Baleset-bűnügy

Videón a használtruhaboltban kitört verekedés

rtl.hurtl.hu

2023. október 19. 10:39

Rögtön a nyitás után kapkodva gyűjtötték a kirakott cipőket, amikor egymásnak estek. 

Vádat emeltek három férfi ellen, akik még áprilisban verekedtek össze egy használtruhákat árusító boltban – közölte a Fejér Vármegyei Főügyészség. Közleményük szerint a három férfi – köztük két testvér – 2023. április végén reggel az üzlet előtt várták a nyitást, majd a boltba belépve a cipős polcról az ott kihelyezett termékeket elkezdték összegyűjteni.

Amikor két férfi néhány lépésre megközelítette egymást, az egyik ismeretlen okból, két kézzel, nagy erővel meglökte a másikat, aki ettől nekiesett a ruhásládának.

Miután felállt, a meglökött férfi nekiugrott támadójának, őt ütni kezdte, köztük kölcsönös ütésváltás alakult ki – írta az ügyészség.

Ekkor a testvér a verekedőkhöz futott, a férfit a földre rántotta és többször megütötte. Eközben a dulakodókhoz ért az üzlet egyik eladója és a biztonsági őrök is, akik a verekedőket szétválasztották és értesítették a rendőrséget.

A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsítottak, mely alkalmas volt arra, hogy megbotránkozást, riadalmat keltsen, így cselekményük garázdaságnak minősül.

Figyelemmel arra, hogy a terheltek beismerték a bűncselekmény elkövetését az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Székesfehérvári Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben döntsön az elkövetők felelősségéről.

Nyitókép: rtl.hu

#Baleset-bűnügy#verekedés#ügyészség#vádemelés#garázdaság

Címlapról ajánljuk