Belföld

Épp csak felújították, mégis beáznak a 3-as metró állomásai

rtl.hurtl.hu

2023. december 11. 6:14

A BKV-nak van magyarázata arra, hogy miért áznak be a felújítás után a 3-as metró állomásai

Egymás után áznak be a több mint 200 milliárdért felújított 3-as metró állomásai, mert csak az akkor látható vizesedést javították – írta a Népszava. A lap cikke szerint legalább hat állomáson jelentek meg látványos vízfolyások, és áll tócsákban a víz.

A 3-as metró felújítása 2017 novemberében kezdődött, és összesen 225 milliárd forintba került. A vonalhálózat mellett az állomások is megújultak. A metróvonalat tavasszal adták át:


A BKV magyarázattal is szolgált arra, hogy a felújítás után miért áznak be az állomások. A Népszavának küldött válaszukban közölték, hogy a „talajvizek és egyéb csurgalékvizek sajátossága, hogy meghatározhatatlanul mozognak a talajszerkezetben, így ha egy adott vizesedési hibahelyen elvégezzük a vízelzárást, egy közeli helyen újra megjelenhet a vizesedés. Azaz, csak ott szigeteltek, ahol már látható volt a beázás – írta a Népszava.

A BKV közlése szerint az új beázásokat csak „egy teljesen új épületszerkezet (és vízszigetelés) kialakításával lenne lehetséges” megszüntetni. Hozzátették, hogy „a napjainkban egyre hatványozottabban előforduló szélsőséges időjárási körülmények (például: rövid időn belül lezúduló extrém mennyiségű csapadék) kiszámíthatatlan káros hatásai ellen rendkívül nehéz a hatékony védekezés”.

Nyitókép: A 3-as metró felújított Lehel téri állomása 2023. május 23-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 

#Belföld#3-as metró#felújítás#metróállomás#beázás#bkv#budapest#metró#eső#havazás

Címlapról ajánljuk