Belföld

2,8 milliárd forintért vette meg az MTVA az Európa-liga meccseinek a közvetítési jogait

rtl.hurtl.hu

2023. november 27. 16:17

A szervezet kétszer annyit kért most a jogokért, mint az előző ciklusban.

Noha az állami televíziócsatornákat működtető MTVA alulmaradt az RTL Magyarországgal szemben a labdarúgó Bajnokok Ligája televíziós közvetítési jogainak licitjén, a második és harmadik számú nemzetközi kupasorozattal vigasztalódhat 2024 őszétől – írja a Magyar Hang.

A lap hozzájutott a társaság szerződéseihez, amelyből kiderült, hogy 

a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 7,2 millió eurót fizet három idényre az Európa Liga és az Európa Konferencia Liga kupasorozat közvetítési jogaiért (utóbbiban szerepel jelenleg a FTC). 

Ez az összeg – a szerződés keltének napján számolt árfolyamon – 2,8 milliárd forintnak felel meg. 

Mint hozzáteszik: a 2024-től a 2026–2027-es idény végéig érvényes közvetítési csomag ára éppen a duplája annak, amibe három éve a jelenleg hatályos megállapodás került. Az előző sorozatért 3,6 millió eurót kértek (ez akkori árfolyamon 1,3 milliárd forintnak felelt meg).

A Magyar Hang arról is ír, hogy érdekes módon az MTVA eddig nem jelentette be hivatalosan a szerződés meghosszabbítását, így egyelőre nem tudni, milyen közvetítési csomagot vásároltak meg a jogtulajdonos nemzetközi szövetségtől (UEFA).

Az Európa Liga, illetve a Európa Konferencia Liga úgynevezett B-csomagjának lineáris és digitális közvetítési jogai továbbra is az RTL Magyarországnál maradnak, ez önmagában összesen 323 meccset jelent szezononként. A BL meccseiből a nézők kereken 200-at láthatnak majd az RTL felületein egy szezonban.

Nyitókép: MTVA Fotó: Zih Zsolt

#Belföld#mtva#meccs#európa liga#futball#foci#közvetítési jogok

Címlapról ajánljuk