Belföld

Mfor: az Orbánt nyaraltató Ungár családtól bérel parkolókat az ellenzéket milliárdos bírsággal fenyegető ÁSZ

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 25. 12:58

Az Ungár család cégétől bérel parkolókat 8,3 millió forint értékben az Állami Számvevőszék, amely állami szerv éppen az ellenzék után vizsgálódik, és milliárdos bírságot is kilátásba helyezett.

Az ellenzéket milliárdos büntetéssel fenyegető Állami Számvevőszék (ÁSZ) Schmidt Máriától és Ungár Pétertől bérel milliókért parkolóhelyeket – írja az ÁSZ szerződései alapján a mfor.hu.

Mint írják, a számvevőszék idén április elsején kötött egyéves vállalkozási szerződést a Budapesti Ingatlan (BIF) Nyrt.-vel 8,3 millió forint értékben parkolók bérléséről, amely cég főrészvényese az a Pió-21 Kft., aminek tulajdonosa Schmidt Mária és gyerekei, Ungár Péter LMP-elnök és Ungár Anna.

A család ingatlanos cégének tulajdonába tartozik az Aranykéz parkolóház, ami a belváros központi részén, a Váci utca és Vörösmarty tér vonzáskörzetében van. Az ötszintes parkolóház 470 gépkocsit tud befogadni a nap 24 órájában. A lap szerint nem biztos, hogy az ÁSZ itt bérel parkolókat a BIF-től, de indokolt lenne, lévén a cég másik parkolóháza Budán van, a Flórián téren.

A BIF egyébként augusztus végén közölte első féléves eredményeit. A beszámolóból a lap szerint kiderül, hogy a parkolási bevételeik 26,1 százalékkal, 383,9 millió forintra ugrottak.

Az Állami Számvevőszék több milliárd forintos bírságot helyezett kilátásba az ellenzéki pártoknak. Azután indítottak vizsgálatot, hogy kiderült, a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet adó Mindenki Magyarországa Mozgalom kampányát részben külföldről finanszírozták. 

A témában az RTL Híradója is készített riportot június közepén:


Nem ez az első eset, hogy az LMP-társelnöke hasonló ügybe keveredik. Korábban az rtl.hu is megírta, hogy Ungár Péter nővérének villájában nyaralt Orbán Viktor miniszterelnök, erről pedig egy videó is napvilágot látott. Ungár azzal védekezett, hogy ő kisebbségi tulajdonos, így a cégvezetésben, a döntésekben nem vesz részt.

Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#ungár péter#schmidt mária#családi cég#állami számvevőszék#parkolóhely#bérlés

Címlapról ajánljuk