Belföld

Adriai nyaralás: Ungár Péter leszögezte, hogy nem fog elhatárolódni a családjától

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 11. 19:55

Szerinte a család az család. A politikus nem tudja, „melyik döntése kritizálható” ebben az ügyben, „azon túl, hogy úgy született, ahogy”.

Ungár Péter a Partizánnak adott interjút, ahol a beszélgetés Orbán Viktor adriai nyaralással kezdődött, szúrta ki a 24.hu.

Ennek az volt az apropója, hogy Ungár Péter, LMP-társelnök nővérének kizárólagos tulajdonában álló 350 négyzetméteres tengerparti villában, a horvátországi Opatijában töltötte augusztusi vakációját Orbán Viktor miniszterelnök

Ungár az interjúban arról beszélt, 

ő is járt már abban a villában, amelyet nővére tulajdonol, idén nyáron is, de nem akkor, amikor Orbán Viktor is ott volt most augusztusban. 

Arra a kérdésre, hogy Orbán fizetett-e, és más is volt-e ott vele, Ungár nem válaszolt. Megjegyezte, hogy nem érti, hogy ő ebben az ügyben miért lett ennyire fontos, „nem tudom, hogy melyik döntésem kritizálható” ebben az ügyben „azontúl, hogy úgy születtem, ahogy”.

Ungár szerint ez egy „nettó rá húzott politikai ügy”, aminek az a célja, hogy az LMP kampányindítását valamilyen módon befolyásolják, de hangsúlyozta:

azok, akik azt várják tőle, hogy majd az ilyen ügyeknél valaha olyat mondjon, hogy elhatárolódjon az édesanyjától vagy a nővérétől, nekik azt tudja mondani, hogy a család az család, és ő ezeket az embereket szereti. 

Gulyás rákérdezett, hogy nem látja Ungár problematikusnak azt a helyzetet, hogy ő is – édesanyjával és testvérével együtt – tulajdonosa annak a BIF nevű cégnek, ami az elmúlt tíz évben számos állami megbízást kapott, és jelentős bevételt szerzett. Gulyás érvelése szerint a gond az, hogy az állami döntések által született vagyonból vásárolt villában nyaralt a miniszterelnök. Ungár ezt valóban helytelennek tartja, de azt mondta:

nem fogok elnézést kérni, hogy pénzt örököltem, és azok a családtagjaim, akik. 

Nyitókép: YouTube

#Belföld#ungár péter#orbán viktor#schmidt mária#adria#villa#nyaralás#partizán

Címlapról ajánljuk