Belföld

Magyar Péter: Sorsdöntő választás előtt állunk

rtl.hurtl.hu

2024. május 5. 13:47

Több ezer ember gyűlt össze Debrecenben a Kossuth téren Magyar Péter és a Tisza Párt anyák napi nagygyűlésén. Bár eleinte nem voltak sokan, és az eső is eleredt, azért végül szinte megtelt a tér. Magyar Péter arról beszélt, a magyaroknak elegük van a megosztottságból, majd kiemelte, ők egyáltalán nem háborúpártiak, ahogyan a kormányzati propaganda sugallja, éppen ezért azonnali béketárgyalásokra szólított fel Ukrajna és Oroszország közt. Beszédében javarészt a jelenlegi kormányt bírálta, és Kósa Lajosnak is üzent. 

Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

28 nappal ezelőttrtl.hu2024. május 5. - 14:50

Tavaszi szél repríz: Ezúttal Magyar Péterrel és párjával énekel Rost

Rost jobban énekel, mint Magyar.

Tavaszi szél repríz: Ezúttal Magyar Péterrel és párjával énekel Rost
Fotó: Nagy Attila Károly
28 nappal ezelőttrtl.hu2024. május 5. - 14:45

„Mától ez a dal a Tisza Párthoz kötődik” – Rost Andrea Kossuth-díjas operaénekes énekel

„Mától ez a dal a Tisza Párthoz kötődik” – konferál Péter Petra. A zenész, aki a zenei kíséretet biztosította volna, alig húsz perce mondta le a fellépést a félelemből. Szól a Tavaszi szél vizet áraszt Rost előadásában. 

28 nappal ezelőttrtl.hu2024. május 5. - 14:33

Tarr Zoltán lelkész, EP-jelölt: Balog Zoltán némaságra kényszeríti a reformátusságot, csak azért, hogy ő ne legyen szem előtt

Tarr Zoltán először Debrecen fontosságáról beszél a református vallás számára. Szerinte „Balog Zoltán püspök megosztotta az egyházat”, és le kell mondania. Nem értik, mi történt a kegyelmi ügy kapcsán, és hogy Balog miért ragaszkodik a tisztségéhez.

Szerinte olyan utat kell bejárni a jobb hazáért, amelyhez „a nyilvánosság előtt, a lehető legszélesebb platformon történő párbeszéddel” lehet eljutni. Ezt az idézetet Balog mondta 35 évvel ezelőtt, aki ma inkább „némaságra kényszeríti a reformátusságot, csak azért, hogy ő ne legyen szem előtt”. Nemrég benyújtott keresetekről beszél a püspök eltávolítására, amely „a megtisztulási vágy csendes, de határozott megjelenése”.

Nem hátrálunk, hanem szívós munkával cselekedve elérjük, hogy a dolgok újra normálissá váljanak 

– mondja. „Nem fogunk megállni, és nem fogjuk feladni” – teszi hozzá. A vélemények miatti megkülönböztetésekről, elbocsátásokról beszélt, amely vele is megesett. „Mi mindannyian ennek a rendszernek az áldozatai vagyunk” – mondja. Szerinte folyamatosan figyelnek és büntetnek mindenkit, akinek csak kicsit is eltér a véleménye. „A kormány családapákon, családanyákon, sőt diákokon áll bosszút” – teszi hozzá. „Ebből a típusú családbarátságból azt gondolom, mindannyiunknak elege van”.

Reméli, hogy lesz még szolidáris kormánya az országnak, amely „egy egymást felemelő nemzeti közösséget épít”. Mészáros Lőrincet, „Magyarország legsikeresebb emberét” idézi: „Legyetek bátorak!” Majd saját kútfőből hozzáteszi: „Legyetek szabadok!”

A Tarral készült interjúnkat ide kattintva olvashatja, a Házon kívül nemrég készült riportját alább lehet megnézni:

28 nappal ezelőttrtl.hu2024. május 5. - 14:28

Nagy Ervin, „a Talpra Magyarok közösségének ikonikus alakja, ki más”: Isten éltessen minden magyar anyát, aki arra neveli a gyermekét, hogy egy igazságos országban éljen

Nagy Ervin színművész gyerekkori verstanulós emlékeit idézi fel. Megkéri, hogy mindenki csukja be a szemét, és gondoljon édesanyjára. Ezután felmondja József Attila Mama című versét. Ezután boldog anyák napját kíván minden magyar anyának, „aki arra neveli a gyermekét, hogy egy igazságos országban éljen”.

Nagy Ervin, „a Talpra Magyarok közösségének ikonikus alakja, ki más”:
Fotó: Nagy Attila Károly
28 nappal ezelőttrtl.hu2024. május 5. - 14:20

Gerzsenyi Gabriella EP-jelölt: Óriási a felelősség mindannyiunkon: úgy csináljuk, hogy jó legyen

Gerzsenyi Gabriella EP-jelölt arról beszél, nagymamája a túlvilágon talán csóválja a fejét, hogy mibe keveredett ő, de végül mégis azt mondaná: „Úgy csináld drága, hogy jó legyen!” Arról beszélt: jó ügyért dolgoznak, tiszta a lelkiismeretük, így biztosan számíthatnak az Úr segítségére. Debrecen kedves város számára, egyetemista kori szerelme is itt élt. „Ez a fiú ma a férjem” – mondja, közösen tanítják szeretetre és elfogadásra kamasz gyerekeiket.

Családjával együtt nemrég költözött haza Magyarországra, mert „mégiscsak ez a hazánk”, itt szeretnék gyerekeiket nevelni. Édesanyja eleinte kétkedve fogadta a Magyar-jelenséget, aztán szívvel-lélekkel a szerepet vállaló lánya mögé állt. Köszönt mindenkit, aki gyereket nevel, vagy „szülőt, nagyszülőt” gondoskodással, beszélgetéssel. „Óriási a felelősség mindannyiunkon: úgy csináljuk, hogy jó legyen” – mondja.

Gerzsenyi Gabriella EP-jelölt:
Fotó: Nagy Attila Károly
28 nappal ezelőttrtl.hu2024. május 5. - 14:16

Ritók Nóra: Bízzanak meg bennünk!

L. Ritók Nóra a mélyszegénységben élők helyzetére hívta fel a figyelmet, és arról beszélt, nehéz volt kiválasztani a három családot, akin most segítettek. Ő és Magyar is a közönség figyelmébe ajánlja az Igazgyöngy támogatását. Ezután lépnek színpadra a Tisza Párt EP-jelöltjei.

28 nappal ezelőttrtl.hu2024. május 5. - 14:15

Magyar Péter: Ami rajtam van, az már az új női napszemüvegem

Magyar azzal kezdi felszólalását, hogy megköszöni a licitet annak, aki hárommillió forintért megvette napszemüvegét. Továbbá „megköszönte” a propagandamédiának, különösen a Megafon tagjainak, hogy ekkora ügyet csináltak a szemüvegből. Ritókot kéri meg, hogy tartsa meg beszédét.

28 nappal ezelőttrtl.hu2024. május 5. - 14:05

Rég nem látott tömeg Debrecenben

Bár nincsenek tízezrek a debreceni Kossuth téren, a helyiek szerint a tandíjellenes diáktüntetések óta nem volt ekkora tömeg kint. 

Rég nem látott tömeg Debrecenben
Nagy Attila Károly / rtl.hu
28 nappal ezelőttrtl.hu2024. május 5. - 14:02

Soha nem láttam ilyen szépet! – kezdi az MC az eseményt

Először nagy tapssal köszöntik az édesanyákat, majd Péter Petra műsorvezető áll a mikrofonhoz. „Még az eső is elállt!” – örvendezik. „Nem szeretnék álszerénynek tűnni, de soha nem láttam ilyen szépet!” – folytatja. Kiváltságnak tagja, hogy „ennek, ami most történik Magyarországon”, nemcsak szemtanúi, hanem részesei is lehetnek az összegyűltek. Magyar Pétert és L. Ritók Nórát, az Igazgyöngy Alapítvány alapítóját hívja színpadra. Az Igazgyöngy révén valósult meg Magyar napszemüvegének elárverezése három szorult sorsú család támogatására.

28 nappal ezelőttrtl.hu2024. május 5. - 13:52

Esik

Helyszíni tudósítónk jelenti: eleredt az eső. A helyzet nem komoly, egy kis tavaszi záporról van szó. Azért figyelje mindenki az időjárás előrejelzést és az esetleges vészhelyzeti figyelmeztetéseket. 

Esik
Nagy Attila Károly / rtl.hu
28 nappal ezelőttrtl.hu2024. május 5. - 13:46

Sok a magyar zászló

Provokátorokat egyelőre nem látni a tömegben.

Sok a magyar zászló
Nagy Attila Károly / rtl.hu

Üzenetekből…

Sok a magyar zászló
Nagy Attila Károly / rtl.hu

… és magyar zászlóból annál több van. Uniós zászlóból viszont csak elvétve akad.

Sok a magyar zászló
Nagy Attila Károly / rtl.hu
28 nappal ezelőttrtl.hu2024. május 5. - 13:41

Gyűlik a nép

Közben elkezdtek szállingózni az emberek a debreceni Kossuth térre. Helyszíni tudósítónk szerint azt nem lehet mondani, hogy máris megtelt a tér. Szellősen vannak az emberek, a villamos is jár.

Gyűlik a nép
Nagy Attila Károly / rtl.hu

Megjelentek a transzparensek. 

Gyűlik a nép
Nagy Attila Károly / rtl.hu

A szervezők közben igyekeznek mindenkit leterelni a sínekről, hogy az érkező villamos rendben elférjen.

Gyűlik a nép
Nagy Attila Károly / rtl.hu

Két nagy kivetítőn mindeközben anyák napi jelenetet adnak éppen. 

28 nappal ezelőttrtl.hu2024. május 5. - 13:30

Áthúzott nadrágszíj

Szombaton 12:55-kor hirtelen leállt a debreceni webkamera, mely az Időkép platformon is elérhető, és amelyet Debrecen város önkormányzata üzemeltet. Ez a kamera különleges figyelmet kapott, mivel éppen arra a térre irányul, ahol Magyar Péter vasárnapra tüntetést tervezett. Mire megjavult, olyan fideszes plakátok kerültek ki, amelyeken egy áthúzott nadrágszíj volt látható. Illetve egy másik, ezzel a felirattal: Debrecenben tiszteltjük az édesanyákat! 

Ajánló: Kamerák és fideszes plakátok a villanyoszlopokon – így készül Debrecen Magyar Péter megmozdulására

A plakátokat a Fidesz adta ki, azokért pedig személyesen a párt helyi erős embere, Kósa Lajos felel. 

28 nappal ezelőttrtl.hu2024. május 5. - 13:26

Súlyos vádak Magyarral szemben

Magyar Pétert egy kiszivárgott mentős jelentés két oldalára hivatkozva azzal vádolják a kormánypárti kiadványok, hogy megrendezte saját öngyilkosságát, amit a felesége és két gyereke is végigkövetett. Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő szerint a mentős jelentés kiszivárogtatása bűncselekmény. Erről bővebben itt olvashatnak.

28 nappal ezelőttrtl.hu2024. május 5. - 13:21

Szombaton még Budapesten kampányolt

Magyar Péter szombaton Budapesten, a 18. kerületben kampányolt. Ez egyike azoknak, ahol a Tisza Párt is indít polgármester-jelöltet. A helyszínen ott volt Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke is, akinek bár nem tetszik Magyar lépése, nem ment oda hozzá, hogy kérdőre vonja.

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#magyar péter#tüntetés#debrecen#közvetítés#anyák napja#ma

Címlapról ajánljuk