KERESÉS search-close

bkv

13 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "bkv"

Mi csapta meg a metróban?


szerző:
2018.09.06. 15:19
Mi csapta meg a metróban?

A nekünk nyilatkozó hölgy éppen a metrón utazott, és gyanútlanul ácsorgott, mikor egyszer csak azt érezte, hogy valami fájdalmasan megcsapja. Még a farmerján keresztül is érezte az ütést. Elmeséli, mit tapasztalt!

Már megint! – alvó utast fosztottak ki

Alvó utast fosztott ki két nő egy budapesti buszon. Ezt felvette a biztonsági kamera, a képeket mutatjuk! A pénztárcáját lopták ki a zsebéből. Az áldozat ezt csak a végállomáson vette észre, de a tolvajok addigra már leszálltak. A rendőrség keresi a két nőt.

Villamosok régen és ma

Minek a rengeteg sín és felső vezeték Budapestszerte, ha a villamosok helyett leginkább füstölgő buszok követik egymást? Budapest jó 50 éve egész másképp festett! Kék helyett sárga volt a domináns szín az utakon.   

Vitáznak a metrópótlásról

A BKV szerint meg fogják oldani, a szakszervezetek szerint viszont kevés lesz a buszsofőr és fennakadások lehetnek novembertől, amikor elkezdik felújítani a 3-as metrót. A Budapesti Közlekedési Központ szerint a munka egy éve alatt a pótló buszokkal legalább 15 perccel tovább tart majd menetidő, mint amennyi metróval lenne Újpest és a Lehel tér között.

Háromból három mozgólépcső zárva

Három mozgólépcsőből, hármat lezártak, három hónapra az egyik legforgalmasabb budapesti aluljáróban. Mivel a Batthyány téren lift sincs, így a metró és a HÉV utasai is a hagyományos lépcsőkön kénytelenek a felszínre menni, mert lift sincs. Az utasok azt mondják, legalább egy, felfelé vezető mozgólépcső működhetne. A BKV viszont azt közölte: ha nem egyszerre zártak volna le mindent, akkor tovább tartana a munka.

 

Rémálom a trolin: nem várta meg a sofőr a fiatal anyukát

Egy huszonkét éves anya a Hősök terénél szeretett volna leszállni kisbabájával a troliról, de a babakocsiját nem tudta egyedül levinni a jármű lépcsőjén. Ekkor egy utas felajánlotta segítségét. A sofőr azonban nem várta meg, amíg leemelik azt, az anya szerint rácsapta az ajtót a gyermekre. Így a babakocsi a segítőkész idegennel leszállt, az édesanya meg a trolin maradt. Az ügyben a BKV-nál azonnali vizsgálatot indítottak, fedélzeti kameraképét lementették és elemezték.

 

Összeomolhat a tömegközlekedés

Áprilisban összeomolhat Budapest közlekedése, a BKV több száz dolgozója megírta a felmondását, mert elégedetlenek a fizetésükkel – ezt mondják az Egységes Közlekedési Szakszervezetnél. A dolgozók legalább tizenöt százalékos béremelést szeretnének 2017-re, de a közlekedési társaság egyelőre semmit sem ajánlott nekik. A felmondásról szóló papírokat egyelőre ügyvédi letétbe helyezik, és egyszerre adják be, ha április 15-ig nem tudnak megállapodni a munkaadójukkal.

Fókusz 2017-03-07


szerző:
2017.03.07. 19:00
Kéregetőt vertek meg az őrök

Biztonsági őrök vertek meg egy kéregető utast a 2-es metrón szerda este. Az egyik utas ezt fel is vette telefonjával, a videót pedig a Magyar Narancs tette közzé. A BKV-nál azt mondják, egy alvállalkozó emberei ütötték meg a koldust, a két biztonsági őr súlyosan megszegte az előírásokat. A rendőrség garázdaság miatt eljárást indított, a két férfit elfogták.

Könnyen összetéveszthető a nyugta a menetjeggyel

Nagyon sokan összetévesztik a nyugtát a menetjeggyel - a BKV-figyelő szerint. Az RTL Híradó egyik nézőjét 8 ezer forintra büntették, miután egy 10 darabos gyűjtő fedlapját lyukasztotta ki véletlenül jegy helyet. Megegyezik a két papír formátuma és mérete. A gyűjtő fedlapján szerepel, hogy nem jogosít utazásra, a bankkártyával vásárolt vonaljegyek bizonylatán viszont ez sincs feltüntetve. A BKK azt ígéri, csak azokat büntetik meg, akik valóban tévednek, vagyis fel tudnak mutatni egy kezeletlen jegyet.

CSILLOG-VILLOG: Már jár a Fényvillamos

Idén is elindult a karácsonyi, kívül-belül feldíszített Fényvillamos Budapesten. A 3500 méternyi fényfüzérrel, összesen 39 200 darab fehér és kék színű LED-del feldíszített, 2 kocsis szerelvény december 5. és 2017. január 6. (december 24. és 31. kivételével) között közlekedik, minden nap 17 óra után indul.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való