Belföld

Kirúgták a Petőfi Rádió reggeli és délutáni műsorainak szerkesztőit, műsorvezetőit és a legfontosabb zenei szerkesztőt

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 29. 13:20

A Petőfi Rádió dolgozóinak a héten küldtek belső körben emailt, hogy mindenkivel egyénileg szeretnének péntek délután elbeszélgetni.

A Telex információi szerint pénteken felmondtak a Petőfi Rádió legfontosabb zenei szerkesztőjének, Borcsik Attilának, akit a legtöbben DJ Izilként ismernek a szakmában. Úgy tudni, a Petőfi Rádió dolgozóinak a héten küldtek belső körben emailt, hogy mindenkivel egyénileg szeretnének péntek délután elbeszélgetni, amelyből már sejteni lehetett, hogy valószínűleg leépítésekről lehet szó.

A lap úgy tudja, hogy

a 20 fős Petőfi Rádiós állományból 15-18 embernek pénteken felmondtak racionalizálásra hivatkozva. Kirúgták a reggeli és délutáni műsorok szerkesztőit és műsorvezetőit is.

Májusban a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerződést bontott Demeter Szilárd cégével, a Petőfi Media Grouppal. A PMG-től ezután az IKO Kft. vette át a műsorok készítését. Az IKO Kft.-t május 18-tól 2024 februárjáig bízták meg petőfis műsorok készítésével, a megbízás értéke 696 millió forint volt a Magyar Hang szerint.

A lap emlékeztet: a Petőfi Rádió és TV csak pár éve került át az MTVA-tól Demeter Szilárd fennhatósága alá, és 2021 óta az A38 volt az egész projekt főhadiszállása. Nemrég azonban csöndben elvették Demetertől a Petőfi Rádiót és TV-t, a Telex úgy tudja, hogy már a PMG-nél sem ő számít az első embernek, hanem az a Sivák Péter, aki nemrég Béli Ádámot váltotta a Petőfi Rádió főszerkesztői pozíciójában. Sivákot később leváltották, ezután került a PMG-hez. A helyét Dominik Zsolt vette át a rádiónál, neki jutott a mostani kirúgási hullám lemenedzselése is.

Nyitóképünk illusztráció – Boros Csaba zenész, a Petőfi Rádió műsorvezetője (j) és az ünnepelt, Nagy Feró énekes (b), akit 75. születésnapja alkalmából köszöntöttek a Petőfi Rádió stúdiójában 2021. január 14-én. – Fotó: Bruzák Noémi / MTI

#Belföld#mtva#Petőfi rádió#kirúgás#demeter szilárd

Címlapról ajánljuk