyelőre csak teszik a dolgukat, intézik a hazaszállítást. Felfoghatatlan számukra, hogy ilyen váratlanul elvesztették az anyjukat.

Hozzászólna?

 

További részletek az RTL Híradó riportjában.

#Híradó#Videó#Belföld#top hírek#kozma zsuzsa#fitness#edző#lezuhant#jordánia#szikla#gyász

Címlapról ajánljuk