Baleset-bűnügy

Videón, ahogy összeverekedett egy utas a buszsofőrrel Kókán

rtl.hurtl.hu

2023. október 19. 11:00

Az utas szerint vissza kellett volna kapnia a jegy árát, mert leszállították őt ittassága miatt. 

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki bántalmazta a Sülysáp és Tóalmás között közlekedő autóbusz vezetőjét – közölte a Pest megyei főügyészség.

A vádirat szerint az elkövető és a két vele utazó személy úgy szállt fel 2022 júliusának egyik estéjén a menetrend szerinti autóbuszra, hogy előzőleg alkoholt fogyasztottak. A busz hátsó részében foglaltak helyet, ahol tovább italoztak és hangosan beszéltek.

A járat vezetője felszólította őket, hogy fejezzék be az italozást. Erre az elkövető előre kiabált neki, hogy „szájba lesz vágva”. Ezután a sofőr közölte a három személlyel, hogy a következő megállóban le kell szállniuk.

Kókán a községházánál lévő megállóban a vádlott és nőismerőse le is szállt, de a harmadik személy a busz elejébe rohant. Miután Tóalmásig vettek eredetileg jegyet, követelte, hogy fizesse vissza a buszvezető a fennmaradó összeget. Eközben a vádlott a busz nyitott első ajtaján visszaszállt a járműre, dulakodni kezdett a sofőrrel, és többször is megütötte őt.

A jelenetnek a reklamáló férfi vetett végül véget, letaszigálva a vádlottat a buszról.

Az autóbusz vezetője könnyű sérüléseket szenvedett.

A Nagykátai Járási Ügyészség az ügyben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat az elkövetővel szemben.

Nyitókép: Pest megyei ügyészség

#Baleset-bűnügy#verekedés#vádemelés#ügyészség#busz#Kóka

Címlapról ajánljuk