KERESÉS search-close

busz

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "busz"

Egy hat hónapos baba is megsérült a karambolban

Egy hat hónapos kisbaba is megsérült, amikor két kocsi és egy menetrendszerinti busz ütközött Miskolcon csütörtök reggel. A gyerek anyja vezette azt az autót, amelyik valamiért keresztbe fordult a busz előtt, egy másik kocsi ezután hajtott beléjük. A balesetben összesen négyen sérültek meg.

Az ország legjobb busz, troli- és villamosvezetői versenyeztek

Az ország legjobb busz, troli- és villamosvezetői versenyeztek Miskolcon. Az egyik feladat például az volt, hogyan lehet úgy áthaladni egy kapun villamossal, hogy ne essen le a kapura tett teniszlabda. A legjobbak az Európa-bajnokságon indulhatnak majd.

 

A busz vezetője hibázhatott

Nem tette ki az elakadásjelzőt és lámpát sem kapcsolt a lerobbant busz sofőrje, halálos baleset gondatlan okozásáért emelhetnek vádat ellene. Egy 63 éves asszony halt meg, amikor a kocsi, amiben utasként ült, nekiment az út szélén veszteglő járatnak. Az általunk megkérdezett szakértő azt mondja, ha leáll a kocsink, mindent meg kell tenni, hogy a többi sofőr időben észlelhesse a problémát.

Nagyon részeg volt a sofőr, ezért borult fel a busz

Nagyon részeg volt a sofőr, ezért borult fel egy munkásokat szállító busz 2017 nyarán Cegléd közelében. A férfi körülbelül fél liter pálinkának megfelelő alkoholt ivott meg, mielőtt a járműbe ült. A buszon 20 ember utazott, közülük 17-en sérültek meg, egy ember maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Korábban buszt, most teherautót lopott

Részegen ellopott egy kisteherautót, majd fának ütközött vele egy ceglédi férfi múlt pénteken. Kiderült: februárban Kecskeméten szintén ittasan feltört több buszt és az egyiket be is akarta indítani. Akkor is elfogták, de nem tartóztatták le, csupán arra kötelezték, hogy lakhelyét nem hagyhatja el. Hétfőn viszont a bíróság másfél év börtönt szabott ki rá.

Bulizót gázolt halálra a busz Tatabányán

Valószínűleg buliból hazafelé tartó fiatalt gázolt halálra ma hajnalban egy menetrendszerinti busz Tatabányán. A 24 éves férfi az úton sétált, amikor a járat elütötte, azonnal meghalt. A busztársaság szerint sofőrjük 16 éve vezet balesetmentesen, és lassabban is haladt, mint a megengedett sebesség, de mire észrevette a gyalogost, már nem tudta elkerülni az ütközést.

Videón az elkötött busz és az üldöző rendőrök

Egy részeg fiatalember csütörtök hajnalban indított el Szegeden egy alig egyhetes Mercedes buszt. Menni akart vele egy kört, de útközben megijedt az arra járó rendőröktől, és őrült száguldásba kezdett. Végül egy fa állította meg. Nemrég bulizó lányok vittek el egy körre egy buszt, az esetről készült riportot megnézhetik ITT.

 

Soha nem látott tornádó Romániában

Soha nem láttak még akkora tornádót Románia délkeleti részén, mint amekkora kedden alakult ki a térségben. Több arra járó autós is felvette az óriás forgószelet, amely egy teherautót és egy zarándokokat szállító buszt is felborított. Egy közeli faluban pedig tetőket és elektromos vezetékeket szakított le. 

Büntetést kapott az utas, miután balesetet szenvedett a busz

Igazságtalannak tartja a büntetést az utas, aki azután kapott bírságot, hogy a busz, amelyiken utazott, balesetet szenvedett. Tavaly májusban a Szegedről Győrbe tartó menetrendszerinti járat Székesfehérvárnál az árokba borult és 25-en megsérültek. Az egyik utas a múlt héten levelet kapott, hogy 15 ezer forintra büntetik, mert nem volt bekötve. Vele együtt 31-en kaptak bírságot.

Szakadt volt a gumija a diákokat szállító busznak

Szakadt volt a gumija a busznak, amelyikkel diákokat utaztattak úszásoktatásra - a halásztelki gyerekek le is fotózták, majd ezután az egyik szülő feljelentést tett. Az általunk megkérdezett szakértő szerint rendkívül balesetveszélyes ilyen állapotú gumikkal utasokat szállítani.

Rosszul lett a buszsofőr, az utasok a fának kormányozták a buszt

Az utasok kormányozták fának a buszt, miután rosszul lett a sofőr. A baleset csütörtök este történt Budapesten, egy súlyos és két könnyű sérültet láttak el a mentők. Egy dél-afrikai turistacsoportot vitt a busz. Az utasok először azt vették észre, hogy a sofőr nem kanyarodott be a szokott helyen a szállodához. Ekkor előre szaladtak, és látták, hogy a férfi már nem tudja irányítani a buszt.

Buli után lopta el a csuklós buszt a három részeg lány Sándorfalván

Buli után buszt loptak - részegen kötött el egy csuklósbuszt három lány a sándorfalvi állomásról két hete. Az esetről először a Délmagyarország számolt be. A lap információja szerint a busszal bejárták a környező tanyavilágot és Szegedre is elmentek, hogy ott cigit vegyenek. A buszozás közben videót is készítettek. Időközben a rendőrök is tudomást szereztek a lopásról, és elfogták a lányokat.

FÉKTELEN: Bulizó lányok loptak el egy menetrend szerinti buszt

Bulizó lányok loptak el egy menetrend szerinti buszt Sándorfalván. A két hete történt eset most derült ki. A három fiatal egy állomáshoz közeli szórakozóhelyről tartott hazafelé, amikor kitalálták, hogy beülnek az ott parkoló buszba. Nem volt nehéz dolguk, mert a járműben benne volt az indítókulcs. Több órán át buszoztak, jártak Szegeden is. Egyikük a telefonjával fel is vette az önfeledt szórakozást.

Tettrorizmussal vádolhatják az olasz iskolabusz sofőrt

Amatőr videók kerültek nyilvánosságra a szerdai, olasz iskolabusz-drámáról. Kevésen múlott, hogy időben ki tudtak menekülni a gyerekek a járműből, mielőtt a késsel fenyegetőző sofőr felgyújtotta azt Milánó közelében. A diákok beszámolói szerint a szenegáli számrazású, 47 éves olasz férfi a római kormány bevándorlási politikája ellen akart tiltakozni.

Csak vészfékezéssel tudta elkerülni az ütközést

Hajmeresztő előzést rögzített egy busz fedélzeti kamerája a napokban Pécsen. A megállóból kihajtó buszt előzte meg egy autó, ami a manőver után azonnal bekanyarodott a busz előtt. A sofőr csak vészfékezéssel tudta elkerülni az ütközést. Szerencsére nem volt utas a járaton, ezért nem sérült meg senki. Az általunk megkérdezett szakember szerint kevesen tartják be azt a szabályt, hogy segíteni kell a buszok kihajtását a megállóból.
Nézőnktől is kaptunk szabálytalan előzésről készült videót, ide kattintva megnézheti.

 

SZABÁLYTALANSÁG: Újabb hajmeresztő előzés

Újabb hajmeresztő előzést vett fel az egyik pécsi helyi busz kamerája. És egy budapesti autóstól is kaptunk szabálytalan előzésről felvételt. Záróvonal, piros lámpa és két villamos sem "zavarta" a sofőrt, hogy szabálytalanul előzzön.

Leszállt a buszról, ami halálra gázolta

Leszállt a buszról, ami halálra gázolta. Meghalt egy idős asszony Egerben miután információink szerint a busz alá esett, amin utazott. A sofőr valószínűleg ezt nem vette észre és áthajtott a 80 éves asszonyon. A rendőrség és a busztársaság is vizsgálja, pontosan hogyan történt a tragédia.

Sportautó karambolozott busszal a Mecsekben

Életveszélyes koponyasérülést szenvedett az a férfi, aki sportautójával egy busznak ütközött a Mecsekben csütörtök délután. A sofőr beszorult a busz alá került roncsba, a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk. A mentésről készült felvételeket megnézhetik ITT

BRUTÁLIS: Tűzoltók vágták ki a roncsból a sportautó sofőrjét

Életveszélyes koponyasérülést szenvedett az a férfi, aki sportautójával egy busznak ütközött a Mecsekben csütörtök délután. A Pécsről Abaligetre tartó menetrendszerinti járaton harmincan utaztak, közülük egy középkorú nő sérült meg, őt kulcscsonttöréssel szállították kórházba.

HAJMERESZTŐ: Újabb elképesztő előzést vett fel a busz kamerája

Egy pécsi helyi járatú busz kiengedett egy másik buszt a megállóból, mire ketten is leelőzték: az első mind a két busz mellett elment, a második viszont csak a hátsó mellett, majd a két jármű között gondolt egyet és befordult jobbra, a következő utcába. A busz szinte állóra fékezett – csak azért nem történt tömegbaleset, mert nem voltak utasok a járművön.

Így élnek azokban a falvakban, ahol nem áll meg a busz

A Fókusz stábja útra kelt és olyan elnéptelenedett településekre látogatott el Magyarországon, amelyekben csupán néhány fő lakik és annyira eldugottak, hogy legtöbbször még a távolsági buszok sem mennek be oda.

Megpróbált ellopni egy buszt, a bíróság hazaengedte

Soha többé nem akar buszra szállni, ezt mondta stábunknak az a férfi, aki szombat hajnalban megpróbált ellopni egy buszt Kecskeméten. Több járművet is feltört, egyet be is indított, de a kézifék kifogott rajta. Az ügyészség kérte, hogy tartóztassák le, de a bíróság hazaengedte. Annak ellenére, hogy férfi büntetett előéletű és csak feltételesen van szabadlábon.

Részeg lehetett, buszba tolatott

Szemtanúk szerint részeg volt az a férfi, aki egy busz oldalának tolatott Miskolcon. Egy ház belső udvaráról akart kiállni, nagyon gyorsan ment, és egyenesen a városi busz csuklós részébe csapódott. A kocsi beszorult, a tűzoltóknak kellett kihúzni. Az autós tolatás közben a járdán is átszáguldott, a környékbeliek szerint csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia.

Nem volt jegye, szilánkosra törte a buszsofőr karját

Szilánkosra törte a buszvezető karját egy dühös utas Pécsett, az eset még tavaly nyáron történt, a rendőrség most zárta le a nyomozást az ügyben. A férfi azon dühödött fel, hogy a sofőr leszállította a buszról, mert nem volt jegye. Először a sofőrfülkét ütötte meg, aztán többször a buszvezetőt is, végül pedig kicsavarta a karját. 

A kocsordi óvoda kerítésének csapódott a moldávokkal teli busz

Utasokkal teli busz csapódott a helyi óvoda kerítésének a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kocsordon. Valószínűleg nem mindenki használt biztonsági övet, mert az ütközésben többen megsérültek az arcukon. Voltak, akiket kórházba kellett szállítani. A buszon 21-en utaztak, moldávok, akik Lengyelországba tartottak. 

Megdobta a patka, busznak rohant

Kocsijával a szembe jövő busznak ütközött és meghalt egy autós Bátonyterenyén délelőtt. A balesetet az okozta, hogy az autó nekiment a padkának, ami megdobta, egyenesen a busz elé. A kocsit egy idős férfi vezette, holttestét a tűzoltók emelték ki a roncsból. A buszon a sofőrön kívül egy utas volt, nekik nem esett bajuk.

Fejkamerával rögzített a biciklis, ahogy elsodorta a busz

Biciklist sodort el egy BKV busz Budapesten! A kerékpáros kamerája felvette, ahogy a megállóba soroló 23-as járat fellökte őt a Boráros térnél. A sofőr azt állította, hogy nem vette észre a kerékpárost, aki a szélső sávban haladt.

BKV busz sodort el egy kerékpárost a Boráros térnél

Biciklist sodort el egy BKV busz Budapesten. A kerékpáros kamerája vette fel, ahogy a megállóba soroló 23-as járat felborította őt a Boráros térnél.

ÉLETVESZÉLYES: biciklist sodort el egy busz Budapesten

Biciklist sodort el egy BKV busz Budapesten. A kerékpáros sisakjára rögzített kamera vette fel, ahogy a megállóba soroló 23-as járat fellökte őt a Boráros térnél. A biciklis azt mondta, akár be is eshetett volna a busz alá.

A szőlőhegyen kanyargott a távolsági busz

Nem kívánt kirándulásra vitte az utasokat a távolsági busz sofőrje. Vasárnap délután a Zalaegerszegről Pécsre tartó helyközi gyorsjárat, látszólag ok nélkül majdnem háromnegyed órás kitérőt tett a Nagykanizsa melletti szőlőhegyen.

Kitört ablakkal szállított utasokat a busz

Kirobbant a helyéről egy busz ablaküvege menet közben, miután sószóróval ütközött Budapesten az Erzsébet-hídnál – ezt állítják az utasok. Többen videót készítettek arról, hogy a járat tovább megy a kitört üveggel. Az utasok szerint hiába szóltak a sofőrnek, hogy álljon meg. A járatot a BKK egy alvállalkozója üzemelteti, ott belső vizsgálatot indítanak. Úgy tudjuk: a sofőr elismerte felelősségét.

BUSZ A VÍZBEN: Gyorsan ment a sofőr, csatornába borult a busz

Félig ellepi a víz az oldalára borult buszt, mellette gazdátlan kabát lebeg a vízben. Kunszentmiklós és Tass között történt a baleset tegnap este. A rendőrség szerint a sofőr gyorsabban ment a kelleténél, ezért sodródott le a havas útról. A busz ezután átfordult a szalagkorláton és a Kunsági Főcsatornába borult.

Kigyulladt egy menetrendszerinti busz

Pécs sűrűn lakott nyugati városrészében, egy forgalmas buszmegálló közelében kapott lángra a jármű, a tűz az egész motorteret beborította…

A buszvezető és a balesetet okozó autó sofőrje ellen is vádemelést javasolnak

A buszvezető és a balesetet okozó autó sofőrje ellen is vádemelést javasol a rendőrség az M3-as autópályán két évvel ezelőtt történt buszbaleset miatt. A turistacsoport a bécsi adventi vásárról tartott hazafelé, amikor buszukat egy autó előzni kezdte, megcsúszott és eléjük vágódott. A busz fékezni próbált, de felborult. A szerencsétlenségben 5-en meghaltak, több mint harmincan pedig megsérültek.

 

Letöltendő börtönt kaptak a cementes zsákot dobáló fiatalok

Letöltendő börtönt kapott az a két fiatal, akik cementes zsákkal dobták be egy kamion szélvédőjét az M7-es autópályán. Nem ez volt az egyetlen eset, amikor kárt okoztak. Máskor kővel dobták be a szemből érkező buszok szélvédőjét, többszázezer forintos kárt okozva. Most mindketten arról beszéltek a bíróságon, hogy nagyon megbánták a tettüket.

 

Ingyenes lesz a tömegközlekedés Luxemburgban

A Nagyhercegség miniszterelnöke jelentette be. Az intézkedés minden részletét még nem dolgozták ki, a szakszervezetek tiltakoznak, a kormányfő azonban azt ígéri, hogy legkésőbb 2020-tól nem kell majd fizetni a vonatokon, villamosokon és buszokon. Az októberben újraválasztott Xavier Bettelnek nem ez az egyetlen merész terve.

Lakóházba csapódott egy menetrendszerinti busz

Lakóházba csapódott egy menetrendszerinti busz reggel Szigetváron. Egy terepjáróval karambolozott, az ütközéstől mindkét jármű letért az útról. A terepjáró vezetője és a busz egyik utasa sérült meg, a baleset miatt rövid ideig áram sem volt a környéken, mert a busz az egyik villanyoszlopot is kidöntötte. A házban élő család a robajra ébredt fel.

Turistabuszba rohant a kamion az M1-esen

Álló turistabuszba rohant egy kamion hajnalban az M1-esen Ács közelében. Az ukrán turistabusz információink szerint műszaki hiba miatt vesztegelt a leállósávban, amikor a román kamion belerohant. Összesen 32-en utaztak a buszon, közülük hárman sérültek meg, valamint a kamion sofőrjét is kórházba vitték. Valószínűleg elaludt a volánnál. 

Kis híján szakadékba kanyarodott a kolumbiai buszsofőr

Hajmeresztő helyzetbe manőverezte buszát egy kolumbiai sofőr, aki nem tudott bevenni egy éles kanyart egy szerpentines hegyi úton. Még az után sem adta fel, hogy áttörte a szalagkorlátot, csak akkor állt meg, amikor a jármű félig a mélység felett lógott.

FELHÁBORÍTÓ: Majdnem elgázolták a gyalogost a zebrán

Meg kell állnia a zebrán a gyalogosnak, mert az autó nem fékez. Később viszont megáll, pont a zebrán. A sofőr még mond is valamit a szabályosan átkelő férfinak, mielőtt továbbhajt. A felvételt egy busz kamerája rögzítette kedden este Pécsen.

Megúszta az ütközést, majd elgázolta egy autós

Az ütközést karcolások nélkül megúszta, majd egy autós elgázolta az út szélén álló sofőrt, aki súlyosan megsérült. A baleset szombaton este történt Baja közelében, ahol egy menetrend szerinti busz, kocsi és egy traktor ütközött. Sok baleset volt az utakon. Velence közelében fának csapódott egy autó, a 23 éves sofőr a helyszínen meghalt.

50 métert zuhant a busz a Jangce folyóba

Egy utas és a sofőr veszekedése miatt történt tömegtragédia a kínai Csungkingban, ahol néhány napja egy busz a Jangce folyóba zuhant egy 50 méter magas hídról. Legkevesebb 13-an meghaltak

Csoda, hogy nem szakadt le a híd alatta

Kis híján tragédiába torkolt egy felelőtlen buszsofőr eszetlen megmozdulása. Az Arkansas állambeli Beaver Bridge fahídra tilos felhajtani 10 tonnás súly felett, egy távolsági busz ezt jócskán túllépi, még utasok nélkül is. Mindez cseppet sem érdekelte ezt a sofőrt, így egy egészen szürreális jelenetet rögzíthettek a kockázatos átkelés szemtanúi.

Vád alatt a zebrán gázoló buszos

Halálos baleset okozása miatt vádat emelt az ügyészség a buszsofőr ellen, aki zebrán gázolt halálra egy fiatal nőt még februárban. Annak ellenére nem adott elsőbbséget a gyalogosnak, hogy a mellette lévő autós megállt a zebra előtt.

Utasokkal teli busz karambolozott

Utasokkal teli busz és kamion ütközött össze Derecskénél péntek este. Hatan sérültek meg könnyebben. A kamion sofőrje valószínűleg elaludhatott a volánnál, ezért tért át a szemközti sávba.

Tömegszerencsétlenség az M1-es autópályán, 14 sérült

Árokba borult egy busz éjszaka Lébény közelében. 14-en sérültek meg. Többen a busz alá szorultak, ők súlyos sérüléssel kerültek a győri kórházba. A buszon a győri Audi gyár dolgozói utaztak. Úgy tudjuk, a baleset azért történt, mert a sofőr elaludt a volánnál.

Szétvert egy buszt, majd a sofőrt is elgázolta, háromszor

Szétvert egy buszt, majd a sofőrt is elgázolta - méghozzá háromszor - egy fiatal lány Washingtonban. Egy közlekedési vita fajult idáig. Az utasok próbálták lecsillapítani, de nem jártak sikerrel. A nő elment a helyszínről, de a rendőrök elfogták.

Buszt lopott egy férfi


szerző:
2018.08.28. 18:21
Buszt lopott egy férfi

A tolvaj hétfő éjfélkor törte be az út szélén parkoló autóbusz első ajtajának üvegét, majd bemászott a járműbe. Zsebre rakta a kasszában lévő aprópénzt, majd az ottfelejtett kulccsal el is indította a buszt. Egy közeli településre akart menni vele, de útközben gyanús lett a rendőröknek, akik elfogták. Eljárás indul ellene.

Nem engedték meg, hogy vizet igyon a buszon

Egy miskolci buszon a nyári kánikulában a buszsofőr az egyik anyukának nem engedte meg, hogy gyermeke vizet igyon, sőt még rendőrt is hívott a „szabályszegő” édesanyához.

 

Ivott a kisfia, leszállíttatták

Rendőrt hívott a buszsofőr, hogy leszállíttasson egy családot a menetrendszerinti járatról vasárnap Miskolcon. Az anya visszazárható palackból inni adott a buszon a négyéves kislányának, ezért a buszvezető a végállomáson nem indította el a buszt, és kötelezte a családot, hogy szálljanak le. A vitájukat rögzítette egy utas. A közlekedési cég azt állítja, a család nemcsak ivott, hanem evett is a buszon, ez viszont tilos.

Az utas felvételét ide kattintva nézheti meg.

 

BUSZOZÁS: Inni adott kisfiának a buszon, a sofőr rendőrt hívott rájuk

Le kellett szállnia a családnak egy miskolci buszról, mert az anya inni adott a kisfiának. A buszsofőr a rendőröket is kihívta rájuk, de mire kiértek, már leszálltak. A busztársaság szerint a család nemcsak ivott, hanem evett is buszon, márpedig ez tilos. Azt ugyanakkor elismerték, hogy a sofőrjük udvariatlan volt, ezért megrovást kapott.

Buszbaleset: több sérült is válságos állapotban

Válságos állapotban vannak többen a Nógrád megyei buszbaleset sérültjei közül. A 2-es főútról sodródott le a busz, majd árokba borult, és kigyulladt. 13-an sérültek meg.

Nem akarta felengedni a buszra a kerekesszékes utast a sofőr

A mozgáskorlátozott férfi szóváltásba keveredett vele emiatt, ezt videóra is vette. Percekig vitatkoztak, végül a kerekesszékes utas feljutott a járműre. A BKV szerint ilyen esetekben a sofőr dönt, de ezt nem a megfelelő hangnemben közölte.

Halálos buszos baleset


szerző:
2018.08.06. 18:06
Halálos buszos baleset

Munkásokat szállító busszal ütközött egy autó vasárnap délután Zala megyében. A buszsofőr elrántotta a kormányt, hogy elkerülje a karambolt, de hiába. A busz az árokba borult. Az egyik utas könnyebben megsérült. A kocsit vezető 40 év körüli férfi szörnyethalt.

Busznak csapódott, szörnyethalt

Előzés közben csapódott a busznak – szörnyethalt délelőtt egy 62 éves autós a Veszprém megyei Nyírád közelében. Úgy tudni, dolgozni indult, amikor egy nyílegyenes úton elkezdte előzni az előtte haladó autóst. Valószínűleg rosszul mérte fel a távolságot. Kedd délután pedig egy defektes autó miatt történt tömegbaleset az M5-ös autópályán: egy kamionos lökött árokba egy a baleset miatt fékező kisteherautót.

Eltemették az Ikarus tervezőjét

Eltemették Finta Lászlót, a magyar járműgyártás egyik legsikeresebb mérnökét. Nevéhez fűződik az Ikarus 200-as buszcsaládjának megtervezése, amiből világszerte 200 ezer darabot adtak el.

10 órán át műtötték az ápolót

Csak a mentőautó szirénáját és a hatalmas csattanást hallották – ezt mesélte Híradónknak a szolnoki mentőautóbaleset egyik sérültje. A fiú édesanyjával és testvérével utazott a buszon, amikor beléjük vágódott a mentőautó, ami valószínűleg megcsúszott a szakadó esőben. A balesetben ketten meghaltak, 24–en pedig megsérültek. Az életveszélyesen sérült mentőápolót tegnap csaknem tíz órán át műtötték, úgy tudjuk, már jobban.

 

Tragikus baleset: egy szirénázó mentőautó busszal ütközött

A beteg és a sofőr is meghalt, ketten súlyosan megsérültek, a mentőápoló és az orvos, a busz utasai közül 22-en, mindannyiukat kórházba vitték, de három ember kivételével mindenki hazamehetett. A baleset egy hosszú egyenes szakaszon történt, úgy tudni, hogy a megkülönböztető jelzést használó menő előzés közben csapódott a busznak. Feltehetően megcsúszott.

Szakadt gumiabronccsal közlekedett egy csuklós busz

Egy arra járó autós készített felvételt és küldte el a Borsnak. Az RTL Híradónak is nyilatkozott a videó készítője. A férfi azt mondta, hatalmas csattogásra figyeltek fel. Ekkor látták, hogy a busz kerekéből lóg valami. A sofőrnek is szóltak, de az továbbhajtott. A járművet végül a rendőrök állították meg.

TRAGIKUS: buszra várakozók közé csapodótt

Buszra váró utasok közé csapódott egy autó. Egyik várakozó olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházba szállítás után meghalt. Az autó sofőrje is kórházba került, őt a tűzoltók emelték ki a roncsból. A kocsi lebontott egy kerítést is és félig egy ház udvarán állt meg.

Fejével törte be a busz ablakát

Akkorát vészfékezett egy busz Budapesten, hogy az egyik utasa elesett, és a fejével betörte a jármű ajtajának üvegét. A busz kamerája felvette a vészfékezést, de a felvételt nem akarják nyilvánosságra hozni.

Tömegbaleset: villamos és busz ütközött

13-an sebesültek meg, egy utast életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba, miután Debrecenben a belváros egyik legforgalmasabb kereszteződésében egy menetrendszerinti autóbusz és egy villamos ütközött össze szerda délután.

BALESET: elszabadult a BKV-busz


szerző:
2018.05.17. 15:00
BALESET: elszabadult a BKV-busz

A 149-es busz először egy autónak ment neki a belső sávban, majd irányt váltott és egy másik busznak ütközött. Mindez a Szél Kálmán téri végállomáson történt. A 22-es a megállójában állt, utasok is voltak rajta, amikor a vezető nélküli busz belecsapódott.

 

Vízilabdázók busza karambolozott

Vízilabdázók szenvedtek balesetet a 44-es úton Kunszentmártonnál. Buszuk egy kamionnal ütközött. A baleset helyszínén útépítés zajlik. A sportolókat szállító kisbusz elsodort egy munkást, aki a forgalmat irányította. Őt életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Nekihajtott a kanyarodó busznak

Egy pécsi nő a lánya kerékpárjával hajtott neki az éppen kanyarodó busznak. Az ütközéstől leesett, és olyan súlyosan megsérült, hogy mentőhelikopter szállította a pécsi klinikára. Az állapota továbbra is életveszélyes.

 

Bőrszíne miatt szidták a kislányt

Hangosan szidalmaztak egy fekete kislányt egy buszon, Budapesten. Egy férfi állt ki mellette egyedül a buszon, ám ekkor a lányt szidalmazó nő őt nevezte hazaárulónak. A gyerek védelmére kelt férfi Junior Príma-díjas író, aki szerint nem elfogadható, ha hallgatunk, míg egy gyengébbet bántalmaznak.

16 ezres büntetés fagyizásért

16 ezer forintra büntettek egy lányt, mert fagyizott a budapesti 7-es buszon. A szombati esetet a Facebookon posztolta. Azt írta, hogy leszállt volna, amikor az ellenőr szólt neki. Ezt viszont már nem engedte neki.

Busz rohant bele egy kamionba

Busz rohant bele egy kamionba kedd délután a 86-os úton. A kamion építkezés miatt állt az úton, a buszsofőr nem vette észre, ezért rohant bele.

FELVÉTELEN: percek alatt szinte porrá égett a busz

Percek alatt hatalmas lángok borították be a 236-os buszjárat egyik autóbuszát a vecsési bevásárlóközpontnál. Mire a tűzoltók a helyszínre értek már szinte az egész busz égett.

Kimentették a hó fogságából a Szegedre tartó buszt

14 utas volt a Szegedre tartó buszon, amikor megcsúszott a hófúvásban és az árokba hajtott Vasegerszeg közelében.

 

Füstölt, majd teljesen kiégett

Kigyulladt és teljesen kiégett egy menetrend szerinti busz Mátraházánál. Az egyik utas felvételt készített a tűzről. A sofőr azonnal megállt és még időben kimenekítette az utasait.

KIÉGETT: Az utas vette fel, ahogy lángolt a busz

Fekete füst és hatalmas lángok. Teljes terjedelmében égett a Kecskemét és Eger között közlekedő menetrend szerinti járat. Délelőtt gyulladt ki Mátraháza közelében. A felvételeket az egyik utas készítette.

Megcsúszott és busznak csapódott

A szakadó esőben történt halálos baleset a Szabolcs Szatmár Bereg megyei Nagykállónál. Megcsúszott a kanyarban, majd a szemből jövő busznak csapódott egy autó.

Gyógyszertárba csapódott a busz

Teljesen letarolta egy gyógyszertár elejét egy busz a főváros XX. kerületében hajnalban. A baleset egy kisteherautó miatt történt, ami nem adta meg a busznak az elsőbbséget. Négyen sérültek meg, de végül csak két nőt kellett kórházba vinni, őket is csak könnyebb sérülésekkel.

Centiken múlt a karambol

Buszt előzött egy autós a pécsi kertvárosban, de alig maradt helye, hogy visszatérjen a saját sávjába. A szembe jövők és a járat fékezése miatt nem történt ütközés. A veszélyes jelenetet a busz fedélzeti kamerája vette fel.

Nem tudták megmenteni a sofőrt

Két halálos baleset történt néhány óra alatt Bács-Kiskun megyében. Kecskemét belvárosában egy busz és egy kocsi ütközött össze. Az autóban ülő nő azonnal meghalt, férje súlyosan megsérült. Soltvadkertnél pedig egy szabályosan közlekedő kisbusznak csapódott egy autó. Ennek 72 éves sofőrje azonnal meghalt. A kisbusz sofőrje pedig megsérült, de utasával együtt így is megpróbált segíteni az idős férfin.

FELVÉTELEN: lángra kapott az utasokkal teli busz

Kigyulladt egy utasokkal teli busz Tatabányán. A menetrendszerinti járat vezetője szerencsére időben észrevette a lángokat, elkezdte az oltást még a tűzoltók előtt és leterelte a járműről a több mint hatvan utast. A balesetben senki sem sérült meg, az üzemeltető KNYKK. Zrt. szerint a motortér teljesen, az utastér részben kiégett, az anyagi kár jelentős.

Elfüstölt a banda alatt a turnéjárgány

Míg a csapat a kacskaringós vidéki utakon próbált eljutni Párizsba, kisbuszuk felmondta a szolgálatot, és nem csak a motor, de az időbeni érkezésről szőtt terveik is füstbe mentek így.

Kertbe tolatott egy busz Hollókőn

A távolsági járat sofőrje meg akart fordulni, de elrontotta a manővert, és majdnem egy háznak ütközött. A ház tulajdonosa azt mondta, többször is volt már hasonló baleset, mert a buszok gyakran fordulnak meg a háza előtti szűk helyen. Eddig hiába kérte, hogy máshol tegyék.

 Rendőröket szállító busz ütközött kamionnal

Rendőröket szállító busz ütközött kamionnal az M5-ös autópályán! A busz vezetője és egy rendőr a helyszínen meghalt. Három súlyos sérültet Budapestre a Honvéd Kórházba, 13 könnyű sérültet pedig Kecskemétre vittek.

Palackban vitt savat a buszra

Nyilvánosságra hozta a rendőrség annak a buszkamerának a felvételeit, amelyen egy férfi - a gyanú szerint - maró anyagot öntött egy Budapestre tartó busz ülésére. Az eset még augusztusban történt. A videón látszik, hogy az utas egy vizes palackkal a kezében száll fel a Budaörsről induló járatra, majd néhány megállóval később gyorsan leszáll. Az ülésre ezután egy férfi ült, aki égési sérüléseket szenvedett.

Feljött a busz padlója - a sofőr poénkodott

Két helyen is felnyílt egy távolsági busz padlóburkolata Miskolc és Kazincbarcika között. Az egyik utas szerint 10-15 centi magasra emelkedtek a szervizajtók. Attól féltek, hogy valakit megsebesítenek. Szóltak a sofőrnek, de a férfi csak viccelődött a panaszukat hallva. A közlekedési vállalatnál azt mondják, már kijavították a hibát. Meghallgatták a sofőrt is, aki azt mondta, csak a feszültséget akarta oldani. A busztársaság emiatt elnézést kért az utasoktól.

Nincs ítélet - kérdés: ki engedélyezte a közös busz- és a kerékpárutat?

Ismét nem tudott ítéletet hozni a bíróság annak a buszsofőrnek az ügyében, aki 2014 júliusában elütött egy biciklist a fővárosban. Az ügyészség szerint a buszvezető hibázott. A férfi ügyvédje azt állítja: a jogszabályok szerint ezen a szakaszon nem is lehetne közös busz és biciklisáv. A kerékpáros súlyosan megsérült, több bordája eltört. A balesetet rögzítette a kerékpáros sisakjára szerelt kamera.

Parkoló autós miatt állt a busz

Elállta a busz útját! Egy megállóban parkoló autós miatt vesztegelt egy pécsi járat a forgalmas belvárosban. Kénytelen volt várni a buszsofőr, sehogy sem lehetett kikerülni az akadályt. Az egész jelenetet felvette a járat fedélzeti kamerája. A videón az látszik, hogy az autós egy üres rekeszt visz a vásárcsarnokba, majd miután végez, elhajt. A buszos szakszervezet szerint az utasokat hátráltatta legjobban az autós.

KIÉGETT: Az emeletes busznál is magasabbra értek a lángok

Emeletes turistabusz égett ki tegnap este az M7-es autópályán! Harmincketten voltak rajta, senki nem sérült meg. Az Olaszországba tartó busz motortere gyulladt ki.

8 súlyos sérült a buszbalesetben

14-en könnyebben, nyolcan súlyosan megsérültek, amikor árokba hajtott egy turistabusz kora reggel az M3-as autópályán. A busz az aszódi csomópont közelében szakította át a szalagkorlátot, majd az árokban állt meg. Mindenki ki tudott mászni az utasok közül, a mentők a sérülteket kórházba vitték. Úgy tudjuk a turisták Svájcba tartottak, a sofőrök pedig körülbelül egy órával korábban váltották egymást.

 

Videón a buszbaleset


2017.06.28. 18:22
Videón a buszbaleset

Megrázó felvételeket hoztak nyilvánosságra. Az amerikai Detroit városának tömegközlekedési hivatala bemutatta az egyik járatukkal történt baleset képeit. Több kameraállásban is megörökítették az egy hónappal ezelőtti karambolt, amelyben négyen sérültek meg.

Felvette a busz kamerája a tolvajt

A buszon tépte le a nyakláncot a tolvaj áldozata nyakából. A fővárosi 99-es járaton lépett akcióba még vasárnap este. Amint megszerezte a láncot, leszállt a buszról és pillanatok alatt eltűnt a sötétben. A támadást felvette a busz biztonsági kamerája, a tolvajt keresik a rendőrök.

Újra busz jár a repülőtérre

Hosszú évek után ismét lesz közvetlen buszjárat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Megint ki lehet majd jutni Budapest belvárosából a reptérre úgy, hogy nem kell átszállni. Jelenleg aki tömegközlekedéssel utazik, annak mindenképpen át kell szállnia egyszer Kőbánya-Kispesten. Közben a minisztérium azt közölte, nem tettek le a ferihegyi vasútépítésről sem, de hogy mikorra valósul meg, nem tudni.

Buszba rohant a kamion, két kislány is megsérült

Gyerekek is megsérültek abban a balesetben, ami délelőtt történt Isaszegnél. Egy menetrendszerinti busz a megállóban várakozott - épp szálltak le az utasok, amikor a hátuljába rohant egy kamion. A busznak kitört a hátsó ablaka. Információink szerint éppen a leszálló utasok sérültek meg: köztük egy hét és egy 14 éves kislány, akik a buszmegálló melletti házban laknak.

Buszos kirándulás: lejárt a sofőr jogosítványa

Újabb buszra hívtak rendőröket a szülők Budapesten, mert nem bíztak a jármű műszaki állapotában. Azzal nem volt baj, de kiderült, hogy a sofőrnek nem volt érvényes jogosítványa, tudta meg a hvg.hu. Az utóbbi időben egyre többször fordul elő, hogy szülők nem engedik a gyerekeiket felszállni buszokra. Az RTL-Híradónak azt mondta az egyik buszos szervezet elnöke, hogy kisokost készítenek, hogy a szülők tudják, mire kell figyelni a buszkirándulásnál. 

Fegyverekkel esett egymásnak két család

Vasvillával törték be a busz ablakát, lapáttal, botokkal és gumilövedékes fegyverrel esett neki egy család a másiknak két éve Soroksáron. Az ügyészség most emelt vádat ellenük. Egy férfit hason és nyakon lőttek, életveszélyesen megsérült. Az egyik család egy buszon utazott, amikor a másik egy megállóban rájuk támadt. A sofőr hiába próbálta bezárni az ajtót, egy vasvillával kiütötték.

Buszbaleset gyerek sérültekkel


szerző:
2017.05.27. 18:07
Buszbaleset gyerek sérültekkel

Kamionnal ütközött egy gyerekeket szállító busz az M0-áson. Úgy tudjuk, a két sofőr egyszerre akart felkanyarodni az M0-ásra. A busz Gödöllő felől tartott Budapestre, általános iskolásokat szállított. A két jármű egymáshoz préselődött.

Így fordul meg egy turistabusz a rakparton

A felvételeket Kónya Gábor autójának fedélzeti kamerája rögzítette. A turistabusz sofőrje valószínűleg rájön, hogy rossz irányba halad, ezért a Szabadság-híd pesti hídfőjénél balra kormányoz. De nem a következő kereszteződésnél vagy utcánál, hanem az út, vagyis a pesti alsó rakpart kellős közepén.

A rakparton, záróvonalon fordult meg egy turistabusz

A pesti alsórakpart kellős közepén, záróvonalon fordult meg egy turistabusz még csütörtökön. Csaknem negyed óráig ment a centizgetés, mire a sofőrnek sikerült a manőver. Egy mögött haladó autós kamerája rögzítette, mi történt. A férfi azt mondja, a busz még utána is feltartotta a forgalmat, ugyanis betolatott egy buszparkolóba. A vezess.hu szakértője szerint súlyosan balesetveszélyes volt a manőver. A rendőrség eljárást indított, nagy lehet a bírság.

 

Kopott kerekű régi busszal akarták kirándulni vinni a gyerekeket

Kopott kerekű, rozsdás, régi busszal akarták kirándulni vinni a Fóti Ökumenikus Általános Iskola és Gimnázium diákjait hétfő reggel. Végül a szülők és a rendőrök akadályozták meg, hogy a jármű elinduljon. Az egyik édesapa szerint a sofőr és főnöke is agresszívan beszélt velük és bizonygatta, hogy a busz megfelelő állapotban van. A közlekedési hatóságtól azt írták, a buszról készült fotók alapján megtiltották, hogy forgalomba álljon. A céget adásunkig nem értük utol, a cégjegyzék szerint már többször volt végrehajtás ellene.

Rossz állapotban lévő buszt küldtek a kirándulásra

Épphogy elkezdődött az iskolai osztálykirándulós szezon, máris itt egy megdöbbentő eset. Egy busz 50 gyerekkel indult volna el hétfőn reggel Fótról Visegrádra 3 napos kirándulásra, de az egyik kislány édesapja figyelmes lett a busz katasztrofális állapotára. A szülők rendőrt hívtak, hogy véletlenül se indulhasson el a busz a gyerekekkel.

FELHÁBORODÁS: a szülők tiltatták le a balesetveszélyes buszt

Tükörsima gumikkal vitték volna osztálykirándulásra a gyerekeket Visegrádra, ha a szülők nem lépnek közbe időben! Rendőrt hívtak, aki aztán nem engedte elindulni a buszt. A felháborodott szülők a facebookon tudósítottak az esetről, amelyről a híradóban mi is beszámolunk.

 

 

GYÁSZ: Beszéltünk a buszból kiesett férfi édesanyjával

Fiáról és a tragédiáról is mesélt stábunknak a szerencsétlenül járt férfi édesanyja. A 38 éves férfi szombaton menet közben zuhant ki egy menetrendszerinti buszból, és szörnyethalt. A BKV járat középső ajtaja nyílt ki, egyelőre tisztázatlan körülmények között.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való