Baleset-bűnügy

Lelökte pár suhanc a buszról, amputálni kellett Zoli lábát

rtl.hurtl.hu

2023. november 27. 5:37

A borbélyként dolgozó fiatalember most műlábra gyűjt, hogy tudjon dolgozni. A buszon hiába volt kamera, az elkövetők megúszták. 

Térdtől lefelé amputálni kellett egy budapesti fiatalember lábát, miután lelökték a 9-es buszról – írta a Blikk. Letfusz Zoltán a lapnak elmondta, hogy már éppen lépett volna le a buszról, amikor hátulról meglökték. Elmondása szerint nem ő volt a célpont: néhány suhanc a buszon zaklatta az egyik utast, eredetileg őt akarták lelökni a megállóban.

Az esés miatt combnyaktörést szenvedett, megoperálták, de utána – feltételezhetően egy észre nem vett bokatörés miatt – kezdődtek az igazi problémák. Zoltán a Blikknek elmondta:

A sérülés mindenesetre elfertőződött, végül olyan súlyos lett, hogy térdnél amputálni kellett a lábamat. Mindössze annyi volt a »bűnöm«, hogy rosszkor voltam rossz helyen.

A fiatalember elmondta, hogy egy évvel az eset után szeretne visszamenni dolgozni, de ehhez egy olyan protézisre van szüksége, amivel végig tudja állni a napot. Ez viszont nagyjából egymillió forint. Ezért most a Facebookon szerveznek neki gyűjtést a barátai.

Az elkövetőket nem kapták el, és várhatóan nem is fogják. A buszon lévő kamera ugyanis nem rögzítette a dulakodást, így a tetteseket nem lehet azonosítani – írta a Blikk.

Nyitókép: A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Mercedes típusú 9-es jelzésű autóbusza halad eső után a nedves úttesten Kőbányán, az Állomás utcában, 2022. április 22-én – Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

#Baleset-bűnügy#busz#bkk#bkv#dulakodás#amputáció#esés#lökés#budapest#protézis

Címlapról ajánljuk